שתף קטע נבחר

המדינה מגיבה: דו"ח אמנסטי מוטה וחד-צדדי

דו"ח אמנסטי מתח ביקורת קשה על מדיניות ישראל כלפי הפלסטינים, וטען כי "פעולות ישראל הביאו לרמות חדשות של ייאוש ועוני בשטחים". משרד המשפטים הגיב בשם המדינה: "הדו"ח חד-צדדי, בלתי מוסרי ורצוף שגיאות. אי הדגשת מרכזיות הטרור הפלסטיני וחובת צה"ל לפעול להגנת אזרחי ישראל אינו סביר, ויוצר הטעיה מכוונת"

"דו"ח אמנסטי מוטה, חד-צדדי, בלתי מוסרי, רצוף שגיאות ואי דיוקים עובדתיים ומשפטיים רבים - לרבות האזכורים המועטים של הטרור הפלסטיני שמחזיק את הבלתי מעורבים בו כבני ערובה, בהשתמשו בהם כמסווה וכמגן אנושי" - זהו רק חלק מתגובת המדינה החריפה לדו"ח אמנסטי, שפורסם הבוקר (יום ב'). 

 

הדו"ח המיוחד, המציין 40 שנה לכיבוש הישראלי בשטחים, עוסק בין היתר בהקמת גדר ההפרדה, בהתנחלויות, במאחזים ומצב זכויות האדם בשטחים, ושולח כתב אישום חריף נגד ממשלות ישראל, צה"ל ופעילות המדינה בשטחים מאז 1967 ועד היום. לטענת אמנסטי, חלק נכבד מתוואי גדר ההפרדה והמחסומים נמצאים לא על הקו הירוק אלא בתוך השטח הפלסטיני, באופן שפוגע בחיי היומיום של הפלסטינים באופן מהותי.

 

"ההגבלות הקשות של ישראל מוטטו את הכלכלה הפלסטינית והחמירו את מצבם הקשה של האזרחים. פעולות ישראל הביאו לרמות חדשות של ייאוש, עוני וחוסר ביטחון, שמעולם לא נראו בשטחים הכבושים", נטען בדו"ח.

 

בתגובה לדברים, נמסר ממשרד המשפטים בשם המדינה: "ישראל רואה חשיבות בשמירה על זכויות אדם ומשקיעה משאבים לשם שמירתן, מתוך מחויבותה לערכים ולדין הבינלאומי".

  

המדינה טוענת כי הדו"ח אינו מתייחס בצורה ראויה לזכותה של ישראל להגנה עצמית ולצורכי הביטחון הלגיטימיים שלה, אלא מזכיר את הצרכים הביטחוניים בצורה אגבית בלבד, מבלי לתת לשיקולים אלו משקל אמיתי. גישה זו מוצאת ביטויה באופן מובהק בפרק ההמלצות, הכולל שורת המלצות מפורטות לישראל ולקהילה הבינלאומית, בעוד שהרשות הפלסטינית נדרשת אך לנקוט בצעדים על מנת למנוע פעולות טרור נגד אזרחים ישראליים.

 

"אי הדגשת מרכזיות הטרור הפלסטיני וחובתו של צה"ל לפעול להגנת אזרחי ישראל כתוצאה ממנו, אינו סביר ויוצר הטעיה מכוונת", נמסר ממשרד המשפטים, "התעלמותו של הדו"ח מניה וביה מהתנהלותם של ארגוני הטרור פלסטינים, ומפשעי מלחמה אותם הם מבצעים על בסיס יומיומי, כאשר הם מטווחים בכוונה אוכלוסייה אזרחית בצורה בלתי מאבחנת, וכל זאת תוך שימוש באוכלוסייה מקומית כמגן אנושי, היא דוגמה בולטת נוספת לבעייתיות המשמעותית הגלומה בדו"ח זה". 

 

בנוסף טוענים במשרד המשפטים כי אין בדו"ח ולו תיאור עובדתי מינימלי של הפעילות היזומה של רשויות אכיפת החוק, לרבות משרד המשפטים, המשרד לביטחון הפנים וצה"ל, לשם שמירה על זכויות האדם. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קסאם. "הדו"ח לא מתייחס לטרור"
צילום: אמיר כהן
מחסום. "הגבלות קשות"
צילום: רויטרס
מומלצים