שתף קטע נבחר

מחלוקת תקציבית מעכבת הפעלת החוק למניעת קרינה

המחלוקת בין משרדי התקשורת והגנת הסביבה על מימון העתקת האנטנות מעכבת את הפעלת החוק למניעת קרינה בלתי מייננת באזורי מגורים

מחלוקת בין משרדי התקשורת והגנת הסביבה מעכבת קרוב לחצי שנה את הפעלת החוק החדש למניעת קרינה בלתי מייננת מאנטנות של משדרי רדיו וסלולר המוצבות באזורי מגורים צפופים בערים הגדולות, כולל בקרבת מוסדות חינוך, גני ילדים ובתי אבות שבהם אוכלוסייה רגישה שנחשפת לקרינה.

 

הפעלת החוק באמצעות תקנות כרוכה בהעתקת האנטנות ומשרד התקשורת מעריך את העלות למשק התקשורת ב-900 מיליון שקל. המחלוקת היא בין השאר על הגורמים שאמורים לממן את עלות ההעתקה.

 

דבר המחלוקת נחשף השבוע בכנסת בוועדת הפנים והגנת הסביבה. היו"ר ח"כ אופיר פינס (עבודה) - שהיה אחד הפעילים אשר דחפו את קבלת החוק - הודיע כי יעביר את הפרשה לבדיקת מבקר המדינה. הוועדה גם תשקול עתירה תקדימית לבג"צ נגד הממשלה.

 

הממשלה היתה אמורה להפעיל את החוק בינואר השנה, במועד שנקבע בחוק לכניסת תקנות ההפעלה לתוקף. ועדת הפנים היתה אמורה לאשר את התקנות לפני המועד, אבל עד כה הן לא נשלחו לאישורה, למרות פניותיו החוזרות של פינס למשרדי הגנת הסביבה והתקשורת.

 

פינס כינס את הוועדה והזמין את נציגי המשרדים להסביר את עיכוב התקנות. הוא סיפר כי השר להגנת הסביבה גדעון עזרא אמר לו לפני חודשיים כי עד ליישוב חילוקי הדעות המקצועיים בין משרדו למשרד התקשורת הוא לא יעביר את התקנות לאישור הוועדה.

 

השבוע דיברו נציגי משרד התקשורת בוועדה בשני קולות. משה גלילי אמר כי עלות התקנות למשק התקשורת תהיה 900 מיליון שקל בעיקר בגין העתקת האנטנות המקרינות ממקומן הנוכחי לאתרים ניטרליים. סטפן סקיגורט טען שלתקנות תהיה גם "השפעה על עליית מחירי החשמל".

 

פינס הגיב שמחיר הנזק לבריאות הציבור מאי הפעלת התקנות והעתקת האנטנות עלול להיות יקר לא פחות. הוא הודיע כי בנוסף לפניה למבקר המדינה ובדיקת האפשרות של עתירה לבג"ץ אם התקנות לא יוגשו לאישורם לאלתר – הוועדה תגיש לאישור הכנסת את התקנות כהצעת חוק בתקווה שהצעד יזרז את העתקת האנטנות.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: לירון אלמוג
פינס. יגיש הצעת חוק
צילום: לירון אלמוג
מומלצים