שתף קטע נבחר

אולמרט: נכיר בממשלת החירום של פיאד

בשורת צעדים בוני אמון לקראת הפסגה בשארם, צפויה הממשלה לאשר ביום ראשון את הפשרת מאות המיליונים לרשות הפלסטינית והמשך הגשת הסיוע לרצועה. "במצב הדברים החדש שנוצר, יש מקום שהממשלה תפעיל מדיניות מתאימה כלפי ממשלת החירום הפלסטינית ותתאים לשך כך החלטות שהתקבלו בעבר", הסביר אולמרט

ממשלת ישראל צפויה ביום ראשון בבוקר להודיע על הכרה בממשלת החירום הפלסטינית, בראשות איש הפת"ח סאלם פיאד, זאת לאחר שהחרימה את הממשלה הפלסטינית בעקבות הפיכת החמאס ברצועה. במקביל צפויה להתקבל ההחלטה על הפשרת מאות מיליוני הדולרים שהקפיאה ישראל מכספי המיסים הפלסטינים, ואישור המשך הגשת סיוע הומניטארי לאוכלוסיה הפלסטינית ברצועת עזה, הכולל אספקת חשמל, מים, מזון, תרופות ושירותים רפואיים.

 

הצעת ההחלטה שיניח אולמרט בפני שרי הממשלה ביום ראשון קובעת בין היתר: "נוכח ההתפתחויות בצד הפלסטיני, פיזורה של ממשלת האחדות והקמת ממשלת חרום, תמשיך ממשלת ישראל לעבוד מול יו"ר הרשות הפלסטינית (אבו מאזן) ותחזור לעבוד מול הממשלה הפלסטינית, עם הכרה בתנאי הרביעיה הבינלאומית (הכרה בישראל, חזרה מהטרור ועמידה בהסכמים קודמים - ר.ס.).

 

"במסגרת זאת תחדש ישראל את העברת כספי המיסים שנגבו בהתאם להסכמים בין ישראל לבין אש"פ, והמוחזקים בישראל - זאת במתכונת ובמועדים שיקבעו מול ממשלת החרום. כמו כן תמשיך ישראל את הסיוע ההומניטארי הניתן לאוכלוסיה הפלסטינית ברצועת עזה. במקביל, בהמשך להחלטות ממשלת קודמות מ-19 בפברואר 2006 ומ-11 באפריל אותה שנה, תמשיך ממשלת ישראל להימנע מקיום מגעים מול גורמי החמאס".

 

בדברי ההסבר להצעת ההחלטה האמורה נכתב בין היתר על ידי ראש הממשלה: "במצב הדברים החדש שנוצר, יש מקום שהממשלה תפעיל מדיניות מתאימה כלפי ממשלת החירום הפלסטינית, ותתאים לשם כך החלטות ממשלה שהתקבלו בעבר.

 

"מטרת החלטות הממשלה הקודמות הייתה למנוע מגעים בין ממשלת ישראל לבין החמאס, זאת לאחר הבחירות שנערכו בצד הפלסטיני בשנת 2006 והביאו להקמת ממשלת חמאס. המטרה הייתה למנוע את התחזקות הארגון ובמסגרת זאת הוחלט, בין היתר, על ידי אי העברת כספי מיסים פלסטיניים שנגבו על ידי ישראל לידי ממשלה שנשלטת על ידי החמאס. כיום יש מקום לשינוי מדיניות זאת".


ישראל תמשיך את הסיוע. סחורות בדרך לעזה (צילום: דובר צה"ל)

 

הצעת אולמרט תאפשר למעשה העברת סכום בגובה כ-400 מליוני דולרים המוקפאים בידי ישראל. עם זאת הבהיר ראש הממשלה במהלך ביקורו בארצות הברית, כי ידאג לוודא שכסף זה יגיע לידי הממשלה הפלסטינית של הפת"ח ולא לידי ארגוני טרור, או גורמים העוינים את ישראל. בהצעתו של אולמרט תומכים שרת החוץ ציפי לבני ושר הביטחון הנכנס אהוד ברק.

 

החלטת הממשלה צפויה לעבור, למרות התנגדותם של לפחות שניים מהשרים - סגן ראש הממשלה ויו"ר ישראל ביתנו אביגדור ליברמן, והשר יצחק אהרונוביץ' מתנועתו. "כבר הוכח שהעברת נשק וכסף לפתח משמשים לחיזוק הטרור ולא למאבק בו", הסביר ליברמן את התנגדותו. "גם אם נספק לאבו מאזן F-16 אין לו שום יכולת וסיכוי". ש"ס לעומת זאת, תצביע בעד ההצעה. גם מפלגת העבודה וגם מפלגת הגמלאים מתכוונים לתמוך בישיבת הממשלה ביום ראשון בהצעה.

 

סגן ראש הממשלה אלי ישי מש"ס, אמר לפני כניסת השבת: "לאור העובדה שהעברת הכספים נועדה לחזק את אבו מאזן וחיזוק הממשלה שאינה כוללת מרכיבי חמאס, אנו נתמוך בהצעת ראש הממשלה אהוד אולמרט".

 

ההחלטה הצפויה לקבל את אישור הממשלה ביום ראשון תיתן רוח גבית לישראל בקהילה הבינלאומית, ובראשה מדינות הקווארטט התומכת בהסרת החרם מעל ממשלת החרום של פיאד.

 

כמו כן, העיתוי של ההחלטה ערב נסיעת ראש הממשלה ביום שני לפגישת הפסגה המרובעת בשארם א-שייח, בהשתתפות נשיא מצרים חוסני מובארק, מלך ירדן עבדאללה השני ויו"ר הרשות הפלסטינית, נועדה להוות מחווה של רצון טוב, שיוכיח את רצינות כוונותיה של ישראל.

 

בתוך נודע היום כי נציגי הקוורטט, הכוללים את רוסיה, ארצות הברית, האיחוד האירופי והאו"ם, יפגשו בשבוע הבא בירושלים, כך מסר שליח רוסיה למזרח התיכון, סרגיי יקובלב. "בפגישה ידונו הצדדים במצב הנוכחי באזור, ויגבשו תוכניות עבודה לעתיד", אמר יקובלב לסוכנות הידיעות הרוסית "אינטרפקס".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אולמרט. יוודא שהכסף יגיע לפתח
צילום: איי פי
ליברמן. מתנגד להצעה
צילום: ודים דניאל
פיאד. זוכה לתמיכה
צילום: איי אף פי
מומלצים