שתף קטע נבחר

אשדוד: הברחת ענק של אלמוגים נתפסה במכס

במכולה חשודה שנבדקה על ידי פקחי המכס ואנשי רשות הטבע והגנים בנמל אשדוד, נתגלו אלמוגים מרהיבים במשקל של חצי טון שהוברחו מסין. "מדובר בסחר בלתי חוקי שגורם נזק אקולוגי עצום", אומרים אנשי הרשות ובכוונתם להגיש כתב אישום כנגד היבואן

פקחי רשות הטבע והגנים בסיוע עם פקחי המכס בנמל אשדוד החרימו בצהרי היום (ב') משלוח עצום של אלמוגי שיח, שהוברחו מסין לישראל במכולה.  פקחי המכס בנמל החליטו לבדוק מכולה בה נטען לדברי היבואן כי היא מכילה אלמוגים מפלסטיק. רק לאחר שהמכולה עברה תהליך שיקוף, עלה חשד כי מדובר בהברחה המונית של אלמוגים חיים. פקח הסחר מטעם רשות הטבע והגנים, אריה קלם, המטפל בתחום ההברחות של בעלי חיים וצמחים לישראל, הוזעק למקום על מנת לחקור את היבואן.

 

"סחר בלתי חוקים בבעלי חיים ובצמחים מגלגל מילארדים ברחבי העולם", אומר גל אריאלי, הממונה על תחום הפיקוח והאכיפה במחוז מרכז של רשות הטבע והגנים. "ייבוא של אלמוגים מכל סוג אסור בישראל וככל הנראה כוונתו של המבריח היתה להציף את השוק לציוד של אקווריומים בארץ".

 


פגיעה קשה באלמוגים בארץ מוצאם (צילום: גל אריאלי, רשות הטבע והגנים)

 

נזק אקולוגי עצום

 

לאחר שנפתחה המכולה הפקחים נדהמו לגלות כחצי טון של אלמוגי שיח, המשמשים בעיקר לאקווריומים של מים מלוחים ולהערכתו של אריאלי, שוויו של כל אלמוג בודד הינו מאות שקלים. "מדובר באלמוגים מרהיבים, אך הם מתו בדרך", מציין אריאלי. "הנזק האקולוגי הוא עצום. רק תדמיינו לעצמכם שמבריחים היו מנקים את כל שמורת האלמוגים באילת ומכניסים אותה לארגזים".

 

בשנים האחרונות ההגנה על שוניות האלמוגים עלו לסדר היום האקולוגי העולמי. התמותה הרבה של שוניות בעקבות העלייה בטמפרטורות מי האוקיינוסים, מחלות אלמוגים ודיג בלתי חוקי, מהווים חלק מן הסכנות המאיימות לחסל את שוניות האלמוגים בעולם כולו.

 

 ישראל חתומה יחד עם 150 מדינות בעולם על אמנת CITES המנסה לבלום את הסחר הבלתי חוקי בבעלי חיים ובצמחים. לדברי אריאלי, סין אינה חתומה באמנה זו ולכן ישנה פירצה לסחר בלתי חוקי בתחום.

 

 "הנזק לאיזור ממנו הוצאו האלמוגים בסין הוא קשה במיוחד ותפקיד הרשות למנוע את מכירתם בארץ", הוא מציין ומבהיר כי על חל איסור להחזיק אלמוגים שהוצאו מהטבע בבתים פרטיים ובחנויות.  "במידה והאלמוגים היו מגיעים חיים, היתה קיימת גם סכנה של הפצת מחלות". מוסיף אריאלי.

 
ברשות מעריכים כי בתום החקירה יוגש נגד מבריח האלמוגים כתב אישום. למרות שבבתי המשפט בארץ אינם נוקטים ביד קשה נגד מבריחי בעלי חיים וצמחים, העונש בגין הברחה זו עלול להגיע עד לשלוש שנים בכלא או קנס של עשרות אלפי שקלים. האלמוגים שהוחרמו הובאו לגן הלאומי באפק ונראה כי בימים הקרובים יוחלט ברשות האם להשמידם או להעבירם לבתי ספר לצרכי חינוך ונוי.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
האלמוגים שנתפסו
צילום: באדיבות רשות הטבע והגנים
מומלצים