שתף קטע נבחר

התגובה לתקשורת עויינת: חדשות רעות על הולנד

ד"ר מנפרד גרסטנפלד, חוקר מהמכון הירושלמי לענייני ציבור ומדינה, החליט להגיב לדיווחים "העויינים" על ישראל בתקשורת הזרה בדרך מקורית: הוא משקיע מאמצים רבים בפרסום חדשות רעות על הולנד, בניסיון להראות שעם מעט גישה שלילית, כל מדינה יכולה להראות רע

כשכלי התקשורת הזרים מציגים את ישראל באור שלילי, כתיבת מכתבים או פיתוח דיאלוג עם העיתונאים הם בזבוז זמן - כך טוען ד"ר מנפרד גרסטנפלד, מומחה ליחסים ציבוריים יהודיים. במקום זאת, הוא טוען, עדיף להשיב מתקפה.

 

גרסטנפלד, עמית בכיר במכון הירושלמי לענייני ציבור ומדינה (JCPA), הוא יוזם הפרוייקט "חדשות רעות על הולנד", יוזמה שנועדה לדבריו להוכיח לאוהדי ישראל שתקיפה היא למעשה ההגנה הטובה ביותר. גישתו של גרסטנפלד היא פשוטה למדי -  כשם שהדיווחים בעיתונות הזרה על ישראל לרוב מכפישים את שמה של ישראל על ידי התמקדות בארועים שליליים, כך נקודת מוצא דומה יכולה ליצור תמונה שלילית של כל מדינה אחרת בעולם.

 

גרסטנפלד מנסה להעביר את המסר שלו באמצעות הרצאות העוסקות בהתפתחויות האחרונות בהולנד ובפרסום ידיעות לא מחמיאות על המדינה בבלוג שהוא מפרסם באינטרנט. מאמציו זכו בשנה האחרונה להתעניינות גוברת בישראל, בהולנד, ובמדינות נוספות. בין הידיעות החדשותיות שפורסמו בבלוג: ידיעה העוסקת בחיילים הולנדים בעיראק שחשודים בהתעללות בעצירים עיראקים, והסתבכות של משרד ההגנה ההולנדי ששיקר כביכול בנוגע למעורבותו של חייל אחר ברצח של גנב עיראקי.

 

"המלחמה התקשורתית היא חלק מהמלחמה הכוללת. בעוד ישראל מוכנה להקריב רבות כדי להגן על עצמה בשדה הקרב, היא אינה משקיעה מאמצים דומים כדי להגן על עצמה בזירה התקשורתית", אמר גרסטנפלד, המכנה ההתבטאויות של ממשלת ישראל "התבטאויות פרווה". כשנשאל אם בכוונתו להרחיב את מיזם "החדשות הרעות" למדינות נוספות, ענה גרסטנפלד כי "ניתן להרחיב את הפרוייקט בקלות רבה. עד כה קיבלנו פניות מאנשים בצרפת ובבריטניה שמעוניינים לעזור בפיתוח יוזמה דומה מדינותיהם".

 

אחד מהמבקרים הגדולים של גרסטנפלד הוא קוני מאס, עיתונאי רשת RTL בישראל ולשעבר יושב ראש איגוד העיתונאים הזרים בישראל. לדבריו, "מנפרד גרסטנפלד מכריז על עצמו כאנליסט תקשורת. היוזמה שלו אינה רצינית ועניינית, שכן בלתי אפשרי להשוות את הסיקור התקשורתי של מדינה כמו הולנד עם הסיקור של הסכסוך הישראלי-פלסטיני".

 מאס הוסיף כי גרסטנפלד הוא "מהגר הולנדי המחזיק בדעות ימניות הקרובות מאוד לדעותיהם של המתנחלים. מנקודת מבט כזו קל מאוד להאשים עיתונאים הולנדים בסיקור אנטי-ישראלי של הסכסוך".

 

מאס, עיתונאי הולנדי מנוסה למדי, מתנגד לדרך שבה גרטנספלד בוחר לפעול. "זה לא מוצדק לירות מתחת לחגורה. העיתונאים הזרים אינם אנטי-ישראלים, אנטישמים או אנטי-פלסטינים. הם מספקים דיווחים הוגנים מבלי לקחת בחשבון איזה דיווח הוא טוב או רע לאחד הצדדים".   

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים