שתף קטע נבחר

הפתעה בארה"ב: שיפור בספט' בשוק התעסוקה

בחודש ספטמבר נוצרו במשק האמריקני 110 אלף מקומות עבודה חדשים. עקב כך, פחתו הסיכויים שהבנק המרכזי יוריד בסוף החודש את הריבית. שיעור האבטלה עלה ל-4.7%

הפתעה בארה"ב: בחודש ספטמבר נרשם שיפור בשוק התעסוקה, והמעסיקים במשק גייסו עובדים חדשים בקצב מואץ. כמו כן, הסתבר שגם בחודש אוגוסט נרשם שיפור בתחום התעסוקה, לעומת הערכה קודמת, שהצביעה דווקא על ירידה בהיקף המועסקים במשק באותו חודש.

 

בחודש ספטמבר נוצרו במשק האמריקני 110 אלף מקומות עבודה חדשים, לאחר שבחודש הקודם נוצרו במשק 89 אלף מקומות עבודה חדשים, כך דיווח היום משרד העבודה בוושינגטון.

 

הנתון שפורסם היום מפיג את החששות לגבי האפשרות של מיתון במשק האמריקני, ועקב כך פחתו הסיכויים שהבנק המרכזי האמריקני יוריד בסוף החודש את הריבית.

 

העידכון החיובי הערב בנתוני התעסוקה של חודש אוגוסט, בא לאחר שתחילה סברו כי באותו חודש נרשמה ירידה ראשונה זה ארבע שנים במספר המועסקים במשק. הערכה פסימית זו גררה עם פרסומה לפני כחודש תחזיות שהצמיחה של המשק בשש השנים האחרונות הגיעה אל קיצה, על רקע המשבר בשוקי האשראי והמשכנתאות.

 

אלא שהיום פורסם עדכון ממנו עולה כי בחודשים יולי-אוגוסט נוצרו במשק 118 אלף מקומות עבודה חדשים. שיעור האבטלה במשק עלה עם זאת ל-4.7% לעומת 4.6% בחודש קודם.

 

הנשיא בוש מיהר לברך על נתוני התעסוקה החיוביים. הוא אמר הערב, שהנתון העדכני של חודש אוגוסט מסכם בכך 49 חודשים רצופים של יצירת מקומות עבודה חדשים - "שיא בהיסטוריה של ארצנו".

 

בשש השנים מאז תום המיתון האחרון בנובמבר 2001 נוספו למשק האמריקני 7.1 מיליון מקומות עבודה חדשים.

 

הריבית צפויה להישאר על כנה

ב-18 לחודש שעבר הוריד הבנק המרכזי האמריקני את הריבית ב-0.5 אחוז לרמה של 4.75 אחוז. בעקבות פרסום נתוני התעסוקה החיוביים של החודשים אוגוסט-ספטמבר הערב, גברו ההערכות בקרב אנליסטים וכלכלנים שהבנק המרכזי יימנע בסוף החודש מביצוע שינוי כלשהו בריבית, לאור התרבות הסימנים על-כך שהפעילות במשק נמשכת בקצב משביע רצון.

 

אנליסטים אמרו שכל זמן שבמשק נוצרות משרות חדשות והשכר נמצא במגמת עלייה יסייע הדבר לצרכן האמריקני לצלוח את המשבר הנוכחי, במיוחד לאור העובדה שהצריכה הפרטית בארה"ב מהווה כשני שלישים מהתוצר המקומי הגולמי (תמ"ג).

 

"זה ממש לא מזכיר משק שמאבד תנופה", אמר ג'ון רידינג, כלכלן ראשי של בנק ההשקעות בר סטרנס בניו יורק. "הבנק המרכזי יעבור למצב המתנה. קיצוץ ריבית נוסף יתפרש כניסיון להבטיח יציבות פיננסית, על חשבון הדאגה למשק".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הנגיד האמריקני, בן ברננקי
צילום: רויטרס
מומלצים