שתף קטע נבחר

 

משרד התמ"ת: בישראל מותר למכור צעצועים עם עופרת

הממונה על התקינה בתמ"ת מסביר, כי בישראל בדומה לאירופה, התקן מתיר שיווק צעצועים המכילים עופרת, בתנאי שהעופרת אינה מתנתקת מהצעצוע ועוברת לגוף הילד. מכון התקנים יבצע היום בדיקה מדגמית ברשתות השיווק, של צעצועים עליהם הודיעה מטאל כי הם פסולים לשימוש

לאור ההודעה של חברת מאטל העולמית אתמול (ג') על צעצועים מסוכנים ופסולים לשימוש, מבצעים היום עובדי הממונה על התקינה ביקורת ברשתות שיווק, כולל נטילה מדגמית של דוגמאות הצעצועים, לרבות צעצועי פישר פרייס, לשם ביצוע בדיקה מהירה במכון התקנים.

 

חברת סקאל, יבואנית מטאל לארץ, אמורה להעביר במהלך היום למכון התקנים דוגמאות מהמוצרים ששווקו בישראל לשם בדיקתם.

 

הממונה על התקינה במשרד התמ"ת, גרישה דייטש, הודיע כי בשונה מארצות הברית ואירופה, הצעצועים המיובאים לישראל נבדקים על ידי מכון התקנים. בארה"ב ובאיחוד האירופי הצעצועים נכנסים לשוק על סמך הצהרת היבואן בלבד. "הודעה של ריקול בארה"ב זה לא סימן לריקול אוטומטי בישראל", אמר דייטש.

 

יחד עם זאת, הוא ציין, כי יבוא של צעצועים עם חלקיקי מגנטים המיועדים לילדים מתחת לגיל 3, נבדק על ידי משרד התמ"ת כבר לפני מספר חודשים והסתבר שלא נכנסו לארץ צעצועים מסוג זה כיוון שהם נפסלו לשימוש. לדבריו, בכל הצעצועים המיועדים לילדים מתחת לגיל 3 נבדקת אפשרות של התנתקות חלקים קטנים שעלולים לגרום לילד להיחנק. אלה שלא עומדים בדרישות התקן הישראלי לא מקבלים ממכון התקנים אישור לשחרור מהמכס.

 

לעומת זאת, קיימים צעצועים המיועדים לילדים מעל גיל מסוים, כגון ערכות המכילות חלקים לחיבור צורות גיאומטריות שונות המיועדות לילדים מעל גיל 5. החלקים בערכות אלה אכן כוללים מגנטים וכדורי מתכתיים, אך כאמור מצוין על אריזת הערכות שהן מיועדות לילדים מעל גיל 5 או יותר.

 

"אין צעצועים רעילים בישראל" 

בנושא צעצועים רעילים שיש בהם נוכחות של מתכות כבדות – מודיע דייטש, כי הצעצועים נבדקים ביבוא על מנת להבטיח היעדרות מתכות אלה כולל עופרת. אין צעצועים כאלה בשוק הישראלי.

 

הממונה על התקינה, מבהיר כי קיים הבדל מהותי בין דרישות התקן האמריקאי לגבי מתכות כבדות בצעצועים לבין התקן הישראלי שזהה לתקן האירופאי. התקן האמריקאי אוסר בכלל הימצאות של מתכות כבדות בצעצועים. לעומת זאת, התקן האירופאי והתקן הישראלי אוסרים נדידת מתכות כבדות מהצעצוע לגוף הילד. נדידה משמעותה מעבר של עופרת לגוף הילד. התקן בארץ מאפשר הימצאות עופרת בצעצועים אך אוסר נדידה של עופרת לגוף. "ברגע שהעופרת אינה מתנתקת מהצעצוע, זה עומד בתקן הישראלי שזהה לתקן האירופאי. אם במשך חודשים העופרת עוברת לגוף הילד, זה פוגע בו ואף עלול לפגוע ב IQ שלו. זה עניין שצריך לבדוק לאורך זמן", אמר דייטש.

 

בארץ, מכון התקנים מודד את נדידת המתכות הכבדות בבדיקות היבוא לפני שהצעצועים משוחררים מהמכס ופוסל את אלה שאינם עומדים בדרישות התקן הישראלי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פולי פוקט. בארה"ב לא עומדים בתקן
מומלצים