שתף קטע נבחר

לקראת יישום תוכנית דרך הבשמים

הוועדה המחוזית אישרה להפקיד את התוכנית שתאפשר יצירת מוקדי פיתוח תיירותי-כלכלי בנגב, תוך שימור דרכי הבשמים העתיקות שהוכרו על ידי אונסק"ו כאתר מורשת עולמי

הוועדה המחוזית לתכנון ולבניה של מחוז הדרום המליצה אתמול (ב') למועצה הארצית להפקיד את התוכנית למרחב דרכי הבשמים ארץ המכתשים.

 

התוכנית יוצרת רצועת שימור לאורכן של דרכי הבשמים העתיקות בנגב, שהוכרו על ידי אונסק"ו כאתר מורשת עולמי, ותאפשר יצירת מוקדי פיתוח כלכלי-תיירותי, ובהם מרכזי איכסון באזורי תיירות מרכזיים.

 

תוכנית דרכי הבשמים, הנגזרת ממדיניות תמ"א 35 בכל הנוגע לפיתוח התיירות הכפרית ולשימור הסביבה במרחבי הנגב, הוכנה על ידי חברת "תיק פרויייקטים" בראשות מתכנן הערים זאב טמקין. זהו פרי יוזמת הרשות לפיתוח הנגב, מינהל מקרקעי ישראל, משרד התיירות ורשות הטבע והגנים. בנוסף, נערכה התוכנית גם בתיאום עם הארגונים הירוקים, העיריות והמועצות האזוריות הנוגעות בדבר.

 

מאיר סהר, מנכ"ל הרשות לפיתוח הנגב: "אני שמח שתוכנית האב של דרך הבשמים תוכר בתוכנית סטאטוטורית שתאפשר פיתוח תיירותי נרחב בנגב, שתביא ליצירת מוקדי תיירות כלכלים ולתעסוקה מרובה. התוכנית תשמור על איזון בין שימור הסביבה לבין פיתוח מקורות תעסוקה".

 

דרך הבשמים הוליכה מעומן ומתימן, דרך ערב הסעודית וירדן, אל דרום ישראל והים התיכון. הקטע המרשים ביותר של הדרך חוצה את הנגב באלכסון מאזור צופר שבערבה ועד אזור עבדת. בנוסף לציר המרכזי של הדרך, היו נתיבים נוספים שלאורכם קמו ערים כמו ממשית (על הציר של מעלה עקרבים), ושבטה (על הדרך מקומית מעבדת לניצנה ולאל-עריש).

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הקטע המרשים מצופר ועד עבדת
צילום: שי רוזנצוויג
על דרך הבשמים. ממשית
צילום: מארק ניימן, לע"מ
מומלצים