שתף קטע נבחר

עבריין חופים מורשע קיבל פרס: ניהול חוף נוסף

בית המשפט הרשיע את שלמה גואטה, מפעיל חוף לבנון, בעבירות על חוקי התכנון והבנייה וגזר עליו שישה חודשי מאסר בפועל. ההרשעה לא הפריעה למועצה האזורית גולן לחדש עימו את החוזה ואף לתת לו לנהל את חוף כורסי הסמוך. המועצה: בוצע איחוד חופים, לצורך הסדרת הבטיחות ושירותי ההצלה. מפעיל החוף: זו צרות עין, עושים לי עוול

הפשע משתלם? מפעיל חוף לבנון בכנרת, שהורשע בעבר בעבירות תכנון ובנייה, זכה לאחרונה להפעיל את חוף כורסי הסמוך. "במקום לפעול לביצוע החלטות בית המשפט נותנים פרס לעבריין שבית המשפט בחר להרשיע אותו", אמר היום (ג') ל-ynet מנהל אגף שמירת טבע בחברה להגנת הטבע, ניר פפאי.

 

בשנת 2006, לאחר דין ודברים ממושך עם בית המשפט השלום בבית שאן, גזרה השופטת עיריה מרדכי על שלמה גואטה שישה חודשי מאסר בפועל וקנס בסך 120 אלף שקלים. בנוסף, הורתה השופטת מרדכי על צו הריסה למבנים שנבנו בצורה בלתי חוקית בחוף במזרח הכנרת, שהופעל על ידי גואטה מאז 1990.


חוף לבנון. "תעוזה רבה והיעדר מורא" (צילום: חגי אהרון)

 

גואטה אמנם זכה במכרז לניהול החוף, אולם במהלך השנים חתמה המועצה האזורית גולן על חידוש החוזה ללא תנאי מכרז. "המועצה האזורית נהגה מנהג בעלים בחופים אלה, על-אף שזכויותיה לא הוסדרו מול מנהל מקרקעי ישראל ולמרות שמדובר במשאב לאומי", כתבה השופטת מרדכי בגזר הדין.

 

על-פי תנאי המכרז, נדרש גואטה לנהל את החניון בחוף ולשמור על ניקיונו. בפועל, הוא הקים מסביב גדר, סככה לאחסון סירות, מכולות למגורים, מרפאה, שבילים ואף הציב קרוואנים. לא פעם הגיעו פקחים להרוס את הגדר, אך מייד לאחר שנהרסה היא נבנתה על-ידו מחדש.

 

"ההליכים הרבים שהתנהלו נגד הנאשם במשך שנים רבות ללא תוצאות מורגשות בשטח, מלמדות על תעוזה רבה והיעדר מורא", נכתב בגזר הדין.

 

גואטה טען במשפטו כי הוא חלוץ שהסכים לבצע פרויקט עצמאי, בשעה שהרשויות לא היו בשלות לכך. השופטת דחתה את טענותיו על הסף, הרשיעה אותו, ובין היתר, גזרה עליו שישה חודשי מאסר שהומרו לעבודות שירות.

 

מאז מתן גזר הדין חלפה שנה וחצי. גואטה ערער על ההחלטה להריסת המבנים פעמיים לבית המשפט ובשני המקרים נדחתה בקשתו. בימים הקרובים צפויים במשרד הפנים להרוס את המבנים. אולם למרות ההרשעה בחרו במועצה האזורית גולן לאפשר לו להמשיך ולנהל את חוף לבנון, ומעבר לכך - לתת לו להפעיל את חוף כורסי הסמוך.

 

בכניסה לחוף כורסי מוצב בימים אלה שלט גדול שעליו נכתב כי ניתן להיכנס לחוף אך ורק דרך חוף לבנון. "זה מקומם שאדם שהורשע בבית משפט גם מקבל לגיטימציה מהרשויות וגם מקבל כבונוס לנהל חוף נוסף", אמר פפאי.

 

שלמה גואטה מסר בתגובה: "אם הייתם יודעים את האמת - הייתם נותנים לי להפעיל את כל חופי מדינת ישראל. נתתי למקום צביון מדהים וזה מנקר לכולם את העיניים. החוף הזה העניק סומק לפנים של הכנרת וכל ההתנהלות שמדברים עליה נובעת מצרות עין".

 

גואטה טוען כי הוא הפעיל את החוף במשך 27 שנים. "המדינה, שבמשך שנים ארוכות תמכה בכך, החליטה פתאום לנקות את החופים והפכה אותנו לעבריינים. מדובר בחוסר תום לב שזועק לשמיים. כמה עוול עוד אפשר לעשות לאזרח?".

 

מהמועצה האזורית נמסר כי "המועצה אינה מחלקת מתנות ובוודאי לא חופים ציבוריים. חוף כורסי הינו חוף ציבורי כפי ששאר חופי צפון מזרח הכנרת הם חופים ציבוריים, שהוקצו בהסכם בין מנהל מקרקעי ישראל למועצה. גואטה הורשע בעבירות בנייה בשטח המסחרי ולא בשטח החוף הציבורי. המועצה, יחד עם משרד הפנים ומנהל מקרקעי ישראל, פועלים להסדרת הנושא של פירוק המבנים הבלתי חוקיים. איחוד החופים בוצע לצורך הסדרת הבטיחות ושירותי ההצלה לציבור הנופשים והמתרחצים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
השלט בחוף כורסי
צילום: חגי אהרון
מומלצים