שתף קטע נבחר

ראש בראש: ארבעה צגי LCD בגודל 19 אינץ'

ארבעה מסכים פופולריים של שתי היצרניות הנפוצות בישראל: LG וסמסונג, נמסרו לבדיקה ולניתוח המדוקדק של אנשי HWzone. התוצאות לפניכם ויש גם זוכה

מגוון מסכי ה-LCD בגודל 19 אינץ' הנמכרים כיום בישראל הוא מדהים. קיימים למעלה מ-200 דגמים שונים הזמינים לרכישה. עקב ריבוי הדגמים, לעתים קשה מאוד להבדיל בין המסכים האיכותיים לאלו הפשוטים, דבר אשר מקשה על בחירה מושכלת של מסך חדש. על מנת להקל מעט על בחירה זו, החלטנו לבדוק הפעם ארבעה מסכי 19 אינץ', מהסדרות האחרונות של שני יצרנים פופולריים מאוד בישראל: LG וסמסונג . המסכים שנבדוק הם כדלקמן:

 

  • LG Fantasy L1900R (זהה לדגמי ה-J ו-E)

 

  • LG Eagle Eye L1960TR

 

  • Samsung SyncMaster 931C

 

  • Samsung SyncMaster 932B

 

כל המסכים הנ"ל, למעט ה-932B, מציינים זמן תגובה של 2ms (מילישניות) ואילו ה-932B מציין זמן של כ-5ms. יחסי הניגודיות הסטטיים המוצהרים של המסכים של סמסונג הינם מצוינים ועומדים על כ- 700:1 ואילו לעומתם המסכים של LG כלל אינם מציינים יחס ניגודיות סטטי, ונדרש מאיתנו לבדוק ולברר נתון זה. יש לציין ש-LG מתהדרים ביחס ניגודיות של 1:3000 - אבל זהו נתון שאינו בר השוואה.

 

עוד ב-HWzone: מעבד Extreme ראשון לניידים

 

חלקכם ודאי תוהים לעצמכם מדוע בחרנו לקרוא למסכים בהשוואה זו "פשוטים". ובכן, מדובר במסכי LCD המצוידים בפאנל TN (הנחשב לנחות ביותר מבין הפאנלים הקיימים כיום), בעלי אפשרויות ארגונומיות מוגבלות מאוד וכניסות מחשב סטנדרטיות בלבד. למרות מגרעות אלה, שניים מהמסכים שנבדקים היום נחשבים למעשה למסכים "מעוצבים", כאשר ה-L1900R בהחלט אינו נראה כמסך LCD רגיל אשר יושב על השולחן במשרד. גם דגם ה-931C של סמסונג אינו סטנדרטי לחלוטין וייחודו טמון בכך שהוא מציג מכלול צבע גדול יותר מיתר המסכים, בזכות מנורות אחוריות מיוחדות.

 

LG 1900 Fantasy

בתערוכת CeBIT 2006 הציגה LG את סדרת מסכי ה-Fantasy כאשר ייחודו של קו מסכים זה היה העיצוב המיוחד של המסכים. בסדרה קיימים שלושה עיצובים שונים הנבדלים זה מזה בסוג הרגל של המסך (Ring – R, Jar –J ו-Eclipse-E), כאשר אנו קיבלנו לבדיקה את דגם ה-R.

 

עיצוב המסך אכן מיוחד במינו אך לצערנו על מזבח העיצוב הוקרבה הארגונומיה וכן האפשרות לחבר אליו שני מחשבים בו זמנית.ברגע שנוגעים בו או מרימים אותו הוא משמיע קולות פצפוץ וחריקה ומייצר הרגשה כאילו הוא פשוט הולך להתפרק לכם בידיים. המסך כבד מאוד, וזאת בכדי למנוע מקרים של נפילה בטעות, היות ושטח הרגל המונחת על

באדיבות HWZone

השולחן קטן מאוד בהשוואה לבסיסים הרגילים של מסכים אחרים.

