שתף קטע נבחר

"הנטייה של פרץ - תמיכה בעמי אילון"

שר הביטחון קיים אתמול פגישות והתייעצויות במטרה לקבל החלטה במי מבין המועמדים לתמוך בסיבוב השני של הפריימריז בעבודה. תמיכה בברק נראית כעת פחות סבירה - בעיקר בגלל בנימין בן אליעזר

"הנטייה לפי שעה היא לתמוך בעמי אילון בסיבוב השני לראשות מפלגת העבודה", כך אמרו אמש (ג') גורמים בסביבתו הקרובה של שר הביטחון עמיר פרץ, לאחר סבב התייעצויות שקיים במהלך היום עם מקורביו. מטרת ההתייעצויות, בהן המשיך פרץ גם בשעות הערב אתמול, היא לבחון את השיקולים בעד ונגד תמיכה בשני המועמדים שעלו לסיבוב השני במרוץ לראשות מפלגת העבודה - עמי אילון ואהוד ברק.

 

העבודה - היום שאחרי:

 

למרות הציפייה לשיתוף פעולה, הכחישו אתמול במטהו של פרץ, כמו גם במטהו של אילון, כי בין הצדדים קיימת טיוטת הסכם כלשהי. בתחילת השבוע הבא צפוי פרץ לקיים כנס גדול עם פעיליו ותומכיו בו יכריז סופית במי יתמוך בסיבוב השני.

 

במהלך הפגישות בוחנים פרץ ואנשיו מספר משתנים בדרכם להכרעה. ראשית נבדקת היכולת להשפיע ולהיות בראש המחנה של המועמד בו יתמוך. במטה פרץ אומרים כי תמיכה בברק תקשה מאד על האפשרות להשפיע ולהוביל מהלכים לאור העובדה שראש הממשלה לשעבר כבר מוקף בשורה ארוכה של חכי"ם ושרים להם הוא מחויב. אחד השמות הבעייתיים ביותר מבחינת פרץ הוא בנימין בן אליעזר, מראשי מטהו של ברק, שעימו יש לשר הביטחון חשבון אישי נוקב בעקבות התנהלותו בממשלה ובמפלגה.

 

מקורביו של פרץ מתקשים לראות מצב שבו הוא יסכים להיות במקום נמוך יותר ברשימה מזה של בן אליעזר, הנחשב למספר 2 קבוע לצד המנהיג אליו הוא מצטרף. עם זאת, גורם בסביבתו של פרץ אמר כי אין לשלול את האפשרות שאם ברק ירחיק את בן אליעזר, ניתן יהיה לשקול מחדש שיתוף פעולה איתו.

 

חלק מיועציו של פרץ מתנגדים באופן חד משמעי לחבירה לאהוד ברק, בשל אישיותו. חבר הכנסת לשעבר, חגי מרום ועו"ד יוסי כץ למשל, סולדים ממש מברק ומתנגדים באופן מוחלט לשיתוף פעולה עימו. גם בקרב אישים נוספים המקורבים לפרץ יש המתנגדים לשיתוף פעולה שכזה. "לברק יש הרבה אנשים שמייעצים לו והוא עובד איתם ואילו לאילון יש רק את אבישי ברוורמן", אמר אחד ממקורביו של שר הביטחון ל-ynet. "בקונסטלציה הזאת קל יותר להשתלב במחנה שיש בו רק שני אנשים בראש".

 

בתוך כך אמרו אתמול במטהו של ברק כי ייעשה מאמץ ליצור הסכם עם פרץ, אולם אם ניסיון שכזה לא יצלח, יפעלו אנשיו לפרק את המחנה של שר הביטחון. בעקבות דברים אלו אמר פרץ בכנס שקיים לפעיליו בראשון לציון: "המחנה שלנו מאוחד ומלוכד. אנחנו נחליט ביחד במי לתמוך. התביעה המרכזית שלנו תהיה שינוי סדרי העדיפויות. כולם יבואו אחרינו כי הם רואים שהאמונה נמצאת כאן. אין לנו כל כוונה לעסוק בחשבונאות פוליטית. נעשה הכול כחלק מהגשמת המטרות שלנו.

 

"עומדות בפנינו שאלות חשובות: האם אנחנו תומכים ביציבות שלטונית בישראל, האם אנחנו בעד המשך קיום הממשלה או בעד הקדמת הבחירות? על זה נקיים דיונים ונחליט. התנאי היחיד להגיע להישגים זאת רק אחדות. בטוח שיש כבר ניסיונות לפלג ולפרק את המחנה אבל כל מי שפונה, תנו לו תשובה אחת: אנחנו לא נישבר".  פעיליו של פרץ השיבו לו בקריאות "לא נישבר, לא נישבר" ו"הוא גדול, הוא גדול" ו-"אנחנו גאים, אנחנו גאים".

 

בדבריו, פרץ בכל זאת השאיר פתח לפרשנות לגבי עמדותיו, כשאמר: "אנחנו לא נעסוק בפסילות אישיות ולא נהפוך אותן לדרך. אין לנו את הזכות לעסוק בכך ואין לנו כוונה לעסוק בחשבונאות פוליטית".


פורסם לראשונה 29/05/2007 21:57

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אילון. עדיין אין טיוטת הסכם
צילום: דורון גולן
פרץ. נטייה לאילון
צילום: רויטרס
ברק. סיכויים נמוכים
צילום: ניב קלדרון
מומלצים