שתף קטע נבחר

מדריך: למקם תמונות על המפה

מצאתם את עצמכם מגרדים את הראש מול תמונה ולא מצליחים להיזכר היכן צילמתם אותה? בעזרת GeoTagging, שיטה לתיוג תמונות לפי מיקומן הגאוגרפי, תוכלו למקם תמונות על המפה וליצור לעצמכם מסלול ויזואלי של כל המקומות שביקרתם. לא לדאוג, זה קל וכיפי

אם יש ברשותכם מצלמה דיגיטלית, קיימת סבירות גבוהה כי גם אתם נמנים על המשתמשים העצלנים, המרוקנים את כרטיס הזיכרון של המצלמה ולא טורחים לשנות את שמות התמונות. כתוצאה מכך, עם העברתן לדיסק הקשיח, לרוב התמונות יש שמות בנוסח Picture112. משתמשים קפדנים יותר קובעים שמות מזהים לכל תמונה, מגדירים לה תגיות בתוכנת אלבומים כמו Picasa, ומעלים לאתרי תמונות כמו Flickr, Picasa Web Albums או Pic4u הישראלי.

 

המהדרין, ואלה מתי מעט, משתמשים ב-GeoTagging – שיטה לזיהוי תמונות לפי נקודות הציון הגיאוגרפיות בהן הן צולמו.

 

למרות שהטכנולוגיה הזו עדיין בחיתוליה ועדיין אינה פופולרית במיוחד, כמה שירותים מקוונים מציעים לכם למקם את התצלומים שלכם על פי מיקומם הגיאוגרפי. סטיוארט בטרפילד, מייסד Flickr, סבור כי הנתון הגיאוגרפי יהפוך לחלק בלתי נפרד מכל תצלום, ויהיה המקבילה הדיגיטלית לכתיבת שמות המצולמים ושנת הצילום על גב התמונה. כך הוא אמר בעבר לוול סטריט ג'ורנל.

 

סימון הפריטים יכול להתבצע בכמה שיטות, כמו כתובת, קווי אורך ורוחב, בשירותים כמו Flickr ואחרים. תוכנות תלת מימד כמו Google Earth אף מאפשרות להזין את המעלות לציון זווית הצילום המדוייקת.

 

הבשורות הרעות הן שעבור תמונות שצולמו בישראל, GeoTagging עדיין אינו שמיש לגמרי - שירותי המיפוי המובילים ברשת, של גוגל ויאהו (עליהם מתבססים רוב שירותי ה-GeoTagging, בעזרת API שגוגל ויאהו משחררות לשימושם של מפתחים), לא מציגים מפות של ישראל ברמת פירוט טובה דיה, הכוללת מבנים מפורסמים ורחובות ראשיים. אך מצב זה צפוי להשתנות במהירות.

 

על אף שאי אפשר למצוא ב-Flickr בקלות את כל התמונות שצולמו במזרקה של אגם בכיכר דיזנגוף, אבל אתרי תיירות מפורסמים בחו"ל מככבים בעשרות תצלומים, ממגוון זוויות, בתאורה שונה ובשעות שונות של היום. מי שחזר מחו"ל עם חוויות ותמונות יכול להצטרף לגיאו-מתייגים, וגם מי שרוצה להתכונן מראש לטיול.

 

אז איך מתייגים תמונות לפי מקום הצילום? בעלי מצלמות עם GPS (שעולות, מן הסתם, יותר) או מכשירים ניידים המצויידים במצלמה מתקדמת ומקלט GPS יכולים לעתים לתייג את התמונות שלהם אוטומטית, באמצעות כלים כמו Location Stamper (למדריך מלא). המטא-מידע (מידע שקיים בקובץ, אך לרוב נסתר מן העין) על המיקום בו צולמה התמונה נשמרת על גבי הקובץ, כמו גם תאריך הצילום וסוג המצלמה. אבל רובנו יכולים לעשות זאת רק באופן ידני, באמצעות מגוון שירותים חינמיים ברשת, ולעשות עם התמונות קצת יותר.

 

Flickr

זירת ההתרחשות העיקרית של קהילת הגיאו-מתייגים היא שירות אחסון התמונות של יאהו, Flickr, שהוסיף לרשימת השירותים הנלווים הארוכה שלו גם

את האפשרות לתיוג תמונות לפי מקום הצילום שלהן.

 

נבחר תמונה מתוייגת גאוגרפית כלשהי (ניתן למצוא כאלו בקבוצת ה-Geotagging באתר, ובחיפוש תמונות עם התגית GeoTagged). בתחתית החלון אפשר לראות את המקום בו היא צולמה. נקליק עליו, נבחר ב-more photos here ונתמקד על האזור הרצוי במפה. בליברטי איילנד בניו יורק, למשל, צולמו כמה עשרות תמונות של פסל החירות, על ידי צלמים שונים. אם מתרחקים ומתקרבים לאזור במפה, אפשר לראות את כולן.

