שתף קטע נבחר

פוקט: זוהו בוודאות גופות שלושה ישראלים

משלחת מז"פ נחתה הבוקר במוקד האסון, והחלה מייד במלאכת זיהוי גופות הנעדרים לפי דגימות דם וצילומי שיניים. במקביל לזיהוי הגופות, המריאו בני הזוג הפצועים - הישראלים היחידים ששרדו את אסון ההתרסקות בפוקט - באמבולנס מעופף לישראל

הבשורות הקשות הופכות רשמיות: משלחת הזיהוי הפלילי של המשטרה הגיעה הבוקר (ג') למוקד התרסקות המטוס בפוקט, וזיהתה בוודאות את גופותיהם של שלושה מהנעדרים הישראלים: עדי נעים מכפר יונה, הילה גרשוני מחולון וטל פלדמן מראשון לציון. בעוד הליך זיהוי הגופות נמשך, מתחיל הליך פינויים של הניצולים היחידים בהתרסקות חזרה לישראל.

 

עוד על אסון המטוס:

 

משעות הבוקר פועלים בפוקט שמונה חברי צוות הזיהוי של המשטרה והמכון לרפואה משפטית, שהגיעו אתמול לתאילנד כדי לזהות את ההרוגים הישראלים. "הזיהוי שנעשה עד כה הוא באמצעות תמונות פנים של הנעדרים וזיהוי על ידי קרובי המשפחה, אולם זיהוי זה אינו מספיק", אומר ראש צוות הזיהוי, סנ"צ איציק קורוניו, "הזיהוי צריך להתבסס על נתונים מדעיים - DNA, טביעות אצבעות ושיניים. בידינו כל הנתונים הדרושים לזיהוי, כולל פרטים אישיים שנמסרו על ידי רופאי המשפחה של הנעדרים, כדי להצליב את המידע ולזהותם".

 

לדברי קורוניו, הרשויות בתאילנד מעמידות מכשולים בירוקרטיים בפני צוות מז"פ המאריכים את תהליך הזיהוי: "הגישה לגופות קצת קשה כרגע. המקומיים נצמדים להוראות שלהם ומבקשים מאיתנו להציג בפניהם את כל מה שידוע לנו, ולפי זה הם מחליטים איזה גופה להציג בפנינו לזיהוי.

 זה מקשה על העבודה, ומאריך את הזמן שהוא במקרה הזה יקר מאוד בגלל הסבל הגדול של המשפחות. אנחנו מדברים עם הנציגים התאילנדים ומקווים כי ההיכרות שלנו עם חלק מהגורמים מאירוע הצונאמי, תסייע לנו לזרז את הפעילות ולהגביר את שיתוף הפעולה".

 

בשלב זה, משלחת הזיהוי הישראלית היא הגדולה ביותר מבין המדינות שאזרחיהן נעדרים באסון, מה שגורם לכך שנציגים שונים ניגשים אל המשלחת ומבקשים עזרה בזיהוי. "לכל המדינות האחרות יש עדיין נציגים בודדים כאן. הצענו את עזרתנו לכל מי שיבקש ואם יצטרכו הם יפנו אלינו ואנחנו ניתן את הסיוע הנדרש", אמר קורוניו.

 

חוזרים הבייתה באמבולנס מעופף

בעוד משלחת הזיהוי הפלילי ממשיכה בעבודתה, יצאו שני הניצולים הישראלים היחידים, ולדימיר ואיזבלה פרייליכמן, מפוקט בדרכם לבנגקוק - משם ימריאו חזרה לישראל. הם צפויים לנחות בארץ מחר בבוקר.

 

אסי דבילנסקי, פראמדיק במשלחת מד"א, סיפר הבוקר ל-ynet: "בשעות הבוקר התחלנו בארגון ההטסה לארץ של בני הזוג פרייליכמן. אנחנו עוזבים את בית החולים בקרוב באמבולנס מעופף שיפנה אותם מפוקט לבנגקוק, ושם נמתין להמראת מטוס אל על חזרה לארץ. על המטוס יש אלונקות מיוחדות המותקנות בשל הפגיעה בגב של בני הזוג".

 

דבלינסקי סיפר כי עם הגיעם לארץ, יפונו בני הזוג לבית החולים תל השומר, שכבר ממתין לקבלת הפצועים. "כרגע אנחנו עובדים איתם בעיקר במישור הפסיכולוגי, מכינים אותם לקראת הטיסה. הם מאד חוששים לעלות על המטוס בפוקט, הסמוך מאד למקום ההתרסקות ולשברי המטוס.

 

"עוד בבית החולים בפוקט עשינו רשימת מיפוי של כל הפצועים המאושפזים, מכל הארצות, והצענו את עצמנו לעזרת המדינות האחרות", מספר דבלינסקי. "יש פה גם מאושפז איראני, פניתי אליו כדי לשאול האם הוא צריך משהו והאם אוכל לעזור לו. יש לי מדים של מגן דוד אדום והוא ידע היטב מאיפה אני. הוא סירב בנימוס לעזרתי ואמר שהוא לא צריך דבר. אנחנו את שלנו עשינו בהצעת העזרה ההומניטארית למי שיצא מהתופת".

 

שגרירת ישראל בתאילנד, יעל רובינשטיין, אמרה הבוקר כי הצוות הישראלי יסייע לכל מדינה שתבקש עזרה בזיהוי ההרוגים. "אנחנו שותפים לגורל האכזר הזה וכבר הודענו לשלטונות שנעזור להם בפעילות ההומניטארית הזו ללא יוצא מן הכלל. שר החוץ התאילנדי, ששוחח איתי אתמול, הודה לנו על שנעניו במהרה לכל בקשות הסיוע. המטרה שלנו כעת היא לזרז את העבודה כדי לשים סוף לטרגדיה הזו כמה שיותר מהר".

 

על הימים האחרונים שעוברים על הנציגות הדיפלומטית בתאילנד, שבה אסון רודף אסון בתוך חודש ימים, אמרה רובינשטיין: "זה פשוט נורא. אתמול עמדתי ובכיתי יחד עם בני המשפחות. מדובר בילדים בשנות ה-20 שנסעו עם עיניים מחוייכות למדינה נפלאה - ופתאום התרחש האסון הבלתי נתפס הזה. לא מלמדים אותנו במשרד החוץ להתמודד עם שני אסונות כאלה בטווח של שלושה שבועות. אני לא ישנה כבר כמה לילות".


פורסם לראשונה 18/09/2007 09:38

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הילה גרשוני
בני הזוג פרייליכמן
משלחת זק"א בתאילנד
צילום: מדור צילום זק"א
נציג חב"ד ליד הגופות. מלאכת הזיהוי החלה
צילום: רוייטרס
מומלצים