שתף קטע נבחר

סקירה: תוכנת האבחון PC Wizard 2008

מבין שפע תוכנות הדיאגנוסטיקה החופשיות והשיתופיות שאפשר למצוא ברשת, יש מעטות שבאמת מציעות מידע שימושי. PC Wizard 2008 אינה מהידועות שבהן, אך היא ללא ספק אחת מהטובות ביותר

PC Wizard היא תוכנת דיאגנוסטיקה קומפקטית וחופשית, שמפותחת כבר מאז 1996. זהו כלי התוכנה הפחות ידוע של קבוצת המפתחים הצרפתית CPUID Eurl, הידועה יותר בזכות תוכנת CPU-Z. האחרונה, הפכה זה מכבר לסטנדרט דה-פקטו של אתרי החומרה המקצועיים ונמצאת בשימוש נרחב אצל משתמשים מתקדמים ו-Overclockers. תוכנת PC Wizard עוד לא זוכה למעמד כזה.

 

במבט ראשון PC Wizard נראית דומה מאד לתריסר תוכנות חופשיות ושיתופיות אחרות שמיועדות לאותה מטרה. מבט שני ושלישי מגלים תוכנה הרבה יותר מתוחכמת, שמציעה מידע רב שתוכנות דומות לא מציעות.


פשוטה לשימוש

 

תוכנה פשוטה

מפתחי התוכנה מגדירים אותה כ"תוכנת מידע המערכת המתקדמת ביותר בשוק". לא בטוח שזה מדוייק, אבל אין ספק שמדובר בכלי שגם המשתמשים המתקדמים יכולים ליהנות ממנו, ומצד שני - בדומה מאד ל-CPU-Z - תוכנה פשוטה לשימוש, שיכולה לענות על צורך נקודתי גם אם אינכם משתמשים סופר מקצועיים (לדוגמא, לומר לכם מהם הדגם ו/או גירסת הדרייבר של רכיב מסויים במחשב, לצורך שדרוג).

 

בגירסאות האחרונות של PC Wizard היא הופכת בהדרגה דומה יותר ויותר לתוכנת Sandra הפופולרית של Sisoftware, שרק כדי לסבר את האוזן נציין שהיא מגיעה בקובץ התקנה גדול פי 7. PC Wizard אמנם היא מציעה פחות מידע וכלים בהשוואה לגירסה המסחרית של Sandra, אבל די קרובה במה שהיא מציעה לגירסה החופשית של הנ"ל. עם קובץ התקנה בנפח של 2.6MB, ונפח מקסימלי של 5-6MB בזיכרון בשיא הפעולה, זוהי ללא ספק אחת מתוכנות הדיאגנוסטיקה שהכי כדאי לכם להתקין במחשב שלכם.

 

התכונות העיקריות


תיאורים מפורטים

 

גירסה 2008 החדשה של PC Wizard כבר כוללת את רוב כלי הדיאגנוסטיקה שאפשר לבקש. היא מיישרת קו עם החידושים הטכנולוגיים האחרונים בתחומי המעבדים, ערכות השבבים, טכנולוגיות האחסון וכו'.

 

מלבד מידע מפורט על כל הנ"ל, ועל שאר רכיבי החומרה שלכם, היא תספק לכם גישה והצגה נוחה של קובצי המערכת החשובים, לרבות קבצי יומן (log) שונים, המידע מה-CMOS Setup, מידע הנוגע למשאבים כמו ערוצי IRQ, DMA, I/O, מידע על התהליכים (Processes) הטעונים לזיכרון ועוד ועוד (רשימת ספריות DLL, פונטים, Services, עדכוני Windows, וכו').

 

עוד כמה כלים חשובים שכלולים ב-PC Wizard 2008: כלי לניטור טמפרטורות של רכיבים (מעבד, לוח ודיסק קשיח); חלון מידע ייעודי ל-Overclockers, עם מהירויות שעון ונתוני תזמון; ומערכת Benchmarks שמזכירה מאד את זו של Sandra (מודדת בנפרד את ביצועי כל אחד מהרכיבים, ומאפשרת להציג את התמונה השלמה בדיאגרמה ולהשוות למערכות אחרות).

 

עוד כמה דברים שכדאי לדעת

בין ההפתעות הייעודיות למשתמשים המתקדמים אפשר למצוא אפשרויות כמו סינכרון של

כלי ניטור הטמפרטורות לתוכנת MBM, אפשרות לשמור לקובץ Dump של ה-BIOS, ה-Video BIOS או ה-DMI או רשימה מפורטת של ה-codecs שמותקנים במחשב עבור וידאו ואודיו.

 

במפתיע, PC Wizard 2008 - גם בגירסה הזו - עדיין מספקת מידע מועט ובסיסי יחסית על מאפייני התצוגה ועל המאיץ הגרפי, וחסרה מידע על חלק מהדרייברים. היא עושה את העבודה הטובה ביותר במה שקשור למעבד, הזיכרון, ערכת השבבים והלוח ולא במקרה - אולי משום שהחלק הזה בקוד שלה מבוסס על CPU-Z, תוכנת הדגל.

 

סביר להניח שאם אינכם מפתחים או משתמשים מנוסים ומתוחכמים, חלק מהמידע והכלים שהתוכנה הזו מספקת לא יהיו שימושיים ו/או מובנים לכם, אבל זו מסוג התוכנות שלא מזיק שתהיה לכם במחשב.

 

PC Wizard 2008

 

ציון:

 

רישיון: Freeware

 

נפח הקובץ: 2.6MB

 

להורדה

 

בעד: גירסה חדשה עם תמיכה מקיפה בטכנולוגיות העדכניות. מספקת כמעט כל פריט מידע אפשרי על החומרה והתוכנה של המחשב.

 

נגד: לא מתאימה למתחילים. חסר מידע על ההאצה הגרפית ועל חלק מהדרייברים

 

השורה התחתונה: תוכנת דיאגנוסטיקה חינמית, שימושית וקלילה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים