שתף קטע נבחר

רייס: עתיד ישראל בגליל ובנגב, הכיבוש יסתיים

בראיון לרדיו אמריקני המשדר למדינות ערב שירטטה מזכירת המדינה את חזונה לסוף הסכסוך הישראלי פלסטיני: כיבוש הגדה יסתיים ותקום מדינה פלסטינית. אחרי ביקור שרי החוץ של מצרים וירדן מצפה הממשל לשמוע גם מסעודיה

"זה מתחיל להיות מאוד ברור שהעתיד של ישראל הוא בגליל ובנגב, ושהכיבוש של הגדה המערבית יצטרך להסתיים וצריכה לקום מדינה פלסטינית", כך הצהירה הלילה (ה') מזכירת המדינה האמריקנית, קונדוליזה רייס, בראיון ל"רדיו סאווה", תחנת רדיו בערבית שמפעילה ארצות הברית המשדרת למדינות ערב.

 

מדובר באופן הברור ביותר שבו הציגה עד כה מזכירת המדינה את סוף הסכסוך. גם הנשיא ג'ורג' בוש דיבר בשבוע שעבר על הצורך של ישראל להתמקד בפיתוח הנגב והגליל וציין שהסכם השלום עם הפלסטינים מבוסס על חזרה לגבולות ה-4 ביוני 67, עם תיקונים המתבקשים מהשינויים הדמוגרפים שהתחוללו מאז, תוך שהוא מכוון לגושי ההתנחלויות הגדולים.

 

אולם דברי הנשיא בוש נדחקו מהכותרות בשל הכרזתו על כינוס מפגש אזורי לקידום תהליך השלום בין ישראל והפלסטינים. עמדת ממשל בוש תואמת את עמדות כל נשיאי ארצות הברית, רפובליקנים ודמוקרטים, ולפיה פתרון הקבע יחייב את ישראל לוותר כמעט על כל שטחי יהודה ושומרון. אולם כעת חוזר הנושא ועולה בעקבות המחויבות של בוש ורייס לפעול לקידום המשא ומתן.

 

רייס הבהירה בראיון לרדיו "סאווה" שבכוונתה להקדיש את הזמן שנותר לה כמזכירת המדינה תחת בוש לקידום הקמת המדינה הפלסטינית. "את 17 החודשים הבאים אני מצפה להקדיש במלואם כדי לעזור לפלסטינים לפחות להתקרב לקראת מדינה, כדי שישראל ופלסטין יוכלו לחיות זו לצד זו".

 

לקראת צאתה למזרח התיכון, למפגש אזורי עם נציגי מדינות ערב בשארם א-שייח בנושא עיראק ולפגישות בירושלים וברמאללה עם בכירי ממשלת ישראל והרשות הפלסטינית, הודתה רייס שעדיין לא נקבעו המקום והתוכן של הוועידה האזורית בנוע לתהליך השלום שהנשיא בוש הכריז עליה. מדבריה ניכר שישנם קשיים בארגון הוועידה.

 

"אני מקווה שכל המדינות המעוניינות והמחויבות לפתרון שתי המדינות, יתייחסו בחיוב לפגישה הבינלאומית", אמרה רייס בראיון לתחנת הרדיו הערבית והוסיפה: "אנחנו עובדים על זה. יש עוד דברים להכין. עדיין לא נשלחו הזמנות". רייס מעוניינת לסגור את הפרטים הללו במהלך הביקור הקרוב באזורנו.

 

בין היתר מצפה ארצות הברית לתזוזה של סעודיה לקידום המשא ומתן הישראלי-ערבי, במקביל למשא ומתן הישראלי-פלסטיני. לאחר ביקורם של שרי החוץ של מצרים וירדן בישראל כנציגי הליגה הערבית, מצפים בוושינגטון שגם סעודיה תתחיל לנקוט עמדה פומבית יותר בנושא.

 

"טוב מאוד שהמצרים והירדנים מגיעים לישראל. אני מקווה שיהיו עוד מדינות ערביות שיעשו זאת", העירה רייס. היא נשאלה אם היא מתכוונת לכך שהיא מצפה שגם הסעודים יפגשו עם הישראלים והיא השיבה "כן, שכל המדינות הערביות ינצלו את ההזדמנות הזאת כדי לקדם את הערוץ הישראלי-ערבי לצד ותוך תמיכה בערוץ הישראלי-פלסטיני".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חזון ארה"ב לעתיד ישראל. רייס
צילום: איי פי
מומלצים