שתף קטע נבחר

שנתיים אחרי: משווים את ההתנתקות לשואה

"גם בשואה כל מה שעשו היה לפי חוק", אומר אחד ממפוני נווה דקלים בסרט שהופק לרגל שנתיים להתנתקות. מפונה מפאת שדה הוסיף: "הרגשנו פשוט מאוד כמו בשואה"

השוואה מעוררת מחלוקת: בסרט מיוחד שהופק לציון שנתיים ליישום תוכנית ההתנתקות, משווים שניים ממפוני גוש קטיף את הפינוי מרצועת עזה לשואה. הסרט "לעולם לא עוד", יוקרן היום (יום ה') ביישוב הקראווילות בניצן.

 

בסרט ששהופק על ידי "המטה להצלת העם והארץ" והגיע לידי ynet, משווה יהודה גרוס, שפונה מנווה דקלים, את תוכנית ההתנתקות לשואה: "גם בשואה כל מה שעשו היה לפי החוק. החוק קבע שיהודים צריכים ללכת עם טלאי צהוב, החוק היה שצריך לקחת להם את הרכוש, הכל לפי החוק. וזה מה שאנחנו מרגישים שנעשה כלפינו, הכל לפי החוק. אז אומנם לא הרגו אותנו, אבל הרגו את הנפש. פיזרו את הקהילות, גרמו לזה שבתי הכנסת יישרפו. אז שלא יגידו לי שאי אפשר להשוות את מה שקרה. אפשר ואפשר להשוות".

 

גם יאיר חזן, שפונה מהיישוב פאת שדה, התייחס לנושא בסרט: "הרגשנו שמה פשוט מאוד כמו השואה. נכנסו עם כרטיס ומספר. אנשים שחורים ניהלו אותנו. אנשים לבושים שחורים מהם קיבלנו מכות".

 

עורך הסרט, בנצי גופשטיין מ"תא-חזי" אמר ל-ynet: "הזדעזעתי לראות את מצב המגורשים ועד כמה הם מתחרטים על זה שהם לא נלחמו על הבית שלהם. האנשים מיוזמתם קישרו את הגירוש לשואה בתור בנים לניצולי שואה". יש לציין כי בסרט מדברים רוב המפונים על הקשיים שלהם מאז פונו מבתיהם, מבלי להזכיר את השואה. לקראת סיום הסרט מוקרן השיר של אריאל זילבר "יש דין ויש דיין".

 

במהלך האירוע בניצן ינאמו רבנים ויופיעו אומנים. במקביל, פתח "המטה להצלת העם והארץ" בקמפיין פרסומי תחת הסיסמה "שנתיים לגירוש - לעולם לא עוד".

 

בתגובה לסרט, טענו ב"יד-ושם" שמדובר בניצול בלתי ראוי של השואה. "עם כל ההבנה לכאב שחשים מתיישבי גוש קטיף, הפקת סרט כזה היא ניצול פוליטי, ציני ובלתי ראוי של השואה ושל הדרך בה היא נזכרת בחברה הישראלית", נמסר מ"יד-ושם".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
פינוי נווה דקלים לפני שנתיים
צילום: רויטרס
מומלצים