שתף קטע נבחר

בוש: ניתן להשיג פתרון של שתי מדינות

בראיון לרשת "אל-ערביה" הבהיר בוש שהוועידה האזורית שתתקיים בחודש הבא אינה רק הזדמנות לצילום משותף, אלא מפגש שעשוי לקדם את תהליך השלום במזה"ת. בוש הבהיר כי התקדמות הנושא תלויה רבות בהפסקת הטרור ובתמיכת הליגה הערבית, ודחה טענות ולפיהן ארה"ב עומדת לתקוף את איראן: "התחייבתי בפני העם האמריקני לפתור את הבעיה בדרך דיפלומטית"

נשיא ארצות הברית, ג'ורג' בוש, הביע אופטימיות בנוגע לסיכויי ההצלחה של ועידת השלום האזורית שתתקיים באנאפוליס בחודש הבא, והצהיר כי לא מדובר ב"הזדמנות צילום" בלבד, אלא בפסגה שתניב תוצאות ממשיות. בראיון ששודר הלילה (שבת) ברשת הטלוויזיה "אל-ערביה" אמר בוש שבעקבות המחויבות של אולמרט ואבו מאזן לקידום הפתרון של שתי מדינות, וההתקדמות שהושגה כבר, "יש משהו לעבוד עליו - משהו יותר מוחשי מסתם נאום של הנשיא בגן הוורדים".

 

הנשיא הדגיש את הדברים ואמר: "אני לא מעוניין רק בהזדמנות צילום, ואני לא חושב שאף אחד אחר מעוניין בזה. אני באמת מעוניין לראות אם אנחנו יכולים לקדם את התהליך. אני מאמין בלבי ובנשמתי שזה לא רק הכרחי שיהיו שתי מדינות שיחיו בשלום זו לצד זו כדי להשיג שלום, אלא שזה גם אפשרי. אני אופטימי מאוד - אנחנו יכולים להשיג פתרון של שתי מדינות". עם זאת, הוא הדגיש שהצלחת הפסגה תלויה רבות במחוייבותן של מדינות הליגה הערבית לנושא, שלדבריו "תחזק את שני הצדדים, ותיתן להם ביטחון להמשיך בחזון".

 

בראיון שהעניק בוש לרגל תום חודש הרמדאן ועל רקע ביקורה הקרוב של מזכירת המדינה האמריקנית במזרח התיכון, ציין הנשיא שוועידת אנאפוליס אינה באה על חשבון "מפת הדרכים" שנקבעה על ידי הקוורטט לקידום תהליך השלום באזור, שהשלב הראשון שלה הוא הפסקת הטרור והאלימות. "אף אחד לא רוצה לראות מדינה (פלסטינית – יב"ח) שנהפכת כן שיגור של התקפות. הפלסטיני הממוצע אינו רוצה בזה, ובוודאי ממשלת עבאס אינה רוצה את זה, והישראלים לא יסבלו את זה", אמר.  בוש הסביר שארה"ב צריכה לסייע לקידום כוחות הבטחון הפלסטינים, ובד בבד לסייע לייצוב הכלכלה ברשות ולשיפור חייו של הפלסטיני הממוצע.

 

בראיון התייחס בוש גם לאיום האיראני, אך הכחיש את הטענות כי הממשל האמריקני החליט לתקוף את טהרן. לדבריו, ארה"ב מחויבת לפעול יחד עם הקהילה הבינלאומית כדי להבטיח שלאיראן "לא יהיה הידע כיצד לייצר פצצה, כי איראן מצוידת בנשק גרעיני היא סכנה גדולה לשלום העולם".

בוש טען כי אם איראן תשיג נשק גרעיני "תהיה לה היכולת לסחוט, לאיים או לממש את המטרה המוצהרת שלהם, שהיא השמדת ישראל". עם זאת, הוא הבהיר שבנושא זה "כל האופציות נמצאות על השולחן", כולל האופציה הצבאית, ואולם הבהיר: "התחייבתי בפני העם האמריקני לפתור את הבעיה בדרך דיפלומטית.

 

"יש להמשיך לאכוף סנקציות, ולהקשות עוד יותר על ממשלת איראן לתפקד בעולם, עד שישנו את דעתם ואת הכיוון. אם הם יקפיאו את התוכנית הגרעינית שלהם - אנחנו נצטרף לשיחות. עד עכשיו הם סירבו לעשות זאת", אמר, והבהיר לממשל האיראני שארצות הברית לעולם  תוותר על פירוקה מגרעין. "המשטר האיראני חייב להבין שאני מחויב לכך שלא ימשיכו בהעשרת אורניום, וכך גם מי שייכנס אחרי לבית הלבן. זוהי דאגה כללית באמריקה - זה לא עניין מפלגתי. כשנשיא איראן מצהיר לעולם שהוא הולך להרוס בעלת ברית שלנו, זה לא חשוב מי הנשיא. זהו נושא שימשיכו להתמקד בו במאמץ לפתור אותו", אמר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אופטימי. בוש
צילום: איי פי
מחוייבים לפתרון. אולמרט ואבו מאזן
צילום: עמוס בן גרשום, לע"מ
מומלצים