שתף קטע נבחר
 

פסטיבל עכו: שפע של שפות אמנותיות

שימוש במולטימדיה, דגש מיוחד על תיאטרון רחוב ולא מעט הפקות מחו"ל - זה מה שמחכה לכם השנה בפסטיבל עכו לתיאטרון אחר

פסטיבל עכו לתיאטרון אחר, שייפתח בסוף חודש ספטמבר, לא בורח מהמציאות. גם השנה מתמודדים היוצרים בדרכים שונות עם העולם שמקיף אותם גם בתוכן אך לא פחות בצורה. התוכנית האמנותית של פסטיבל עכו כוללת השנה הפקות שמשתמשות במולטי מדיה ונותנת דגש נרחב לתיאטרון רחוב ולאירועי חוצות שינוהלו על ידי אבי גיבסון-בראל וינון צפריר מתיאטרון אורתו-דה. מתוך 120 הצעות שהוגשו לוועדה האמנותית ישתתפו השנה בתחרות הרשמית של הפסטיבל תשע הצגות, שנוצרו ברובן על ידי יוצרים צעירים ומציגים מגוון גדול של שפות אמנותיות.

 


זה כמו להרוס רק הפוך. מסע עירוני סוריאליסטי

 

"בעלויות", יצירתה של שרון פז, הוא מופע מיצג וידאו שנע במרחב הזמן ומעמת תבניות של היסטוריה במישור הציבורי והאישי. "טרנקילה", של אביטל דבורי ואלית ובר, הוא קרקס אווירי שעושה שימוש בבובות, מחול וליצנות. רונה שגיא ושי פיטובסקי יציגו את "זה כמו להרוס רק הפוך", מסע עירוני סוריאליסטי אחר רגע אחד של רגש שמשתמש באמצעים של וידאו ארט. גם "היטלר, הרובוט והסכין", מאת בועז דבי בבימויה של יעל טילמן, השוזר יחדיו סיפורים על התבגרות, משתמש באמצעים של וידאו.

 

אירועים תיאטרוניים שנכללים בתחרות השנה הם: "תבוא, נראה" מאת ובבימוי אור אזולאי, אירוע המתרחש בשש מכוניות ומתאר מערכות יחסים, ציפיות, חששות וחלומות שנחשפים בשיחות של שש דמויות המתקשרות דרך דיבורית הטלפון הנייד תוך כדי נסיעה ברחבי עכו; "יושבים", של רינת מוסקונה, הבוחן את מעמד טקס השבעה על פי ההלכה והמסורת היהודית באמצעות חקירה תיאטרלית של מנהג ניחום האבלים מנקודת מבטה של החברה בארץ; "המאה השלושים", מופע תיאטרון משירת דוד אבידן בעיבוד ובימוי של ארי רמז. הפקות נוספות שישתתפו בתחרות הן "מר עולם", פנטזיה בדיונית ומשחק פסיכולוגי מיני ותיאולוגי בין על אדם, תת אדם ואדם שכתבו, ביימו ועיצבו במשותף ליאור ווטרמן ויונתן לוי וכן "השדה האחרון" מחזה מאד נהד בשיר ובבימויו של השאם סלימאן, על מפגש בין גנרל, אישה, דחליל ואמן בשדה האחרון עלי אדמות. ההצגה תוצג בשפה הערבית.

 


טרנקילה. קרקס אווירי במסגרת התחרות

 

"השנה בלטו יותר מכל ניסיונות שונים שמצביעים על אופני התמודדות עם המציאות", אומרת דניאלה מיכאלי, המנהלת האמנותית של הפסטיבל, "יש ניסיונות של בריחה ממנה אל הפנטזיה, המחלה או השיגעון, בחינתה אל מול מציאות מדומה או העברה והמרה אל העתיד. אפשר לראות ביצירות שהוגשו פילטרים שמאפשרים ליצור מתוך המציאות ובמקביל לחפש דרכי מילוט ממנה. מעשה האמנות מאפשר להתמודד עם פניה המורכבים, האכזריים, המערערים של המציאות ולחדור לתוכה או להתעלות מעליה. נדמה שיש כאן ניסיון למצוא גאולה ביצירה". לדברי מיכאלי, השנה מרתק במיוחד לגלות קולות ברורים של יוצרים שנשמע בשפות שונות ומגוונות. "זהו דור העתיד", היא אומרת "ומן הראוי שקולו יטופח, יישמע ויינשא".

