שתף קטע נבחר

לבני לאבו-מאזן: להיות אמיצים בקבלת החלטות

בפגישתם בניו-יורק אמרה שרת החוץ לנשיא הפלסטיני כי יש לדבר "על מה שאפשר". "אנחנו צריכים להיות אמיצים בקבלת החלטות, אבל גם חכמים כדי שנקדם את התהליך באופן מציאותי ובכך נמנע כשלון התהליך", היא אמרה. לעומתה, אבו-מאזן סבור שצריך לדבר על כל הנושאים

שרת החוץ ציפי לבני נפגשה אמש (יום ו') בניו-יורק עם נשיא הרשות הפלסטינית מחמוד עבאס (אבו-מאזן). במשלחת הישראלית הגדירו את הפגישה כטובה.

 

בפגישה שארכה כשעה השתתפו מהצד הפלסטיני חברי צוות המו"מ, שר החוץ הפלסטיני ריאד אל מלכי, יאסר עבד רבו ואבו עלא. מהצד הישראלי השתתפו ראש המטה המדיני, אלון בר וטל בקר היועץ המדיני של שרת החוץ.

 

הפגישה התקיימה לבקשת אבו מאזן, במטרה לדון בתהליך בכלל ובדרכים לסגור פערים לקראת הוועידה הצפויה להיערך במרילנד באמצע חודש נובמבר. שני הצדדים דבקים בעמדתם: אבו-מאזן סבור שצריך לדבר על הכל. לבני לעומתו אמרה שצריך לדבר רק על מה שאפשר.

 

עמדתו של אבו מאזן כפי שבאה לידי ביטוי בנאומו בעצרת האו"ם, שם אמר שיש צורך לדון בנושאי הקבע, גבולות ירושלים, פליטים ומים בניסיון להגיע להסכם בחודשים הקרובים. שרת החוץ לבני הציעה לדון בנושאים ריאליים וברי השגה. "אנחנו צריכים להיות אמיצים בקבלת החלטות, אבל גם חכמים מספיק כדי שנקדם את התהליך באופן מציאותי ובכך נמנע כשלון התהליך", אמר שרת החוץ לנשיא הפלסטיני.

 

הצוותים הישראלים והפלסטיניים יפגשו במהלך השבוע הבא בירושלים כמסגרת ההכנות לוועידה. יצוין כי אבו מאזן ביקש להיפגש עם לבני יממה לאחר ששיגר מכתב מחאה למועצת הביטחון שבו הוא האשים את ישראל בטבח בעזה. בשבוע האחרון נועדה שרת החוץ עם עשרה מנהיגים ערבים, ממדינות המפרץ וצפון אפריקה. המנהיגים ממדינות ערב נפגשו עם שרת החוץ בבנין האו"ם, למרות הדיווחים על תקיפה אווירית ישראלי בסוריה ולמרות ההכרזה על רצועת עזה כ"ישות עוינת".

 

לבני מנסה להוביל לנורמליזציה בתהליך - להכניס את המדינות הערביות לתהליך, ולא לחכות לתוצאות המשא ומתן הישראלי-פלסטיני.

 

מוקדם יותר אתמול אמר אבו-מאזן כי בוועידת מדינות האזור, המתוכננת להיערך בחודש נובמבר במדינת מרילנד שבארצות הברית, יונחו היסודות להסכם שלום. בראיון לסוכנות הידיעות הצרפתית אמר הנשיא הפלסטיני: "בפגישה בנובמבר נצטרך להגדיר את העקרונות של הסדר הקבע. אז המשא ומתן יתחיל על הפרטים והוא אמור להימשך שישה חודשים עד לטיוטה של הסכם שלום. אנחנו מקווים שהוועידה הזו תהיה מוצלחת. אנחנו רוצים שגם סוריה ולבנון ישתתפו בוועידה".


פורסם לראשונה 28/09/2007 22:26

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לבני. לדבר על מה שאפשר
צילום: חגי אהרון
אבו-מאזן. לדבר על הכל
צילום: איי אף פי
מומלצים