שתף קטע נבחר

 

"שר משפטים צריך להגן על המערכת, לא לאיים"

בטקס שבו הוסמכו 1,817 עורכי דין חדשים, התייחס ראש לשכת עורכי הדין, ד"ר שלמה כהן, למאבק שמנהל שר המשפטים מול היועץ המשפטי לממשלה. נשיאת בית המשפט העליון, השופטת דורית בייניש: "אנשי המשפט נדרשים להושיט ידם לשיתוף פעולה של כל האמוּנים על אכיפת החוק"

"אנחנו אור לגויים, ואצלנו מבקשים לכבות את האור. שר משפטים בישראל צריך להגן על מערכת המשפט, ולא לאיים עליה". כך אמר הערב (יום ה') ראש לשכת עורכי הדין, ד"ר שלמה כהן, והוסיף: "אם שר המשפטים רוצה באמת לתקן תקלות במערכת - שידאג ל-300 תקנים חדשים לשופטים".

 

כהן, שדיבר בטקס הסמכת עורכי דין חדשים בבריכת הסולטן בירושלים, התייחס בדבריו למאבק המתוקשר בין שר המשפטים, פרופ' דניאל פרידמן, ליועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז. לדבריו, "לנוכח מתקפה כוזבת ומתמשכת כזו (מצדו של פרידמן, א.ז), אין פלא ששיעור האמון בבתי המשפט יורד, וששליש מן הציבור כבר משוכנע ששופטים לוקחים שוחד. אבירי הפוגרום כבר ממהרים להתהדר בנתון מגוחך זה שהם יצרו. למרות הכל, על פי סקר טרי של המכון לדמוקרטיה, כ-61 אחוז מהצבור מאמינים בבית המשפט. אין מוסד אחר בישראל שיש לו שיעור אמון דומה למעט צה"ל. זהו שיעור אמון גבוה משיעור האמון בבתי משפט בעולם המערבי".


כנס ההסמכה, היום ( צילום: יוסי זמיר, פלאש 90)

 

נשיאת בית המשפט העליון, השופטת דורית בייניש, פתחה את דבריה דווקא בהתייחסות להידרדרות החמורה ברשות הפלסטינית. "אלה ימים של מלחמות עקובות מדם אצל שכנינו מדרום ומצפון בסמוך לגבולנו. גורמים קיצוניים שאינם מכירים בקיומה של מדינת ישראל כאן, משתלטים על החברה שבה הם חיים, בכוח החרב ובשפיכות דמים, ולא מכוח חוק, ובלי לכונן משטר דמוקרטי. 

 

"אלה ימים קשים לחברה בישראל - ימים של מתח ביטחוני, ימים שבהם נתונה האוכלוסייה בנגב המערבי ובשדרות בסיכון ובחרדה. בנים שלנו מוחזקים כבני ערובה וטרם שבו הביתה. אלה ימים שבהם אצלנו מבית האלימות משתוללת. אלה ימים שבהם יש זילות בקדושת חיי אדם".

 

"מעוזו של כל אדם בישראל" 

השופטת בייניש התייחסה בדבריה גם להתקפות על מערכת המשפט. "בתי המשפט היו תמיד ונותרו מעוזו של כל אדם בישראל. עורכי הדין המוציאים והמביאים בפני בתי המשפט יודעים תמיד כי עומדים הם בפני רשות בלתי תלויה, אובייקטיבית ועצמאית, שתכריע בעניין שלפניה על פי ערכי המשפט בלי להכיר פנים, ללא דופי, ללא סטייה מהשורה וללא משוא פנים", אמרה.

 

בהתייחסה לנעשה בתחום החברתי-משפטי, קראה נשיאת בית המשפט העליון לעורכי הדין הצעירים 'להרים את הכפפה'. לדבריה, "אלה ימים שבהם יש גילויים של תופעות שחיתות, תופעות פסולות מבחינה חברתית ומוסרית ופערים גדלים והולכים בין חלקי אוכלוסיה. אלה הימים שבהם נדרשים אנשי המשפט להושיט ידם לשיתוף פעולה של כל האמונים על אכיפת חוק, של כל הנאמנים לשמירה על זכויות אדם, של המופקדים על ההגנה על זכויות נאשמים ועל זכויותיהם של נפגעי עבירה.

 

"מאנשי המשפט מצופה להגן על זכויותיהם של החלשים בחברה הישראלית, על קבוצות חלשות שהן הראשונות להיפגע מאלימות ומניצול. ביניהם גם עובדים זרים, בני קבוצות מיעוטים, אנשים בעלי מוגבלויות וקבוצות נוספות. בחברה מתוקנת כשלנו עדיין חשופים ילדים ונשים לאלימות ולניצול. זה הזמן שבו אתם יכולים לממש את דרככם ולתרום למען עצמכם ולזולתכם מיכולותיכם המשפטיות בהיבט המערכתי ובהיבט החברתי".

 

בטקס הוסמכו 1,817 עורכי דין חדשים, מתוכם 1,175 שלמדו בתל-אביב, 189 בירושלים, 256 מחיפה, 109 מבאר שבע. בנות המין הנשי היוו את הרוב בקרב עורכי הדין הטריים - 957 עורכות דין לעומת 860 עורכי דין בלבד.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ג'ו קוט
יו"ר הלשכה, כהן
צילום: ג'ו קוט
"האלימות משתוללת". בייניש, הערב
צילום: יוסי זמיר, פלאש 90
מומלצים