שתף קטע נבחר

לבני יוצאת להתקפה: למה אין דיון על עזה?

אחרי שסיכמה עם ראש הממשלה על שיתוף פעולה לקידום התהליך המדיני, יוצאת שרת החוץ למתקפה עקיפה על ראש הממשלה והתנהלותו בנושא העזתי. "חובת הממשלה לקיים הליך קבלת החלטות מושכל ומובנה", אמרה ברומזה שאין תהליך שכזה כעת. "אני מצפה לשמוע את הנתונים דרך הדרג המדיני ולא דרך התקשורת"

הפסקת האש בין לבני ואולמרט החזיקה מעמד יממה אחת בלבד: שרת החוץ, ציפי לבני, תקפה בצהריים (יום ב') בחריפות את העובדה שלא מתקיים דיון על המשמעויות של ההסלמה וההתעצמות של חמאס ברצועת עזה, ועל האיום המשתמע מכך על ישראל. לבני קראה לערוך דיון שכזה, וטענה כי אין זה ראוי שהיא תשמע מהתקשורת על עמדותיהם של גורמי ההערכה בישראל. דבריה של לבני מהווים מתקפה עקיפה על ראש הממשלה ועל התנהלותו בנושא העזתי, אף שלא נקבה בשמו וסירבה להתייחס לשאלה ישירה בנושא זה.

 

לבני אמרה את הדברים במסיבת עיתונאים עם שר החוץ הגרמני, פרנק וולטר-שטיינמאייר. מלשכת שרת החוץ ביקשו להבהיר לאחר מסיבת העיתונאים כי השרה כיוונה דבריה נגד הצבא ולא נגד ראש הממשלה. עם זאת, קשה לטעות בציטוטים התוקפים את הליך קבלת ההחלטות בממשלה. "אני חושבת שהגיע הזמן לשנות את שיטת העבודה של הממשק שבין הדרג המדיני והצבא. אני מצפה לשמוע את הנתונים דרך הדרג המדיני ולא דרך התקשורת. חובת הממשלה לקיים הליך קבלת החלטות מושכל ומובנה", אמרה לבני, ברומזה על כך שראש הממשלה אינו מקיים דיון שכזה ועל כך שוועדת וינוגרד מתחה ביקורת בנושא אי-שיתוף גורמי החוץ בדיונים. כאשר נשאלה על ידי ynet אם היא מתכוונת לאולמרט ענתה: "את דבריי מיציתי".


ציפי לבני לאחר פגישתה עם שר החוץ הגרמני (צילום: איי.פי)

  

לבני הבהירה במסיבת העיתונאים שהיא מבקשת לראות את הנתונים של גורמי ההערכה לפניה, ולא לקבלם מהתקשורת. במהלך דבריה התייחסה גם למשבר הפוליטי וליישור ההדורים בינה לבין ראש הממשלה. "ביום ד' שעבר ניצבתי כאן בעקבות משבר אמון לא פשוט. בעיני ההימצאות בממשלה אינה ערך בפני עצמו. יש להימצאותי שם סיבה ומטרה והמטרה היא התהליך המדיני. אני מתכוונת לפתח תהליכים, לערוך בזמן הקרוב הערכות מצב ולפעול על פיהן. כל יום אני צריכה לקום ולשאול אם עשיתי את התהליכים המדיניים שאני רוצה לעשות. אני לא רוצה להכריז מה יקרה אם לא, אני בעיקר רוצה להיוותר בתפקיד כדי לקדם אותם. אני לא רוצה להתעלם מהמשבר אך יש החלטות נוספות שמונחות לפתחו של ראש הממשלה", אמרה לבני.

 

כאשר נשאלה שרת החוץ וממלאת המקום באשר להשלכות המשבר בינה לבין אולמרט על התהליכים המדיניים באזור, בעיקר בסוגיית הדיאלוג עם הפלסטינים והיוזמה הערבית, אמרה שהיא מאמינה שבנושאים אלה יש הסכמה ישראלית בצורך לקדם את התהליך. "כאשר זה מגיע לצורך הישראלי לחיות בביטחון ובשלום בנוסחת שתי מדינות לשני עמים הרי שיש הסכמה ישראלית. זה נושא שנצטרך להתמודד איתו בשבועות הקרובים ואני בטוחה שנוכל לקיים את התהליך הנכון", אמרה.

 

לבני אישרה במסיבת העיתונאים שביום חמישי הקרוב היא תתארח בקהיר כאורחת הממשלה המצרית. לדבריה על הפרק נושאים בילטרליים ובהם הברחות הנשק מסיני לעזה וסוגיית הגבול המשותף, כמו גם הסוגיה הפלסטינית. 

 

מתח בגזרת אולמרט-לבני 

כזכור, אתמול דווקא סיכמו השניים לפעול בשיתוף פעולה. השניים נפגשו בסוף ישיבת הממשלה בלשכת אולמרט, ובהודעה משותפת נאמר שהם "סיכמו להמשיך לפעול במשותף כחלק מהממשלה שבראשה עומד אהוד אולמרט".

  

עוד נמסר בהודעה כי "ראש הממשלה ושרת החוץ עסקו גם בנושאים המדיניים שעל הפרק וסיכמו לקדם את התהליך המדיני". מוקדם יותר אמרה לבני לכתבים שהשיחה עם אולמרט נועדה לצרכי עבודה ולא לליבון הנושאים האישיים: "כל מה שמעניין אותי זה הנושאים המדיניים שעל הפרק. יחסי חוץ אינם דבר אישי, לא שלי ולא של ראש הממשלה. על כל הנושאים האלה יש לדבר בפגישה בינינו".

 

בין שני האישים שורר מתח רב על רקע מסיבת העיתונאים שכינסה לבני בשבוע שעבר, ובה שברה אמרה: "הבעתי את דעתי שהתפטרות היא הדבר הנכון מבחינתו (של אולמרט - ר.ס). היו שמועות שפעלתי להדחת ראש הממשלה. לא היו דברים מעולם. זו החלטה שהוא צריך לקבל".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתקפה עקיפה. לבני ואולמרט
צילום: גיל יוחנן
ירי רקטות בעזה
צילום: איי אף פי
מומלצים