שתף קטע נבחר

אולמרט וליברמן: בחורף נשנה את שיטת הממשל

ראש הממשלה ויו"ר "ישראל ביתנו" מקווים לשנות את השיטה כבר במושב הכנסת הקרוב. איך בדיוק נבחר? עדיין לא ברור, אבל בלשכת אולמרט מבטיחים: משטר נשיאותי לא יהיה בישראל

שינוי שיטת הממשל כבר במושב הכנסת הקרוב - זהו היעד אליו חותרים ראש הממשלה, אהוד אולמרט, ויו"ר "ישראל ביתנו", השר אביגדור ליברמן. השניים סיכמו לקדם את אישור החוק בשלוש קריאות, בתיאום עם יו"ר ועדת החוקה של הכנסת.

 

ארבעה עקרונות - כך סיכמו אולמרט וליברמן - ינחו את המלאכה: יציבות השלטון, יכולת המשילות של הממשלה, אפקטיביות הכנסת ואחריות הנבחרים לבוחריהם. מאחורי הכותרות הגדולות הללו, טרם נקבע סופית איזה תוכן ממשי מסתתר - האם יאומץ ה"חוק הנורבגי", המחייב התפטרות של שר מן הכנסת; האם ועד כמה יועלה אחוז החסימה; האם יצומצם השימוש באי-אמון בממשלה, ועוד.

 

בלשכת ראש הממשלה מבהירים שאין כוונה לעבור למשטר נשיאותי, כפי שרצה בשעתו אביגדור ליברמן. "אולמרט הבהיר שהוא מתנגד לכך. הכוונה היא לערוך את השינויים שיאפשרו לממשלה למשול ביציבות". 

  

"אין חולק ששיטת הממשל הנהוגה כיום בישראל מקשה מאוד על יכולת

המשילות ופוגעת ביציבות השלטונית. שינוי השיטה הוא אינטרס לאומי, ואני מתכוון לרכז מאמץ אישי בעניין על מנת להוביל לכך", הצהיר אולמרט. השר ליברמן, שכשל במושב האחרון בקידום יוזמתו למשטר נשיאותי, אמר: "אני בטוח ביכולתה של הקואליציה להעביר עד סוף מושב החורף של הכנסת את חוק שינוי שיטת הממשל, שיבטיח יציבות שלטונית למדינת ישראל".

 

אז עד כמה קרוב השינוי? לדברי יו"ר ועדת החוקה, פרופ' מנחם בן-ששון, "מאמצי הוועדה במושב הקודם הניבו תוצאות ראשונות בכיוון האמור. בכוונתי להשלים את המהלך בזמנו ולהביא למדינת ישראל שלטון יציג ויציב, על דעת רוב סיעות הבית". בשלב זה כאמור, לא ברור מה יהיה המודל שיוגש לאישור הכנסת. את העבודה מול המפלגות בנושא ירכז מזכיר הממשלה, עובד יחזקאל, לקראת דיון מקיף שייערך בנושא עוד השבוע.  

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מחפש יציבות: ליברמן
צילום: דנה קופל
מחפש מודל: בן ששון
צילום: גיל יוחנן
מומלצים