שתף קטע נבחר

הקפה כבר בפנים: עוגת בראוני-גבינה קפוצ'ינו

רוני ונציה מגישה עוגת גבינה מקורית עם תחתית פאדג'-בראוני, ומעליה קרם גבינה עדין בטעם אספרסו וקלואה. השילוב המוכר והפופולרי הופך לעוגה יפה בצבעיה, עם שילוב טעמים נפלא

עוגת בראוני-גבינה קפוצ'ינו

המרכיבים (12-14 מנות):

לתחתית בראוני: 

125 גרם שוקולד מריר, קצוץ

125‬ גרם חמאה, חתוכה לקוביות

1‬ כפית אספרסו נמס ("נסטלה")

1 כפית תמצית וניל

1/4 כפית מלח

2/3‬ כוס ‭150)‬ גרם) סוכר ‭

2 ביצים ‭

1/2 כוס ‭70)‬ גרם) קמח

1 כף קקאו, מנופה

לקרם גבינה:

672 גרם גבינת שמנת ‭(30%)‬ בטמפרטורת החדר, מנוקזת מנוזלים

1/2 1 כוסות ‭300)‬ גרם) סוכר

1 כף תמצית וניל טהור ‭

1/2 2 כפיות אספרסו נמס ("נסטלה‭,(“‬ מומסות ב-2 כפיות מים חמים ‭

2 כפות ליקר קפה "קלואה“

1/2 כוס ‭125)‬ מ“ל) שמנת חמוצה ‭

1 כף קורנפלור, מנופה ‭

4 ביצים

פולי קפה מצופים בשוקולד, לקישוט (לא הכרחי)

 

הכלים: תבנית קפיצית בקוטר 24 ס“מ ובגובה ‭7.5‬ ס“מ, משומנת

 

אופן ההכנה:

  1. התחתית: מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך ‭160)‬ מעלות).
  2. עוטפים את התבנית מבחוץ בשכבת נייר אלומיניום עבה.
  3. ממיסים את השוקולד עם החמאה מעל לסיר עם אדים (בן מרי‭.(‬ מעבירים לקערה בינונית-גדולה ומוסיפים את האספרסו, הווניל והמלח. מוסיפים את הסוכר ומערבבים במטרפה. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו ומערבבים נמרצות במטרפה לאחר כל הוספה עד שהתערובת אחידה. ממשיכים לערבב עוד 1 דקה. מוסיפים את הקמח ואת הקקאו ומערבבים בקצרה רק עד שהם נספגים.
  4. מעבירים לתבנית ואופים כ-20 דקות או עד שקיסם המוחדר פנימה יוצא עם פירורים לחים. מצננים את התבנית על רשת. לא מכבים את התנור.
  5. קרם הגבינה: בקערת מיקסר מערבלים את הגבינה בעזרת וו הגיטרה במהירות בינונית־נמוכה כ-1/2 1 דקות עד לקבלת תערובת קרמית חלקה. בהדרגה מוסיפים את הסוכר ומערבלים לתערובת אחידה. מוסיפים את הווניל, נוזל האספרסו, ה“קלואה‭,“‬ השמנת החמוצה והקורנפלור ומערבלים לתערובת אחידה. במהירות נמוכה מוסיפים את הביצים בזו אחר זו ומערבלים היטב לאחר כל הוספה. מעבירים לתבנית מעל לתחתית הבראוני.
  6. אופים באמבט מים: מניחים את תבנית העוגה בתוך תבנית גדולה יותר. יוצקים מים חמים בתבנית הגדולה עד לגובה כ-3 ס“מ מדפנות תבנית העוגה. אופים 65-70 דקות עד שהעוגה די יציבה אבל עדיין מעט רוטטת (אבל לא נוזלית‭.(‬ מכבים את התנור ומשאירים את העוגה עוד כ-15 דקות בתנור עם דלת מעט פתוחה. מוציאים בזהירות את תבנית העוגה מהתבנית עם המים ומצננים צינון מלא מעל לרשת. מניחים במקרר כל הלילה. לפני ההגשה אפשר לקשט בפולי קפה מצופים שוקולד.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שילוב פופולרי. בראוני-גבינה קפוצ‘ינו
צילום: רונן מנגן
מומלצים