 

  • שינוי זוויות הטיה – המסך מאפשר לשנות את זווית ההטיה בצורה שתתאים למשתמש בין 0 ל-20 מעלות של הטיה. זווית המנגנון קלה לשינוי והוא נותר מקובע במקום ואיננו "בורח" לאחר זמן מה.

 

  • ממשק - שני הכפתורים הקיימים במסך רגישים למגע (ואינם נלחצים באמת), כאשר כפתור ההדלקה ממוקם בחזית המסך ואילו כפתור השליטה בתאורה ממוקם בתחתיתו.

 

  • תקן תליה – לא ניתן לתלות את המסך בשום צורה.

 

  • כניסות וחיבורים - המסך מגיע עם כניסת DVI-I המסוגלת לקבל אות דיגיטלי או אות אנאלוגי (אך לא בו זמנית). כניסה זו ממוקמת בקצהו של מחבר חיצוני דמוי ביצה המתחבר באמצעות כבל בלתי נתיק לחלקו האחורי של המסך. בנוסף לכניסת ה DVI-I מכיל המחבר גם את כניסת המתח של המסך. בגלל שימוש בכניסה יחידה מסוג DVI-I לא ניתן לחבר בפועל שני מחשבים למסך ולהחליף ביניהם בעזרת כפתור כפי שניתן לעשות במסכים אחרים. ספק הכוח של המסך הינו חיצוני, דבר המהווה חיסרון לעומת המסכים של סמסונג, המגיעים עם ספק כוח פנימי.

 

LG 1960TR Eagle Eye 

מסך זה הוכרז בסוף 2006 והגיע לחנויות בתחילת השנה הנוכחית, כאשר הוא משתייך לסדרת ה-Artistic של LG, המציגה עיצוב סולידי יותר מסדרת ה-Fantasy, אך עדיין מיוחד למדי. המסך מתהדר בנתונים רשמיים גבוהים וכן בכניסת DVI התומכת בתקן ה-HDCP, הנועד להצפנת שידורי High Definition, אשר נכנס לאחרונה לשוק.

בדומה ל-L1900R, מדובר במסך בעל פאנל TN פשוט, אך על פי התרשמותנו הראשונית נראה כי שני המסכים שונים לחלוטין, וככל הנראה הם אף מבוססים על פאנלים שונים.

 

איכות הבניה של המסך טובה מאוד, הוא אינו חורק או משמיע רעשים כלשהם בעת שמזיזים אותו או נוגעים בו. המסך מגיע בצבע שחור רגיל ללא ציפוי מבריק, אם כי הרגל דווקא צבועה בצבע שכזה. באופן כללי, המסך מציג עיצוב סטנדרטי למדי יחסית לסדרת ה-Fantasy ונראה יותר כמו מסך מחשב מאשר פסל מעוצב. יחד עם זאת, גם במסך זה האפשרויות הארגונומיות מוגבלות וניתן לשלוט אך ורק על הטיית המסך. ספק הכוח של המסך הינו חיצוני, דבר המהווה חיסרון בהשוואה למסכים של סמסונג המגיעים עם ספק

באדיבות HWZone

כוח פנימי. מעל אזור החיבורים ממוקם מכסה פלסטיק גדול, אשר תפקידו להסתיר את הכניסות השונות ולשמור על אחידות העיצוב – מה שמכונה גם פיתרון הסתרת כבלים.

 

  • שינוי זוויות הטיה – המסך מאפשר לשנות את זווית ההטיה בצורה שתתאים למשתמש, בין 0 ל-20 מעלות של הטיה, והמנגנון תפקד לשביעות רצוננו.

