שתף קטע נבחר

פרסום ראשון: יו"ר מפעל הפיס עובר לחברת הנדל"ן של אחיו

כצנלסון עומד להתמנות למנכ"ל חברת אולימפיה יורו קונסטרקשן שבבעלות אחיו אוסקר. שכרו יהיה 25 אלף אירו בחודש. לדברי גורמים המקורבים לפיס, דו"ח מבקר המדינה לא הותירה רבה ברירות בפני כצנלסון שהבין כי אם לא יתפטר בעצמו, הוא עלול להיות מפוטר

שמעון כצנלסון, יו"ר מפעל הפיס, מסיים את תפקידו ועובר לתפקיד מנכ"ל אולימפיה יורו קונסטרקשן, החברה הבת של אולימפיה נדל"ן, שבשליטת ובניהולו של אחיו אוסקר כצנלסון.

 

יו"ר ובעל השליטה באולימפיה הוא אחיו, אוסקר כצנלסון. אתמול פרסמה אולימפיה הודעה על כינוס אסיפה כללית למינויו של שמעון כצנלסון למנכ"ל החברה הבת, בשכר של 25 אלף אירו בחודש. האסיפה מיועדת ל-30 באוקטובר, כך שכצנלסון צפוי לעזוב בקרוב מאד את תפקידו במפעל הפיס.

 

כצנלסון עצמו מכחיש כי התפטר וטוען: "מחמיא לי שקיבלתי הצעה כזו בעיקר לאור העובדה שהצעדתי את הפיס קדימה, עם הכפלת ההכנסות בארבע שנים. העניין טעון עוד אישור של האסיפה הכללית וכשזו תגיע, אשקול את צעדיי".

 

עם זאת ברור כי ההצעה שהוגשה לאסיפה הכללית של אולימפיה, באה אחרי סיכום בין האחים אוסקר ושמעון עןל המינוי החדש, ונראה כי כבר בימים הקרובים צפוי כצנלסון לעזוב את מפעל הפיס. לדברי גורמים המקורבים לפיס, דו"ח מבקר המדינה לא הותירה רבה ברירות בפני כצנלסון שהבין כי אם לא יתפטר בעצמו, הוא עלול להיות מפוטר.

 

חברה בת נוספת של אולימפיה היא נאנט נדל"ן המתמחה בייזום והקמה של פרוייקטים למגורים בהונגריה ובפולין. החברה מעורבת כיום בסך הכל ב-16 פרויקטים בהיקף של 12.5 אלף דירות. לאחרונה השלימה החברה גיוס של 214 מיליון שקל במסגרת הנפקה פרטית של אגרות חוב למשקיעים מוסדיים בישראל.

 

דו"ח קשה של מבקר המדינה

מפעל הפיס רשם בשנת 2006 לראשונה הכנסות של 3.6 מיליארד שקל, גידול של כ-300 מיליון שקל (8.3%) לעומת ההכנסות ב-2005. גם ברווחיות מפעל הפיס נרשם שיא: הרווח התפעולי הסתכם ב-795 מיליון שקל, גידול של כ-21% לעומת שנת 2005.

 

בדו"ח מבקר המדינה האחרון נקבע כי מפעל הפיס חילק תרומות לקרובי משפחה של זכיינים ולרשויות מקומיות של חברי דירקטוריון הפיס, באופן שאינו תקין. מנגד עמותות רבות, בהן עמותות המייצגות מגזרים של חסרי יכולת ועמותות שנזקקו לעזרה להמשך פעילותן, לא קיבלו אף תרומה אחת מהפיס.

 

מבקר המדינה קובע בדו"ח השנתי שלו כי "מפעל הפיס והעומדים בראשו לא הפנימו את מהותו הציבורית של המפעל ואת חובתם לנהוג בהגינות, בשקיפות ובשיוויוניות", אומר המבקר.

 

יו"ר המפעל, המנכ"ל והמזכיר, שימשו כוועדת תרומות. המבקר סבור ש"מתן התרומות לא קיבל את תשומת הלב הראויה של דירקטוריון המפעל והנהלתו, והם לא דנו במדיניות בתחום זה ובתקציבים שראוי להקצות לכך".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גבי מנשה
שמעון כצנלסון
צילום: גבי מנשה
מומלצים