 


המאה השלושים. מופע תיאטרון משירת דוד אבידן

 

לצד הצגות התחרות יתקיים כמדי שנה פרויקט "אמן תושב" כשהפעם תוצג במסגרת זו תערוכת צילום של האמנית כנרת ישורון. במהלך שלושה חודשים פגשה היוצרת ותיעדה בעין העדשה נשים ערביות ויהודיות בשליש השלישי להריונן ברחובותיה וסמטאותיה של עכו במטרה להציג פורטרט אחר של העיר. התוצאה היא "שאדי כמאן מרה" ("תלחצי עוד פעם"), תערוכה שתוצג בחללי העיר העתיקה. התייחסות נוספת לחלל תקבל ביטוי במיצב הסאונד של קבוצת תדר, "בין לובלין לעכו", שמציע מפגש תרבויות על רקע המצור שהנהיג נפוליאון על העיר. המיצב, יצירה של האמנים גל תושיה ודוד עובדיה, נולדה בהשראת ספרו של מרטין בובר "גוג ומגוג".

 


היטלר, הרובוט והסכין. מיצב מוזיקאלי שמלווה במוזיקה של ואגנר

 

מיצג אחר שייערך על חוף הים של עכו הוא "הימה!Hayama", של קבוצת איפה דנה. המיצג המימי מלווה קבוצת אנשים שמואסת במאבק על האדמה ועולה על הים במטרה להקים את ההתיישבות המיימית הראשונה בישראל. פרויקט שמתעסק גם הוא באסתטיקה של הפוליטיקה הוא "גם כך" של דנה יהלומי ועמר קריגר מקבוצת תנועה ציבורית. בפרויקט משתתפים 13 בני אדם ומכונית אחת שביחד יוצרים כוריאוגרפיות של ציבור בחצר בית הספר אל-אמל.

 

הפקה מיוחדת נוספת היא "איכה" שמביאה את סיפורו של מוטי תמם ומשפחתו שנפגעה במלחמת לבנון השנייה. את הטקסטים שעוסקים בזיכרון, רגשות האשמה והיציאה ממעמקי הכאב לשחרור, כתב רועי רשקס שביים את ההפקה בשיתוף עם נטלי תורג'מן.

 

השנה יארח הפסטיבל 11 הפקות זרות מהן מצרפת, גרמניה, אוסטרליה, איטליה וספרד שיוצגו בחוצות העיר וכן הפקה פולנית שתתארח באולמות האבירים. רשימת האורחים כוללת את תיאטרון סינמה הפולני עם "כאן לא מדובר באהבה" של זביגנייב צומסקי שמציגה ארבעה גברים בחליפות שמקיימים את הריטואל הקבוע והיומיומי של הקיום ומלווים בצליליו של מאהלר; מצרפת יגיעו הפקות הרחוב "התרנגולות", חיזיון נודד של שלוש תרנגולות ענק; "אדון קולבוטו" צעצוע חי ונושם במשקל של 320 ק"ג שממתין נואשות שישחקו עמו; "Mime Daniel", מופע פנטומימה של האמן דניאל זעפרני. מגרמניה יגיע תיאטרון דיאבולו עם האמן יאן מנסק ומאיטליה תגיע ההפקה המוזיקלית "אנאנקה" שתציג על במת דו קיום בחוצות. אמן התנועה האוסטרלי אדם ריד שמתמחה בתיאטרון פיזי יציג שני מופעי רחוב ומספרד יגיע קרקס דליריום עם מופע אקרובטיקה אווירית. לתוכנייה המלאה בשפה הערבית לחץ כאן.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יושבים. על שבעה ומנהגי אבלות
צילום: אייל לנדסמן
לאתר ההטבות
מומלצים