 

  • ממשק - כפתורי השליטה של המסך ממוקמים בצידו, מיקום לא נוח במיוחד אך אין ספק שהוא מיטיב עם העיצוב הכללי. בסך הכל קיימים ארבעה כפתורים, כך שלמרות שלא ניתן לראותם, ניתן לחוש בהם בעת הלחיצה וכך לכוון את ההגדרות הרצויות. כפתור ההדלקה נמצא בחזית המסך והוא רגיש למגע, בדומה לכפתורים המצויים במסך ה-L1900R.

 

  • תקן תליה – המסך תומך בתקן תליה VESA 100mm. יש ללחוץ על כפתור מיוחד ברגל המסך אשר מאפשר להטות אותה ב-90 מעלות וכך ניתן לתלות את המסך על הקיר.

 

  • כניסות וחיבורים - המסך מצויד בכניסת DVI-D התומכת בתקן ה-HDCP וכן בכניסת VGA רגילה. יש לקחת בחשבון שכניסת ה-VGA אינה מכילה ברגי איכון ואלו ממוקמים על גבי הכבל עצמו, לכן מומלץ לא לאבד את הכבל המקורי של המסך, אם ברצונכם לחבר אותו באופן אנלוגי. 

     

Samsung SyncMaster 931C

כפי שציינו קודם, ייחודו של מסך זה מבית סמסונג הוא במכלול הצבעים המורחב שאותו הוא מציג, כ-97% מתחום ה-NTSC, זאת לעומת מסכי LCD רגילים המציגים כ-72% ופועלים בתקן הנקרא sRGB. יחד עם זאת, המסך משווק תחת הסיסמה Color Innovation, קביעה מעט תמוהה בעיננו שכן בסופו של דבר מדובר במסך TN פשוט אשר אינו מציג 16.7 מיליון צבעים אמיתיים אלא מבצע אינטרפולציה מ-262 אלף צבעים.

 

טענת החברה היא שהמסך מהיר מאוד ובעל נתונים גבוהים בהשוואה למסכים אחרים, ובשילוב עם מכלול הצבעים המוגבר, אמור לספק לנו ביצועים שיתבלטו על פני שאר המסכים בהשוואה זו, אם כי לפי התרשמותנו הראשונית מהמסך, הצבעים היו מאוד לא מדויקים.

 

מסך ה-931C מגיע בצבע שחור מבריק בחלקו הקדמי ומציג עיצוב זהה לסדרת ה-BF של סמסונג. גם במסך זה אין כל כיווני ארגונומיה מלבד הטיה. איכות הפלסטיקה היא ברמה גבוהה שכן המסך אינו חורק או משמיע קולות כלשהם בעת שנוגעים בו. חזית המסך מצופה בציפוי מבריק (Glossy), אשר נראה יפה אך מתלכלך בקלות ונשרט בקלות רבה עוד

באדיבות HWZone

יותר.

 

  • שינוי זוויות הטיה – המסך מאפשר לשנות את זווית ההטיה בצורה שתתאים למשתמש בין 0 ל-25 מעלות של הטיה. המנגנון פועל בצורה טובה.

 

  • ממשק - כפתורי השליטה של המסך ממוקמים בתחתיתו, כאשר בחזית ישנה תווית המציינת את תפקידו של כל כפתור. הכפתורים נלחצים בקלות והינם נוחים יותר מאשר כפתורים בצד המסך. גם כפתור ההפעלה ממוקם באופן טבעי בחזית המסך.

 

  • תקן תליה – המסך תומך בתקן תליה VESA 100mm. החורים נגישים לחלוטין בחלקו האחורי של המסך.

 

  • כניסות וחיבורים - המסך מצויד בכניסת DVI-D ללא HDCP וכן כניסת VGA. שתי הכניסות מוסתרות מתחת למכסה פלסטיק נשלף, בחלקו האחורי של המסך. בניגוד למסכים של LG, ספק הכח של ה-931C הינו פנימי ולא תופס מקום נוסף על שולחן העבודה.

