שתף קטע נבחר

הונאות ביטוח באמצעות הילדים

חברות הביטוח חשפו בשנים האחרונות מקרים בהם הורים הסבו לילדיהם נזק גופני ונפשי, בכדי לזכות בכספי חברות הביטוח. באחד המקרים בו נבדק האם ילד עיוור, התברר כי לפני כל בדיקה אצל הרופאים טפטפו ההורים לעיניי הילד טיפות עיניים שהרחיבו את אישוניו

בין כל מקרי ההונאה שנחשפים על ידי חברות הביטוח, הקשים ביותר הם אלה שמעורבים בהם הורים שמסבים לילדיהם נזק גופני ונפשי כדי לזכות בכספי חברות הביטוח. למרות שרוב ההורים הנוכלים נתפסים ומשלמים על מעשיהם, הילדים הם אלה שמשלמים את המחיר הכבד באמת.

 

ליאור תמיר, מנכ"ל אימות חקירות מספר על מקרה שבו הגיש זוג הורים תביעה לחברת הביטוח בעקבות תאונה שגרמה לבנם להתעוור. הילד אושפז ממושכות ולאחר מכן עבר טיפולים רבים ובדיקות אצל מומחים וכולם פסקו, כי העיוורון שנגרם הוא בלתי הפיך וחד משמעי.

 

עברה תקופה וחברת הביטוח ביקשה לעדכן מידע אודות מצבו העדכני של הקטין. חוקרי המשרד הגיעו לכפר, זיהו את הנחקר ועקבו אחריו בעודו משחק עם ילדים אחרים, הולך על מעקה כאשר ידיו פרושות לצדדים ולמרבה הפלא שומר על שיווי משקל יוצא מגדר הרגיל. החוקרים, שנדהמו לגלות את הילד העיוור משחק עם חבריו, דיווחו על ממצאיהם לחברת הביטוח.

 

זו ביקשה לבדוק מחדש את עיניו על ידי מומחים ובאופן מפתיע גם הבדיקות החדשות העלו ממצא אחד - הילד עיוור! המסקנה של טובי המומחים לא עלתה בקנה אחד עם ממצאי החוקרים.

 

החוקרים שוב הגיעו לאזור מגוריו של הילד, ובאמתחתם מצלמות וציוד מעקב. שניים מהחוקרים נעמדו זה מול זה ושיחקו עם כדור טניס. עד מהרה הגיע הנער העיוור וצולם על ידם כשעיניו עוקבות אחר הכדור - ימינה ושמאלה.

 

החוקרים מסרו את הממצאים לחברת הביטוח, שהגישה תביעה נגד הורי הילד בטענה, כי מצבו של הילד השתפר ויש לעצור כל תשלום בגין הנזקים שנגרמו לו. בתשובתה של ההגנה נטען, כי חוקרי המשרד הניחו בתוך כדור הטניס פעמונים והילד עקב אחר הרעש ולא אחר הכדור.

 

לימים הוברר, כי לפני כל בדיקה אצל אחד המומחים, ההורים טפטפו לעיניי הילד טיפות עיניים שהרחיבו את אישוניו, כך שבשעת הבדיקה הנער באמת לא ראה מאום. פרקליט ההורים ערער על פסיקת בית משפט המחוזי לעליון, שם נדחתה שוב טענת ההורים ונפסקו להם הוצאות.

 

למה נוח להורים לנצל את ילדיהם?

ליאור תמיר מספר שנתקל במקרים בהם הורים חייבו את ילדיהם לצלוע שבועות וחודשים תוך שהם מונעים מהם מלהשתתף בפעילויות חברתיות בשל "פציעתם". יש המעבירים את ילדם שטיפת מוח, עד שהם אכן מאמינים, כי הם נושאים מגבלה רפואית אמיתית וכל אימת שהם נדרשים לתנועה, יעשו כן על גבי כסא גלגלים.

 

מדוע קשה לחברות הביטוח לטפל במקרים כאלה?

המקרים הקשים ביותר מבחינת חברות הביטוח ומשרדי החקירות הם תביעות בשם קטינים. מצד אחד השופטים רואים בקטינים כחסרי ישע ויכולת להגן על עצמם ומצד שני, תלונתם באה לידי ביטוי על ידי ההורים ולא ישירות מפיהם. הבעיה חמורה שבעתיים שכן בניגוד לאדם בוגר, את הקטין לא ניתן לחקור באופן ישיר, אלא רק לאחר אישור ההורים או אפוטרופוס וגם אז החקירה נעשית בנוכחותם.

 

למה לא כדאי להונות את חברות הביטוח?

חברות הביטוח מודעות לריבוי המקרים של הונאות ביטוח באמצעות ילדים וכך הן עצמן הפכו למתוחכמות יותר ויותר.

 

חברות הביטוח עושות שימוש במעקבים, תצפיות, גביית עדויות ובדיקות פוליגרף כדי לבסס חשדות לתביעות כזב. מרבית מקרי ההונאה נחשפים בסופו של דבר והנוכלים מסתכנים באישום בעבירה פלילית שדינה יכולה אף להגיע לכדי מאסר. מעבר לכך, לא תימצא חברת ביטוח אחת שתסכים לבטח אדם שרימה חברת ביטוח אחרת בעבר.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלעד גרשגורן
מונעים מילדיהם להשתתף בפעילות חברתית
צילום: אלעד גרשגורן
מומלצים