איך מכשירים מטבח שלא שמרו בו כשרות?
שאלה:
איך מכשירים מטבח שלא שמרו בו כשרות? הערות: אני עוברת לדירה שכורה מרוהטת ורציתי לבדוק אם יש אפשרות להכשיר תנור, מקרר, מיקרוגל וכלי בישול שאינני יודעת מה בושל בהם קודם לכן. (נורית, צפון)
תשובה:
העקרון של ההכשרה צריך להיות כמו ההכשרה לפסח, ועל פי הכלל ההלכתי של "כבולעו כך פולטו". מקרר, שכל השימוש שלו הוא בקור בלבד, אינו נאסר, ומספיק לנקות אותו, בדיוק כמו שאר ארונות המטבח.
מיקרוגל - ישנן פסיקות שונות בעניינו, מכיון שהוא אינו מגיע לחום פיזי אלא רק מחמם את המאכלים בעזרת גלי מיקרו, אבל לפעמים גולשים מאכלים חמים ומלכלכים את הצלחת. הפתרון הוא לנקות אותו באופן יסודי, להרתיח בתוכו כוס עם מים וקצת סבון עד שחלק מהמים יתאדו (לשים לב שלא מתאדים יותר מדי, כדי לא להזיק למיקרוגל) ולהגעיל את צלחת הזכוכית של המיקרוגל במים רותחים מבעבעים או להחליפה.
תנור דורש השבתה של עשרים וארבע שעות, ניקוי יסודי והפעלה על החום המקסימלי לרבע שעה. סכו"ם וכלי בישול דורשים הגעלה במים מבעבעים. תבניות אפיה ומחבת של איסור צריכים ליבון, ובאופן טכני קשה מאוד להגיע לדרגת הליבון הנצרכת, ולכן אין להשתמש בהם. שיהיה במזל טוב (משיב: הרב ירון בן-דוד)