שתף קטע נבחר

החל שחרור האסירים הפלסטינים; פרס עיכב החנינות

במשך שעות ארוכות המתינו המשפחות בעזה ובגדה לקבלת הבשורה. אחרי עיכוב של מספר שעות, יצא לפועל בכלא קציעות שחרורם של האסירים הביטחוניים, כמחווה לאבו-מאזן לרגל הרמדאן

שירות בתי הסוהר תכנן לפתוח את הבוקר (יום ב') בשחרורם של 87 אסירים ביטחוניים פלסטינים. אך בשל עיכוב לא צפוי - ככל הנראה מחלוקות של הרגע האחרון - ההליך התעכב, והחל להתבצע רק בשעות הצהריים. בשעה 11:20 יצא

מכלא קציעות אוטובוס ובו 56 אסירים שהוסעו לגדה. 30 האסירים האחרים יוסעו בהמשך היום למחסום ארז. אחד האסירים יישאר בכלא, לאחר שהתברר כי הוא משתייך לתנועת החמאס.

 

משירות בתי הסוהר נמסר ל-ynet כי אין מדובר בתקלה הקשורה בהליך השחרור עצמו, כי אם בהנחיה שהתקבלה "מלמעלה". רשמית הוגדר העיכוב מ"סיבות טכניות". גם במשרדי הממשלה השונים התקשו לספק הסבר מניח את הדעת לעיכוב. מאוחר יותר התברר שהנשיא, שמעון פרס, עיכב את חתימתו על כלל החנינות שהוגשו לאישורו.         


מתכוננים לשחרור בכלא קציעות (צילום: איי.פי)

 

בשב"ס נערכו בימים האחרונים להליך שחרור האסירים. כל המיועדים לשחרור, שהיו מפוזרים בבתי כלא ברחבי הארץ, רוכזו באגף מיוחד בכלא קציעות. לפני שחרורם עברו האסירים זיהוי סופי, ונדרשו לחתום על התחייבות שלא לעסוק יותר בטרור. הם עלו על כלי רכב של יחידת הליווי "נחשון" של שב"ס ותושבי הגדה שביניהם הוסעו למחסום ביתוניא שליד רמאללה.

 

אמש דחה בג"ץ את העתירה נגד השחרור שהגיש ארגון נפגעי הטרור "אלמגור" במאמץ אחרון למנוע את המחווה. הארגון ביקש להוציא צו ביניים נגד השחרור בטענה שהצעד מהווה "סכנה חמורה לאזרחי ישראל". עם זאת, בתום בדיקת העתירה החליטה השופטת מרים נאור כי אין כל מניעה חוקית לשחרורם. לאחר קבלת ההחלטה פנו אנשי הארגון ליועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז, בבקשה שימנע הוא את שחרור האסירים.

  

השחרור מתאפשר לאחר שהממשלה אישרה בשבוע שעבר את הצעד

 כמחווה לנשיא הרשות הפלסטינית, אבו-מאזן, לרגל הרמדאן. ראש הממשלה, אהוד אולמרט, טען שהשחרור לא יפגע בעסקת שחרורו של החייל החטוף גלעד שליט. "מדובר במחווה רגילה שהייתה נהוגה תמיד - וישוחררו על פי קריטריונים שקיימים ממילא", אמר אולמרט.

 

רוב האסירים שנכללים ברשימת השחרור היו אמורים להשתחרר עד שנת 2012. מרבית האסירים הם אנשי פתח וחלקם אנשי החזית העממית והחזית הדמוקרטית. האסיר הבולט ברשימה הוא רקאד סאלם, חבר הוועד הפועל של אש"ף ואיש חזית השחרור הערבית, שנעצר ב-2002.


פורסם לראשונה 01/10/2007 08:06

 

בהכנת הידיעה השתתפו רענן בן-צור, אפרת וייס, רוני סופר ואבירם זינו
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הכנות לקראת השחרור בכלא
צילום: איי פי
בדיקות אחרונות לפני השחרור
צילום: איי פי
מומלצים