שתף קטע נבחר

דאנס דיזיין: כדי לאבד קלוריות לא צריך להתאמץ

שיעורי הסטודיו משעממים, קשה לך לעמוד בקצב של האירובי, וההיפ־הופ קורע מדי? Dance Design, שיטת אימון שמשלבת מוזיקה קצבית, ריקוד, אירובי ותחושת שחרור, נולדה בדיוק בשבילך

"יש משהו מאוד חזק במוזיקה. היא מחברת אנשים לכל מיני מקומות בעצמם. הריקוד עם המוזיקה פורק לחצים ומועקות. נשים יכולות להגיע לשיעור בערב, אחרי יום לחוץ בגלל הורמונים, מריבות, שעמום, חרדות – ובמהלך השיעור הן משתחררות במאה אחוז וחוזרות הביתה חדשות", זה הדבר הכי חזק שבגללו רביד נויהאוס חושבת שכדאי לך להגיע לשיעורים שלה, שמיועדים לנשים בלבד.

 

מאחורי הטקסט המשחרר הזה היא לא רוקדת לבדה, אלא מביאה עמה שיטת אימון שהגתה בשם Dance Design , שילוב של אירובי עם ריקוד. במסגרתה תלמדי לרקוד כפי שנרמז במילה "דאנס", ובעיקר – תקבלי לגיטימציה לבטא את עצמך בחופשיות, להשתולל בתנועות בלי לדפוק חשבון למה יגידו, ולהשתחרר מעומסי היומיום והשגרה. ובמילה אחת: ליהנות. באותו מעמד את תשרפי כמובן לא מעט שומנים ותקבלי גם עבודה חזקה על שרירי היציבה, פיתוח הקואורדינציה, חיטוב שרירים וחיזוק סבולת לב־ריאה.

 

שאחרות יתאמצו, את תזרמי

"בחרתי באירובי בגלל הדינמיות והאנרגטיות שבו, וגם בשל החיבור הגדול שיש לי למוזיקה", מסבירה נויהאוס איך התפתחה השיטה שלה. "הרגשתי שהאירובי לא מאפשר לי למצות את אהבתי למוזיקה בגלל התנועות המהירות מדי, שהקשו עלי גם לעמוד בקצב וגם להיות מחוברת למוזיקה, גם לזכור את כל התנועות וגם לפמפם אותן.

 

"הייתי אחרי לידה ראשונה וחששתי לפגוע בסחוסים, אבל עדיין היה לי צורך לרקוד ולא רק לעשות התעמלות על הקרקע, ולדיסקוטקים בלילה ממש לא התאים לי לצאת. הבנתי שבטח יש עוד נשים רבות, שכמוני, גם רוצות לעבוד על הגוף שלהן, גם מבקשות להגן עליו מפני קפיצות ופגיעות, וגם רוצות לרקוד, ליהנות ולהתחבר למוזיקה".


כשמחייכים וצוחקים, זה השחרור האמיתי (צילום: אלכס ליפקין)

 

- אז את בעצם באת לזה ממקום של אשה ואמא.

"לגמרי. של אשה ואמא, שבלילה היא כבר עייפה וקשה לה לצאת מהבית. אני לא מאמינה בסיפורי הסופר־וומן. כולנו עייפות מאוד בסופו של יום, אחרי העבודה והילדים והבעל והמאמץ להיראות טוב. לכן השיעורים שלי לקבוצות מתקיימים רק

 פעמיים בשבוע. לנשים עמוסות זה גם עשוי להיות יותר מדי, אבל ההנאה מאפילה על העייפות".

 

- אני מזהה כאן סוג של מוטו.

"אפשר להגיד שכן. אני מאמינה שספורט שלא בא מהנאה, לא עושה את שלו. הגוף אולי ייראה נפלא, אבל הפנים ייראו מתוחות. אני חושבת שצריך להשתדל, אבל לא להגיע למאמץ, כי מאמץ כרוך בלחץ ובמתח ולא מאפשר לגוף להרפות את עצמו. זרימה לא יכולה לבוא ממקום של מאמץ. כשמתאמצים נעשים מבוגרים יותר. זאת לא זיעה כיפית ונעימה - זאת זיעה של מאמץ. כשמחייכים וצוחקים, חוזרים להיות ילדים, וזה השחרור האמיתי".