 

Samsung SyncMaster 932B

מסך זה של סמסונג הושק בתחילת השנה והוא פחות מוכר מהמסכים האחרים בהשוואה זו. הוא מעוצב בצורה מיוחדת, המזכירה לא מעט את המוצרים של Apple, ובהחלט יכול להיחשב כמסך מעוצב. מסך זה משתמש בפאנל שונה מהפאנל של CMO, אשר בשימוש ב-931C, ומציג מכלול צבעים סטנדרטי, בדומה למסכים של LG. למרות זאת, הנתונים היבשים לא מרשימים במיוחד, עם יחס ניגודיות ממוצע של 700:1 וזמן תגובה של 5ms, דבר שהופך אותו לכאורה למסך האיטי ביותר בהשוואה שלנו. עיצוב המסך מינימליסטי למדי, ללא כל פינות ישרות (הכל מעוגל) והוא זמין כיום בצבעי לבן ושחור, אם כי רק הדגם הלבן משווק בארץ.

 

המסך בנוי בצורה טובה ואינו חורק או מפצפץ כאשר נוגעים בו. המסך כולו מצופה בציפוי לבן מבריק, ולמרות הנטייה של ציפוי שכזה להתלכלך ולהישרט, הצבע הלבן גורם לכך שקשה יותר להבחין בבעיות אלו, בהשוואה למסכים בעלי צבע שחור מבריק. באופן כללי, העיצוב של ה-932B מזכיר את קו המוצרים של Apple ונראה מרשים מאוד על שולחן

באדיבות HWZone

העבודה.

 

  • שינוי זוויות הטיה – המסך מאפשר לשנות את זווית ההטיה בצורה שתתאים למשתמש בין 0 ל-20 מעלות של הטיה. המנגנון פועל בצורה טובה.

 

  • ממשק – בדומה ל-931C, גם במסך זה הכפתורים ממוקמים בתחתיתו כאשר גם כאן ישנן תוויות על חזית המסך אשר מתארות את תפקיד הכפתורים. כפתור ההדלקה, באופן טבעי, נמצא גם הוא בחזית המסך.

 

  • תקן תליה – לא ניתן לתלות את המסך, אין חורי תליה כלל.

 

  • כניסות וחיבורים - המסך מצויד בכניסת DVI-D ללא HDCP וכן כניסת VGA. הכניסות ממוקמות במעין "מפרץ" בחלקו האחורי של המסך ללא כיסוי כלשהו. ספק הכח של ה-932B הינו פנימי ולא תופס מקום נוסף על שולחן העבודה.

 

בדיקת צבע ומהירות תגובה

אחידות הצבע השחור הייתה הרבה פחות טובה מאחידות הלבן,  כפי שניתן להתרשם מהתמונות. ניכר כי רוב המסכים סבלו מדליפות אור בצדדים ובחלקים העליונים והתחתונים, מלבד ה-932B שהציג שחור אחיד מאוד (אם כי גם כחול מאוד) עם דליפות קלות ביותר.

 

למרות שכל המסכים מדורגים כ-2ms ניתן לראות ביברור כי כמות המריחות של המסכים שונה. המסכים של LG בבירור מהירים יותר מהמסכים של סמסונג, ולמעשה ה-L1900R

הוא המסך המהיר ביותר שאינו מציג כמעט הילה, דבר אשר הופך אותו למסך מצוין למשחקים מהירים, אם כי איכות הצבעים ויחס הניגודיות שלו סובלים עקב כך.

 

הביצועים של ה-L1960TR מקבילים לאלו של ה-L1900R מבחינת מריחות אך המסך מציג הילה בולטת סביב עצמים נעים אשר נובעת מ-OverDrive פחות מכויל. כמות המריחות של שני המסכים של LG היא שתי מריחות מלאות ומריחת רפאים בודדת במקרה הגרוע ביותר, כאשר מסכי ה-VA בעלי זמן תגובה של 6ms, מקבילים לתוצאות אלו, אם כי לעיתים הם מעט פחות מהירים.

