שתף קטע נבחר

אושר טרומית: יוגבל שכר בכירים בחברות בורסאיות

הכנסת אישרה בהסכמת הממשלה בקריאה טרומית את הצעת החוק של ח"כ יחימוביץ לפיה שכרו של הבכיר ביותר בחברה בורסאית לא יהיה גבוה יותר מפי 50 משכרו של העובד שמקבל את השכר הנמוך ביותר, כלומר עד 200 אלף שקל בחודש

הכנסת אישרה היום (ד') בהסכמת הממשלה את הצעת החוק לפיה לא יעלה שכר הבכירים בחברות הבורסאיות על כ-200 אלף שקל בחודש.

 

הצעת החוק של ח"כ שלי יחימוביץ (עבודה) אמורה להגביל את השכר האסטרונומי שמושכים מהחברות הציבוריות כ-200 המנהלים הבכירים שהם כיום השכירים העשירים ביותר במשק.

 

לפי הצעת החוק "להקטנת פערי השכר במשק", כהגדרת יחימוביץ, שכרו של הבכיר ביותר בחברה לא יהיה גבוה יותר מפי 50 משכרו של העובד שמקבל את השכר הנמוך ביותר. בהנחה שבתחתית הסולם משלמות החברות לפי שכר המינימום (כ-4,000 שקל) יוצא שלאחר אישורו הסופי של החוק, המנהל הבכיר ביותר לא יקבל יותר מ-200 אלף שקל.

 

יחימוביץ אמנם צופה התנגדויות עזות מצד באי כוחם של השכירים מהאלפיון העליון, אבל מאמינה שהן לא יתקבלו בכנסת כך שבסוף הליכי החקיקה יהיו "הנפגעים" מנהלים החל ברמה של עופר גלבוע מנכ"ל פולגת (357 אלף שקל בחודש), דרך גיורא עופר מנכ"ל דיסקונט (616 אלף שקל) ועד איליק רוזנסקי מדלק נדל"ן ואביגדור קפלן מנכ"ל כלל ביטוח (כ-2 מיליון שקל בחודש כל אחד).

 

היא אמרה כי עדיין מדובר ב"פער נדיב" שהוא גם הוא בלתי רצוי בעליל. אבל בהצעת החוק יש לפחות ניסיון להציב מגבלות סבירות שניתנות ליישום באווירה הקיימת היום. "אני לא אוהבת להגיש חוקים הצהרתיים אלא רק כאלה שיש להם סיכוי טוב להיכנס לספר החוקים, ואכן הממשלה התקשה להטיל וטו על המגבלה המוצעת ותמכה בהצעה להמשך החקיקה, אולי אפילו מחמת הבושה".

 

יחימוביץ ציינה מניע נוסף להצעת החוק: "שכר המנהלים בעיקר בחברות הנסחרות בבורסה, שהרקיע שחקים בשנים האחרונות, נהפך למסלול עוקף דיבידנד שפוגע ברווחי הציבור המושקע בקופות הגמל, קרנות הפנסיה וכדומה, מלבד היותו מנותק מכל מסלולי השכר האחרים בחברות שהם מנהלים. התוצאה היא קיצוצים בשכר העובדים הזוטרים והעדפת עובדים חדשים בעלי שכר נמוך".

 

לדבריה, החוק המוצע לא מגביל את שכר הבכירים. המשתמע ממנו הוא שאם החליט הדירקטוריון להעלות את שכר המנהל נוכח הצלחת החברה, היא יידרש להעלות בהתאמה גם את שכר העובדים הזוטרים שגם הם תרמו להצלחה ובכך יצטמצם אי השוויון.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יחמוביץ. עדיין מדובר ב"פער נדיב"
צילום: גיל יוחנן
מומלצים