 

- למי השיעורים האלה מתאימים?

"לכאלה שמשתעממות משיעורי עיצוב, שאירובי קשה להן מדי, שאוהבות לרקוד, ושרוצות על הדרך גם לחטב את הגוף ולשרוף שומנים".

 

"צריך להשתדל, אבל לא להגיע למאמץ, כי מאמץ כרוך בלחץ ובמתח ולא מאפשר לגוף להרפות את עצמו. זרימה לא יכולה לבוא ממקום של מאמץ"

 

מבנה השיעור

זה מה שירוויח הגוף שלך

 

  • 10 דקות ראשונות חימום "אירובי לייט", לא קפיצי מדי ולא מפמפם את הגוף.

 

  • 5 דקות של ספורט דינמי בתנועה - הרמת רגליים לסירוגין, הליכה מלווה בתנועות ידיים. לא יותר מדי קפיצות, אבל בהחלט דינמיות ותזוזה.

 

  • 25 דקות שבהן מתבצעים לסירוגין סטים של תרגילים אנאירוביים (אגן, בטן, סקווטים, שרירי יציבה), ואחריהם תנועות מהריקוד הנלמד באותו שיעור. למשל, ארבעה צעדים קדימה וחצי סיבוב עם תנועה (שנלקחו מעולם ההיפ־הופ). כשהתנועה נקלטת, חוזרים לסט של תרגילים אנאירוביים.

 

  • 20 דקות אחרונות מוקדשות לריקוד במלואו (כפי שנלמד במהלך השיעור בין הסטים של התרגילים האנאירוביים).

 

בשלב הזה נויהאוס מגבירה לאט־לאט את עוצמת המוזיקה, עד שהיא משתלטת ומביאה לאנרגיה חזקה מאוד בחדר.

 

המוזיקה שתלווה אותך: היפ־הופ, ג'אז, אתני (תנועות מריקודי בטן), סלסה. ויש גם תובנה: "אני בעד שילובים באופן כללי בחיים. כשמשלבים דברים פחות פוגעים בגוף".

 

כמה תשרפי: בין 300 ל־350 קלוריות בשיעור.  

 

הבונוסים

וזה מה שתרוויח הנפש שלך

 

  • פורקן: "לנשים יש רצון לשבור את השגרה אפילו פעם־פעמיים בשבוע, ולצאת לרקוד ולהשתגע כמו נערות. לשכוח לשעה את הבעל, הילדים, העבודה, האחריות".

 

  • שחרור: "הכי מדהים לראות את הנשים שמגיעות ביישניות, עם לבוש סגור שמכסה להן את כל הגוף, ולאט־לאט הן ממש נפתחות עם המוזיקה, משתחררות, מרימות את החולצה וקושרות אותה מעל הפופיק. וגם אם יש להן בטן, הן נראות מדהים כי הן מאושרות".

 

  • התאהבות: "האימון מאפשר לנשים להסתכל במראה, להתמקד בעצמן, מעלה להן את הביטחון העצמי, וגורם להן להתאהב בעצמן".

 

  • סקס: "במהלך הריקוד הנשים מוציאות את הסקסיות שבהן. גם הזיעה בריקוד באה ממקום סקסי. הדם זורם, יש אנרגיה, האדרנלין משתחרר, ונשים רבות חוזרות הביתה ורוקדות לבעלים שלהן".

 

ויש גם משהו לראש: "עקב העומס היומיומי כולנו מתקשים לזכור דברים. כשבשיעור לומדים קומבינציית ריקוד שלמה, זה עוזר לחידוד הזיכרון". 

 

השיעורים מתקיימים בזאוס ספא ברמת גן (6132988־03), בדי־אן־איי בהרצליה (9542171־09), ובקאנטרי ל' בתל אביב (6990404־03)

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ליהנות ולהתחבר למוזיקה. דאנס דיזיין
צילום: אלכס ליפקין
להשדתל, אבל לא להגיע למאמץ
צילום: אלכס ליפקין
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים