שתף קטע נבחר

נבחרו הארכיטקטים שיתכננו את הקמפוס החדש של בצלאל

בראש המשרד הגרמני-טורקי עומדים הארכיטקטים איישין איפקי וסם יורטסבר. התכנית תמזג את הקמפוס החדש במגרש הרוסים עם הסביבה ההיסטורית שבה הוא ממוקם

בתחילת השבוע הוכרזו הזוכים בתחרות הבינלאומית שנפתחה בספטמבר שעבר לבחירת הארכיטקט שיתכנן את הקמפוס החדש של האקדמיה הלאומית לאמנות ולעיצוב "בצלאל" אשר עתיד לקום במגרש הרוסים בירושלים. 188 הצעות הוגשו לתחרות על ידי נציגים מ-33 מדינות, בהן ארה"ב, ארגנטינה, צ'ילה, איטליה, בריטניה, צרפת, אוסטריה, גרמניה, הולנד, אוסטרליה, הונג קונג, הודו, יפן, סין וישראל.


המודל הזוכה. אינטראקציה עם הסביבה

 

המשרד הזוכה הוא Studio Architects, משרד צעיר הפועל במקביל בקלן שבגרמניה ובאיסטנבול שבטורקיה, ומנוהל על ידי השותפים איישין איפקי וסם יורטסבר. הצעתם של השניים התקבלה פה אחד על ידי חבר השופטים בראשותו של פרופסור ארנון צוקרמן, נשיא בצלאל. בועדת השיפוט ישבו הארכיטקטית פרופסור טושיקו מורי, דיקנית בית הספר לארכיטקטורה באוניברסיטת הרווארד, הארכיטקט פרופסור משה ספדי, פרופסור חנוך גוטפרוינד, נשיאה לשעבר של האוניברסיטה העברית בירושלים, הארכיטקט צבי אפרת, ראש המחלקה לארכיטקטורה בבצלאל ויפתח פארן, סטודנט מהמחלקה לעיצוב תעשייתי באקדמיה.

 

התכנית שהוגשה לחבר השופטים משלבת את הקמפוס בתוך הסביבה ההיסטורית שבה הוא ממוקם בין הכנסייה הרוסית לעיר העתיקה ומציעה פרשנות מקורית לאלמנטים מסורתיים של בנייה ירושלמית על חצרות וגנים פנימיים, גגות וחיפויים.

 

"ההצגה שהוגשה מאפשרת אינטגרציה מצוינת של כל התפקודים הנדרשים מאקדמיה לאמנות ובכך מגשימה את חזון בצלאל", אמר פרופסור צוקרמן.

 

לדברי הארכיטקט איישין איפקי מתוכנן הפרויקט להיבנות מאבן ירושלמית אך לא בצורת הבנייה המסורתית. "האבנים יונחו זו על זו בצורה אופקית שתיצור חללים לאוויר ולאור כשהמטרה היא מציאת פתרון עכשווי לשימוש באבן הירושלמית שמכסה כמעט כל מבנה בירושלים", אמר איפקי והוסיף, "מיקומו המרכזי של הפרויקט במגרש הרוסים הביא אותנו ליצור שטחים נרחבים המיועדים גם לציבור מבקרים. גם בשעה שהקמפוס יהיה סגור, יוכלו עוברים ושבים לטייל בין המדשאות והמזרקות ולהינות מיופיו וממיקומו שבין הכנסייה הרוסית למוזיאון המחתרות ולצפות אל העיר העתיקה".

 

בקומת הכניסה של הקמפוס יהיה משטח מואר שבו ימוקמו גלריות, קפיטריה ואודיטוריום. כיתות הלימוד והסטודיו ימוקמו בקומה שמתחת. מיקומו של הקמפוס החדש במרכז החיים האורבניים של ירושלים, כך מקווים באקדמיה, יאפשר אינטראקציה בין הסטודנטים לסביבתם.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לאתר ההטבות
מומלצים