 

איך מתייגים גאוגרפית תמונה שהועלתה לפליקר? ראשית כל, יש להירשם לאתר ולבצע upload רגיל של תמונה. לאחר מכן, בחלק התחתון של החלון מימין, יש להיכנס ל-Place this photo on a map. חפשו במפה את המיקום בו צולמה התמונה (Flickr ימליץ להתמקד עליה כמה שרק אפשר, באמצעות הגלילה של העכבר). מה שנותר לעשות הוא לגרור את התמונה מה-Findr למטה לאתר הצילום, ולאשר.

 

MapTales

לפני עשור או שניים, התקיימה המסורת המייגעת של מפגשים בהם נאלצו בני המשפחה (שלא לומר, הקורבנות) לשבת ולצפות במצגות שקופיות של הדודים שזה עתה חזרו מצרפת. החברה האוסטרית שעומדת מאחורי השירות MapTales אמנם מחייה את המנהג הטרחני הזה, אבל הוא מתבל אותו

באמצעות השימוש ב-GeoTagging.

 

בעזרת MapTales אפשר ליצור מצגת, מסלול טיול מאוייר או לספר סיפור בתמונות ומפות, להגדיר אותם כפרטיים לעיניכם בלבד או כציבוריים, לכלל הגולשים. כל סיפור הנה סיפור לדוגמה שמתרחש בהונג-קונג, ופורסם בבלוג של צוות MapTales. כדי לעבור בין תמונה לתמונה, אפשר להשתמש בחיצים הכחולים שבחלק העליון של המצגת.

 

יצירת מצגת כזו משלכם דורשת סדרת תמונות, עדיף כאלו שצולמו בקרבת מקום, וטקסט מתאים. באתר יש מדריכי וידאו פשוטים ונחמדים, שמסבירים איך יוצרים Maptales. את התוצאה אפשר לשלוח במייל או לשלב בבלוג.

 

Woophy

Woophy (ראשי תיבות של World of Photography), הוא אחד הוותיקים ברשימה, ונוסד כבר ב-1998, לפני שתגיות הפכו פיצ'ר חובה לכל אתר מודרני. בשונה משירותים אחרים שמציעים פונקציות תיוג גאוגרפי, Woophy לא משתמש במפות של חברות אחרות, אלא במפות משלו. החסרון הוא שאין צילומי לוויין או רמת פירוט טובה, אבל בעידן הווב 2.0 אפשר לקרוא לזה גם ממשק נקי.

 

הקהילה הקטנה שלו מונה כ-21,000 משתמשים, שמעלים ומשתפים תמונות נוף, ארועים חשובים ולעתים חדשות מצולמות, וגם עוסקים בביקורת תמונות

. מתאים למי שמעוניין לקחת חלק בפעילות באתר, ולא רק להעלות תמונה חד פעמית.

 

EveryTrail

השירות EveryTrail (בתרגום חופשי, "כל מסלול") מיועד ספציפית לתכנון טיולים ופרסום מסלולי טיול מוצלחים, כך שהוא צבר קהילת חובבי טראקינג ולאו דווקא חובב טכנולוגיה ואינטרנט. מי שלא חושש מהאפשרות של ללכת לאיבוד בעיר זרה יכול לעשות שימוש במסלולים שהעלו גולשים אחרים ולעיין בתמונות שהם תייגו. למשל, נסיעה בכפרים פסטורליים והפלגה באוניה מסטוקהולם שבשוודיה לסקאנסן.

 

השירות עדיין צעיר, אבל אפשר למצוא לפחות מסלול טיול אחד לכל חור בעולם, לבחור מסלולים לפי סוג אמצעי התחבורה המתאים (כמו אופניים, קייאקים, ג'יפים, ג'וגינג ועוד) וכמובן ליצור אחד משלכם.

 

Socialight

Socialight הוא שירות בסגנון רשת חברתית, שמציע לנו להשאיר פתקיות דביקות (stickies) על גבי המפה, הכוללות כיתובי טקסט ותמונות. אפשר לסייר בפתקיות הדביקות של משתמשים אחרים ברחבי העולם, והממשק בסגנון פיקסל-ארט נוח ונעים לעין. יש גם גירסה סלולרית, מה שהופכת את Socialight לסוג של Twitter (שירות ווב 2.0 חצי-אופנתי אחר, שמציע טקסט בלבד) מלווה בתמונות.

 

שונות

עוד אתרים מומלצים לחובבי ה-GeoTagging:

 

Photrax - פרוייקט שמשלב תמונות, מיקום של התמונות על המפה ושיוך לערכים מתאימים בוויקיפדיה.

 

GeoURL - יש לכם אתר שקשור ישירות למקום מסויים? כך תתייגו אותו בהתאם. מי יודע, אולי זה יעזור לגולשים שלכם.

 

GeoRSS - אתר שמלמד איך מתייגים גאוגרפית פידים של RSS.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ויז'ואל/פוטוס
הוסיפו מידע מיקום לתמונה
צילום: ויז'ואל/פוטוס
מומלצים