שתף קטע נבחר

 

סנה: לא קיבלנו המשאבים הדרושים מול איראן

ביום בו הוא נפרד מתפקיד סגן שר הביטחון, הזהיר אפרים סנה כי מערכת הביטחון סובלת מהיעדר תקציב הפוגע בעיקר בהתמודדות מול האיום מטהרן: "יש פרוייקטים שלא מתקדמים בקצב הרצוי, יש כאלה שיכולים היו להיות גמורים כבר לפני שנים אבל רידדו אותם"

סגן שר הביטחון היוצא, אפרים סנה, ביקר היום (ב') את אופי הטיפול בסוגיה האיראנית מצד ישראל. בשיחה עם כתבים צבאיים, רגע לפני שסיים את תפקידו והעבירו למתן וילנאי, אמר: "אני לא מרוצה ממה שמוקצה למערכת הביטחון ולצה"ל על מנת להתמודד עם האיום האיראני וכדי לתת מענה הולם בהקשר הכולל. אין לנו את כל המשאבים כדי לתת את המענה הראוי ומדובר בכמה מאות מיליוני שקלים בשנה הדרושים לצורך העניין".

 

סנה הוסיף כי "יש פרוייקטים שלא מתקדמים בקצב הרצוי, יש כאלה שיכולים היו להיות גמורים כבר לפני שנים אבל רידדו אותם. מדינה שנמצאת באיום מסוג זה צריכה לדעת מה חשוב לה בסדר העדיפויות". לצד זאת הוא ציין כי אין כיום כל תיאום מבצעי שוטף בין ישראל לארצות הברית בנוגע לפעולה ממשית נגד איראן.

 

סגן השר היוצא התייחס בין היתר גם גם לדו"ח ועדת ברודט שפורסם לאחרונה וקבע כי צה"ל יכול להסתפק בתקציבים נמוכים יותר מאלו אותם הוא דורש. "האנשים הנכבדים של הוועדה הגיעו למסקנות שגויות כי הנחות העבודה שלהם היו שגויות. הוועדה לא בדקה מה האיומים בפניהם ניצבת ישראל, מה המענה המתאים, ולא קבעה תג מחיר לפי נוסחה זו. ככה לא בונים ביטחון לאומי".

 

סנה ציין כי ישנה התקדמות מסויימת בכל הנוגע לסנקציות שמטילה הקהילייה הבינלאומית על האיראנים, אבל לטענתו צעדים אלו אינם מספיקים ויש להגביר את הלחץ. "המשטר באיראן תומך באופן פעיל בטרור מג'נין דרך חאן יונס ולבנון. הכול טרור במימון איראני. מישהו עושה להם חשבון? המשטר הזה חייב להיות מוחרם, מבודד כלכלית ופוליטית - זה הגנראטור של הטרור".

 

במהלך שמונת החודשים בהם כיהן כסגן שר הביטחון עסק סנה במספר נושאים נוספים אליהם התייחס היום, ובין היתר הביע את מורת רוחו מנושא הפרות הסדר של היהודים בחברון, כמו למשל במקרה בו השתלטו עשרות מהם על בית בו מחזיק ערבי מקומי. "יש שם כוח נוקשה, ערמומי וחסר מעצורים שפועל מול מערכת כבדה המגיבה באיטיות", אמר. "יכולת התגובה תמיד מפגרת אחרי הפרת החוק, עד שמתחילים תהליכים משפטיים והולכים לבג"ץ. תמיד מפרי החוק קודמים לאלה שמנסים לשמור עליו".

 

סנה רמז גם כי אין כל התקדמות או מגעים חיוביים בין ישראל לסוריה. "עד כה שום יונה ששלחנו לא חזרה עם עלה של זית. אם הם רוצים לפתוח את הדלת לשלום, הם יודעים באיזה עתיד נמצא המפתח אבל לפי שעה כל הגישושים לא הניבו שום תוצאה שגורמת לנו להיות אופטימיים".

 

לסגן השר היוצא הייתה גם בשורה אחת טובה בכל הקשור לתקציבים שהגיעו באחרונה לפיקוד העורף. הוא ציין כי בשבועות האחרונים הוקצו כ-110 מיליון שקלים לחידוש ערכות מגן וציין כי עד סוף 2007 יהיו בידי למעלה ממחצית האוכלוסיה ערכות שמישות. כמו כן עדכן כי בתוך מספר שבועות אמור להיפתח בקריה בתל אביב חדר מצב לאומי בנושא העורף, אשר במצב חירום ירכז את כל המידע בנושא רפואה, מלאים אסטרטגיים, פעילות פיקוד העורף והמשטרה, במטרה להעבירו לידי מקבלי ההחלטות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
סנה. דרוש סדר עדיפויות
צילום: אריק חרמוני, משרד הבטחון
הנשיא אחמדי-נג'אד. להגביר את הלחץ
צילום: איי פי
מומלצים