שתף קטע נבחר

הבנק הגדול ביותר ב-Second Life קרס

Ginko, הבנק הגדול והשנוי במחלוקת בעולם הווירטואלי Second Life, נסגר ולקח איתו את כספי המפקידים הלא וירטואליים בכלל. המתנגדים טוענים כי הבנק היה סוג של מזימת פירמידה והקריסה הייתה צפויה

הבנק הווירטואלי Ginko, שהתנהל ב-Second Life ולו 18,000 לקוחות, הפסיק את פעילותו ביום ד', בעקבות בעיות פיננסיות שפקדו אותו בשבוע האחרון. לקוחות הבנק שהזדרזו הספיקו למשוך את כספם טרם הקריסה, אך כעת חלק מהכספומטים של הבנק, שמפוזרים בקניונים ברחבי Second Life, כובו ואינם זמינים.

 

באתר הרשמי של הבנק מאשימים את האיסור החדש על הימורים ובתי קזינו בגבולות Second Life בנפילה: "כפי שוודאי שמעתם, Ginko פיננסים נתקלה בקשיים בשבועיים האחרונים. בעקבות האיסור על הימורים ב-Second Life, חווינו גל של משיכות (...) התור למשיכה עומד כרגע על 50 מיליון לינדן דולרים. רזרבות המזומנים ששמרנו ליום סגריר שלנו התרוקנו (...) Ginko מתכוונת לכבד את כל ההתחייבויות שלה למחזיקי החשבונות". רבים מפקפקים בהצהרה הזו ומחשיבים את הכסף כאבוד.

 

תשואה שנתית של 44%

Second Life הוא משחק מחשב שמדמה עולם וירטואלי, המבוסס כולו על תוכן גולשים. הבתים, מכוניות, גאדג'טים והדמויות בו מעוצבים ברובם על-ידי גרפיקאים, מעצבים ומתכנתים חובבים. הבנק, יש לציין, אינו קשור לחברת Linden Lab שמפעילה את Second Life, אלא יוזמה עצמאית של שחקן בשם ניקולאס פורטוקררו (במציאות אנדרה סאנצ'ז, שחי בסאו-פאולו שבברזיל).

 

השיטה של Ginko הייתה לפתות משתמשים להפקיד את כספם בבנק בתמורה לריבית גבוהה במיוחד. בכל עת הובטח להם כי יוכלו למשוך את כספם בחזרה. ברגעי השיא, הבנק של פורטוקררו העניק תשואה שנתית של 44% על הכסף שהופקד בו.

 

עוד הוא טוען ששווי כלל החשבונות ב-Ginko הוא 190 מיליון לינדן דולר (המטבע הפנימי במשחק, אותו ניתן להמיר בכסף אמיתי לפי שער משתנה. כיום השער עומד על כ-270 לינדן לדולר אמריקני אחד), ששוויים 700,000 דולר ארה"ב. בתשובה לשאלות על חוקיות העסק שלו, אמר: "מי שזה לא מוצא חן בעיניו מוזמן לשמור מרחק". מתנגדיו טענו כי הוא ניסה להסתיר את שמו האמיתי מעיתונאים שכתבו על הבנק, וכי מדובר בסוג של מזימת פירמידה.

 

"הבנק הוא כדור שלג"

ברונית האדמות של Second Life, אנשי צ'אנג (שהתפרסמה אחרי שהעסק שלה הרוויח למעלה ממיליון דולר ממכירה והשכרה של אדמות וירטואליות),

חקרה את הנושא לעומק והתריעה על כך כבר בנובמבר 2005, אז צפו לראשונה דאגות לגבי הלגיטימיות של Ginko.

 

"מדובר במזימה בשיטת פונזי. שיטת פונזי היא עסק שמכניס כסף לא מייצור רווחים, אלא מגביית כספים ממצטרפים חדשים. המשקיעים הראשונים שמחים, מרוצים ומורווחים (...) אבל העסק הוא כדור שלג. כשיש האטה או ירידה במספר המצטרפים החדשים, המערכת קורסת במפץ אחד גדול", היא כתבה.

 

לחברת Linden Lab אין מדיניות מוצהרת לגבי Ginko או בנקים ב-Second Life בכלל, ובהתאם אין רגולציה - או פיצוי לאלו שכספם אבד. מנכ"ל החברה, פיליפ רוזדייל, נחשב ממגיניו של הבנק ואמר פעם כי השקיפות לגבי התהליכים בו מרשימה ביחס לבנקים בעולם האמיתי. 

 

סאנצ'ז טוען כי כל המפקידים יקבלו את הכסף בחזרה, בסכום המקורי שהפקידו ללא ריבית, בצורת איגרת חוב בבורסה של Second Life. עם זאת הוא לא מוכן להחזיר את כספם בלינדנים או בדולרים אמיתיים. "כל איגרת תניב רווחים של 3% מדי רבעון", הוא טוען.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
דמות (אווטאר) בעולם הווירטואלי Second Life
הכספומטים שוממים
מומלצים