פינס על הפריימריז: התחיל בבלוף, נגמר בבלוף
למועמד שהגיע למקום הרביעי אין יותר מדי מחמאות למערכת הפוליטית בישראל - וגם לא למפלגתו שלו. על הבחירות הפנימיות: "כשרואים שבמקום מסוים יש שיעור הצבעה של כמעט 100 אחוז, ו-98 אחוז מהם מצביעים למישהו ספציפי - הרי אף אחד לא יכול להאמין שזה אמיתי"
"הבחירות במפלגת העבודה הן בלוף", מאשים היום (א') ח"כ אופיר פינס, שהגיע למקום הרביעי בפריימריז בשבוע שעבר. פינס, שטרם הכריז במי הוא תומך בסיבוב השני - באהוד ברק או בעמי אילון - תיאר תמונה קודרת של מפלגה מתרסקת: "העבודה הולכת ודועכת, ולהנהגה לא אכפת - כל עוד הם נשארים בראש. המחיר הוא אובדן הדרך ואובדן המנדטים".
"כשרואים שבמקום מסוים יש שיעור הצבעה של כמעט 100 אחוז, ו-98 אחוז מהם מצביעים למישהו ספציפי - הרי אף אחד לא יכול להאמין שזה אמיתי", העיר פינס. "זה התחיל בבלוף ונגמר בבלוף".
אורחי הכנס בתל-אביב (צילום: ניב קלדרון)
אבל לא רק מצבה של מפלגת העבודה קשה: לפי פינס, שהופיע בכינוס של "המרכז להעצמת האזרח", הבעיה משותפת למפלגות בכללותן. "יש הידרדרות מאוד קשה במעמד המפלגות, וזה גם חלק מהטרגדיה שהיא בבסיס ההתנהלות של מפלגת העבודה".
לדברי ח"כ פינס, שעזב את ממשלת אולמרט עת צורף אליה אביגדור ליברמן - ומאז תובע חילופי הנהגה - מרבית הפוליטיקאים דואגים בראש ובראשונה לאינטרסים האישיים שלהם.
"אני מכיר לא מעט שרים, שאת רוב זמנם הם משקיעים בהישרדות ברמות הכי מקוממות שאפשר לחשוב - מראש הממשלה, המנהל קרב הישרדות על חייו הפוליטיים מרגע סיום המלחמה, ועד לפוליטיקאים אחרים, ששוקלים מה ייצא להם מהחלטה מסוימת לפני שהם שוקלים מה טוב ונכון למדינה ולחברה בישראל", דברי פינס בכינוס, שהתקיים באוניברסיטת תל-אביב.
במסגרת הכנס הוצג סקר שבוצע על ידי חברת "מאגר מוחות" ובו השתתפו 615 משיבים - המהווים מדגם מייצג של מתפקדי העבודה והליכוד - ממנו עולה כי חלה ירידה במספר המתפקדים למפלגות. מרבית המתפקדים עושים זאת רק לקראת בחירות פנימיות או כלליות ולאחר מכן אינם עוסקים בפעילות פוליטית.
על פי הסקר לא התפקד איש למפלגת הליכוד במהלך שנת 2007 עד כה לעומת 31 אחוז מהנשאלים שהתפקדו למפלגת העבודה לקראת הפריימריז שהתקיימו בשבוע שעבר. 45 אחוזים מהמשיבים העידו כי הצטרפו למפלגתם לפני יותר מעשור. נתון נוסף העולה מהסקר הוא שאחוז הנשים החברות במפלגות נמוך בהרבה משיעורן באוכלוסייה (27 אחוז נשים מתוך חברי המפלגה) וכי צעירים אינם ממהרים להצטרף למפלגות, בעיקר בשל גישתם הצינית בנוגע לפעילות פוליטית.