שתף קטע נבחר

אולמרט לבלייר: שת"פ פתח-חמאס יפגע קשות בתהליך

בפגישתו עם שליח הקוורטט לאזור קרא רה"מ להמשיך ולבודד את החמאס, תוך חיזוקם של אבו-מאזן וסלאם פיאד. הבוקר יגיעו לביקור היסטורי בישראל שרי החוץ של מצרים וירדן

"שיתוף פעולה של הפתח והחמאס עלול לפגוע קשות בתהליך המדיני. יש להמשיך ולבודד את החמאס תוך חיזוקם של אבו מאזן וראש ממשלתו סלאם פיאד", אמר אמש (ג') ראש הממשלה אהוד אולמרט בפגישתו עם שליח הקוורטט לאזור, טוני בלייר.

 

אולמרט פנה לשליח ואמר כי הוא רואה בשליחותו הזדמנות. "המשימה שעומדת לפניך היא אתגר גדול. אנו רואים חשיבות גדולה בנושאים שהופקדת לטפל בהם", אמר ראש הממשלה בסעודת הערב המשותפת במעון ראש הממשלה בירושלים. הפגישה בין השניים ארכה כשעתיים. בחלקה הראשון סעדו האישים ומשלחותיהם על שולחן ראש הממשלה. בחלק השני נועדו אולמרט ובלייר בארבע עיניים. השניים סיכמו על שיתוף פעולה מלא, ושקיפות מלאה ביניהם.

 

אולמרט הדגיש בפני ראש ממשלת בריטניה לשעבר את חשיבות הסוגיה הביטחונית לישראל. כמו כן ציין שההנהגה הפלסטינית הנוכחית, בראשות אבו-מאזן וסלאם פיאד, פותחת סיכוי לשינוי וקידום התהליך המדיני. השניים שוחחו על האפשרות לגיוס הסקטור הפרטי כדי לעודד את התהליכים הכלכליים בין שתי הישויות.

 

בשיחת העבודה עלתה חשיבות רתימת המדינות המתונות והפרגמטיות לקידום המשא ומתן. בין המדינות הללו, כמובן, מצרים וירדן, אשר שרי החוץ שלהן יגיעו הבוקר לישראל ויוועדו עם אולמרט, עם שרת החוץ ציפי לבני, עם הנשיא שמעון פרס, עם יו"ר הכנסת דליה איציק ועם יו"ר הליכוד, בנימין נתניהו.

 

שרי החוץ הערבים בביקור היסטורי

בואם של אחמד אבו לר'ייט המצרי ועבד אילה אל חטיב הירדני נחשב לארוע היסטורי במזרח התיכון. לראשונה באים לירושלים שני נציגים בשם הליגה הערבית. הם צפויים לקיים כאן שורה של פגישות מדיניות, בניסיון לקדם את היוזמה הערבית. בירושלים מבטיחים להקשיב להם, אך לא מבטיחים לקבל את עמדתם. ירושלים גורסת שהיא מעדיפה את היוזמה הסעודית דווקא. כך או כך, פגישות אלה, כהמשך ישיר לפגישתה של שרת החוץ לבני עם שרים אלה בקהיר לפני שבועות מספר, פותחים אפיק מדיני נוסף לקידום הדיאלוג בסוגיה הפלסטינית.

 

שרי החוץ הערבים ייפגשו גם עם חברי ועדת החוץ והביטחון של הכנסת. בוועדה מחכים בקוצר רוח להגעת השניים. חבר הוועדה, ח"כ אפי איתם (האיחוד הלאומי-מפד"ל) מתכוון להגיש לשרי החוץ נייר עמדה המציג עקרונות של תוכניתו המדינית, שגובשה לאחר השתלטות החמאס על רצועת עזה. על פי הצעת המסמך, ישראל מצרים וירדן ייקחו אחריות משותפת לפתרון הבעייה הפלסטינית.

 

ח"כ איתם מתכוון לדרוש משר החוץ המצרי כי מצרים "תקבל אחריות בטחונית והומניטרית בסיוע בינלאומי לעזה". איתם מסביר כי "במובנים רבים זהו אינטרס מצרי מובהק, בעיקר לאור החשש של זליגת פעילות טרור ופונדמנטליזם איסלמי קיצוני למצרים עצמה תוך שיתוף עם תאי אלקעידה בסיני".

 

איתם מתכוון לדרוש במקביל משר החוץ הירדני כי ארצו תעניק אזרחות ודרכון ירדני לכל פלסטיני שיחפוץ בכך, "זאת בתהליך מבוקר ותוך עמידה בקריטריונים ברורים של אי הסתה ואי מעורבות בטרור".


פורסם לראשונה 24/07/2007 23:47

 

בהכנת הידיעה השתתף אמנון מרנדה
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אולמרט ובלייר, הערב
צילום: לע"מ
צילום: שחר עזרן
לבני ושר החוץ המצרי בפגישה קודמת
צילום: שחר עזרן
צילום: גיל יוחנן
איתם. מציע אחריות משותפת
צילום: גיל יוחנן
מומלצים