 

מסך ה-931C של סמסונג אפשר לנו לבדוק את ביצועיו בשני מצבים, כאשר מנגנון ה-OverDrive דלוק וכאשר הוא כבוי (ייתכן שהוא למעשה לא כבוי לחלוטין אלא פשוט פחות אגרסיבי), אך התוצאות היו מאכזבות בשני המקרים. בעת הפעלת המנגנון נתקלנו בכמות גדולה של הילה, אם כי כמות המריחות ירדה בצורה משמעותית. לאחר כיבוי המנגנון קיווינו לראות פחות הילה ורעש בסרטים, ובעוד שההילה נעלמה והתחלפה במריחות מסוימות, כמות הרעש נותרה בעינה.

 

במקרה הקיצון, עם OverDrive מופעל, ה-931C הציג שתי מריחות מלאות ושתי מריחות רפאים, כאשר אחת מהן זוהרת ומציקה. במצב הטוב ביותר, ללא שימוש ב-OverDrive, המסך הפגין ביצועים דומים לאלו של מסכי 8ms-12ms והציג שלוש מריחות מלאות ואילו במצב הגרוע ביותר הוא הציג שלוש מריחות מלאות ומריחת רפאים נוספת.

 

ה-932B היה איטי יותר מהמסכים של LG, מה שנשמע הגיוני מכיוון שהוא מדורג כמסך של 5ms, אך הוא לא היה איטי בהרבה מה-931C שדורג כ-2ms. במסך זה לא ניתן היה לכבות את מנגנון ה-OverDrive אך המסך הציג כמות נמוכה מאוד של הילה ומריחות, ובדיקה מדוקדקת מעלה שביצועיו ממוקמים איפשהו בין הביצועים של ה-931C עם ה-OD לבין ביצועיו ללא ה-OD. במצב הגרוע ביותר נצפו שלוש מריחות מלאות ומריחת רפאית אחת ובמצב הטוב ביותר נצפו שתי מריחות מלאות ומריחת רפאים אחת.

 

סיכום

מבין ארבעת המסכים שנבדקו, אין ספק שה-L1900R וה-931C מציגים איכות תמונה גרועה ביותר ודיוק צבעים שתהום פעורה בינו לבין משמעות המילה "דיוק". מעבר לכך שהצבעים שמציגים שני המסכים הללו כחולים מדי, הרי שה-931C אף איטי יותר בהשוואה למסכים של LG מבחינת זמן התגובה. מיותר לציין כי גם ה-L1900R אינו מצטיין כמעט באף תחום כאשר היתרון היחידי שלו הוא שמדובר במסך המהיר ביותר בהשוואה שלנו, אך כל המהירות הזו באה על חשבון איכות התצוגה, שהיא כאמור גרועה במיוחד.

 

מנגד, ה-L1960TR וה-932B הם בדיוק ההיפך - הגדרות ברירת המחדל שלהם נעימות לעין ואף מדויקות יחסית לשימוש יומיומי. אמנם ה-932B איטי יותר מה-L1960TR, אך הוא מציג כמות פחותה של הילה, אחידות השחור ויחס הניגודיות שלו גבוהים יותר בהשוואה לשאר מסכי ה-TN וכל אלו הופכים אותו למועמד עדיף על פני המסך של LG.

תוסיפו לכך את העובדה שהוא זול בכ-200 ש"ח מאשר ה-L1960TR ותקבלו את המסך הטוב ביותר בהשוואה זו, שחסרונו הבולט היחיד לעומת המסכים האחרים בהשוואה הוא העדר אפשרות תליה על הקיר (במידה וזה מה שאתם מחפשים, הרי שאנו ממליצים לכם לבחור ב-L1960TR של LG).

 

עוד ב-HWzone: קראו את הסקירה המלאה

 

לכל סקירות מסכי המחשב ב-ynet

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ארבעה מסכים נפוצים - ראש בראש
HWzone.co.il
מומלצים