שתף קטע נבחר

נטורי קרתא: נשיא איראן שוחר שלום וחברותי

בעוד הקהילה היהודית בניו יורק סוערת עקב ביקורו של נשיא איראן בעיר, נטורי-קרתא דווקא מברכים: "אנחנו רואים בנשיא איראן אדם דתי מאוד, מסור לשלום עולמי המבוסס על כבוד הדדי ודיאלוג". מי אשם במתיחות במזה"ת? כמובן, הציונים

נשיא איראן, מחמוד אחמדי-נג'אד, זכה לקבלת פנים סוערת שכללה עלבונות ואלפי מפגינים שמחו על הזמנתו לשאת דברים אמש (שני)

 באוניברסיטת קולומביה בעיר. הארגונים היהודיים הביעו את מחאתם על הביקור. אבל מתברר שישנם יהודים שדווקא מברכים על בואו של הנשיא האיראני.

 

לרגל פגישה נוספת בין ראשי "נטורי קרתא" והנשיא האיראני פרסם הרב ישראל דוד וייס, דובר הארגון היהודי העולמי, הצהרה ובה כינה את המנהיג "שוחר שלום וחברותי".

 

"זה תמיד עונג עבורנו לפגוש את הנשיא אחמדי-נג'אד. זו תהיה פגישתנו השלישית בנוסף לביקורים הרבים שלנו באיראן. בכל פעם הדגשנו בפני המנהיגות האיראנית כי למרות ההיסטריה התקשורתית והצהרותיהם של כמה יהודים, אנחנו חושבים שהעם האיראני ומנהיגיו הם שוחרי שלום וחברותיים", כתב וייס. 

 

לדברי וייס, ההאשמות הבינלאומיות על כך שהנשיא מחרחר-מלחמה אינן נכונות. את המתיחות במזרח התיכון הוא תולה דווקא בישראל: "למרות שאנו כיהודים לא אמורים להתערב בפוליטיקה, אנחנו רואים בנשיא איראן אדם דתי מאוד, מסור לשלום עולמי המבוסס על כבוד הדדי ודיאלוג. היהדות מבקשת שלום. לצערנו יש כמה יהודים היום, שמושפעים על ידי תאוריית הציונות שהיא בקושי בת מאה שנה, שמאמינים שהתגובה היהודית הראויה לאויבים היא אלימות. הם, לצערנו, אפילו מנסים לגרור אומות נוספות לדרך המלחמה שלהם.

 

"הציונות מנוגדת לחוקי התורה. לפי הציונות, עלינו ליצור לעצמנו את מולדתו - דבר שאסור מפורשות לפי הצו האלוהי של הגלות. האידיאולוגיה הזו מביאה להתנהגות אגרסיבית כלפי אומות אחרות שמגולמת במדינת 'ישראל'. המדינה הזו באופן קבוע מדכאת עמים אחרים בשם היהדות וגרמה להתפשטות האנטישמיות ברחבי העולם. הנשיא אחמדי-נג'אד מבחין היטב בהבדל שבין יהדות לבין הציונות".

 

בהודעה הוסיף וייס שאחמדי-נג'אד הוכיח את כוונותיו הטובות ביחסו החיובי ליהודי איראן. "זה עצוב מאוד שאנשים מעטים כל כך ניסו לדבר עם נשיא איראן, או עם יהודי איראן שחיים בשלווה במדינתו וחיים לפני אמונתם. האדם הזה הוכיח פעם אחר פעם שהוא מעוניין באמת ובתמים בשלומם של יהודי איראן, וכי יש לו כבוד עמוק לעולם היהודי ולתורה. הניסיון הציוני לבודד אותו ואת עמו הוא לא מוסרי". לדבריו, הקהילה הבינלאומית דווקא צריכה לקחת דוגמא ממנהיג איראן, ובייחוד ההנהגה בירושלים. "אנחנו חושבים שגישתו כלפי איראן צריכה להיות מודל חיקוי לכל היהודים ולכל בני האדם. התורה היא השרטוט של רחמים וצדק לכל הבריאה. הלכנו לפי המודל הזה במהלך יחסינו עם הנשיא האיראני ומצאנו שהוא אדם המקדיש את עצמו לאותן המטרות.

 

"הטרגדיה הנוראית של אזורנו היא הכוח ההרסני שנאגר אצל הציונים. הם רואים את הכוח כדרך היחידה לסיים סכסוכים, וזה השפיע על כמה מהם לזנוח את דרך התורה. אנחנו מתפללים שגם הם יאמצו את הדרך המסורתית של התורה שמטיפה לכבוד ולפיוס". ולמרות התקווה לעתיד טוב יותר, וייס בחר לסיים את דבריו בטון פסימי בנוגע לגורל האזור. "מלחמה היא דבר איום ונורא. העננים הכהים של קונפליקטים עתידיים כבר נאספים מעל המזרח התיכון, ואנו מקווים ומתפללים שניתן עוד למנוע את זה".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי אף פי
חיבוקים ונשיקות. אחמדי-נג'אד ונטורי קרתא
צילום: איי אף פי
מומלצים