שתף קטע נבחר

 

סניורה: הערבים לא רוצים למחוק את ישראל

במאמר דעה המתפרסם היום ב"ניו-יורק טיימס" האמריקני קורא ראש ממשלת לבנון, פואד סניורה, לישראל לאמץ את היוזמה הערבית לשלום ומבטיח: "מדינות ערב אינן מעוניינות למחוק את ישראל מהמפה". באשר לדו"ח וינוגרד הוא קובע: הוועדה התעלמה מהלקח החשוב - "פעילות צבאית אינה מעניקה ביטחון לאזרחי ישראל"

"דו"ח הביניים של ועדת וינוגרד  נכשל בכך שאינו כולל את הלקח החיוני ביותר ממלחמת לבנון השנייה: פעילות צבאית אינה מעניקה ביטחון לאזרחי ישראל" - כך כותב היום (ו') ראש ממשלת לבנון, פואד סניורה, במאמר דעה שמתפרסם בעיתון "ניו-יורק טיימס". כותרת המאמר היא "תנו סיכוי ליוזמת השלום הערבית".

 

במאמרו סוקר סניורה את לקחי המלחמה מנקודת מבטו, תוך התייחסות חוזרת ונשנית לפסגה הערבית שהתקיימה בסעודיה במרס השנה. ראש ממשלת לבנון קורא במאמרו לישראל לקבל על עצמה את יוזמת השלום הערבית כדי להבטיח לאזרחיה - כמו לתושבי האזור כולם - עתיד טוב יותר.


הרס בביירות לאחר הפגזות צה"ל, יולי 2006 (צילום: איי.פי)

 

בין השאר כותב סניורה: "האופן היחיד שבה יכולים אזרחי ישראל ומדינות ערב להשיג שלום וביטחון הוא באמצעות הסדר שלום כולל. הלך רוח זה הנחה את משתתפי הפסגה של מנהיגי מדינות ערב שהתקיימה במרס בריאד. המשתתפים הציגו שוב את יוזמת השלום שהציגו בראשונה בביירות ב-2002".

 

ראש ממשלת לבנון מכנה את עיקרי היוזמה - שלפיה ישראל תיסוג לגבולות 1967 ותאפשר לפלסטינים להקים מדינה עצמאית, ובתמורה יכירו כל 22 המדינות החברות בליגה הערבית במדינת ישראל - "מחיר גבוה, אך כזה שהערבים מוכנים לשלם". סניורה קובע כי "מדינות ערב אינן מעוניינות למחוק את ישראל מהמפה. אנו שואפים להשגת המטרות הלגיטימיות של שביתת-נשק, גבולות בטוחים ומתן האפשרות לכל תושבי האזור לחיות בשלום ובביטחון".

 

סניורה מכנה את המלחמה "הפגזת ישראל את לבנון" וקובע כי עיכבה את השלום במקום שיווצרו תנאים להשגתו. "דו"ח הביניים של ועדת וינוגרד מתח ביקורת על כך שמטרות הממשלה ביחס למלחמה לא היו ברורות דין, ואולם הצבא הישראלי היה קרוב באופן מסוכן להשיג את מטרתו המוצהרת של הרמטכ"ל לשעבר, רב-אלוף דן חלוץ: 'להשיב את מחוגי השעון הלבנוני 20 שנה לאחור'", הוא כותב.

 

עוד סוקר ראש הממשלה הלבנוני את נזקי המלחמה בארצו ומצביע על כך שגבתה את חייהם של יותר מ-1,200 בני-אדם, רובם אזרחים. לדבריו, "מלחמת יולי הוכיחה כי מיליטריזם ונקמה אינם התשובה לאי-יציבות; פשרה ומהלכים דיפלומטיים, כן. זה צריך להיות התמריץ בעבור ישראל לנסות ולהשיג פתרון כולל המבוסס על יוזמת השלום הערבית".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
סניורה בפסגה הערבית, מארס 2007
צילום: איי פי
מומלצים