שתף קטע נבחר

קונגו: בצל הקרבות, משקמים את הגורילות

הלחימה הנמשכת בין המורדים וצבא קונגו גרמה לפגיעה קשה בגורילות ההרים הנדירות בשמורת וירונגה במזרח המדינה. השנה נורו למוות 10 גורילות, ביניהם שתי אמהות שרק המליטו. הגורות שלהן נאספו למרכז שיקום ושם הן מתרגלות עצמאות, כדי שיוכלו לשוב לשמורה בשוך הקרבות

מזרח-קונגו: מצילי הגורילות מגומֶה

חודשיים וחצי חלפו מאז שמורדים חמושים בפיקודו של גנרל נקודה, השתלטו על אזור המחיה המרכזי של כ-400 גורילות הרים נדירות בשמורת הפארק הלאומי וִירוּנגָּה שבמזרח קונגו. חילופי האש באזור השמורה גבו קורבנות בנפש והבריחו את פקחי השמורה ומשפחותיהם, כשהם מותירים מאחור את הגורילות הנדירות לחסדי המורדים. מאז הצטרפו קבוצות מורדים נוספות ולא נראה כי השקט יחזור בקרוב למקום.
 
בשנים האחרונות, חייהן של הגורילות נתונים בסכנה מתמדת נוכח מנהגם של חיילי צבא קונגו ולוחמי מיליציות להתעלל בהן ולירות בהן למוות. מתחילת 2007 נורו עשר גורילות הרים בתחומי הפארק, אך צמד גורי גורילות הרים הצליחו לשרוד את התופת.
 
עוד על מצבן של גורילות ההרים בקונגו:
 
ביוני האחרון נורתה למוות גורילה בשם "רוביגה", משאירה אחריה גורה מפוחדת בת חודשיים בשם "נדאקאסי". 18 שעות לאחר שאמה נורתה למוות נמצאה נדאקאסי הקטנה על ידי אחד הפקחים, ומאז היא שוהה במרכז הווטרינרי לשיקום גורילות בגומֶה. מספר שבועות לאחר מכן נורו למוות ארבע גורילות הרים נוספות, ביניהן היתה "ספארי", נקבה שהמליטה במרס האחרון גורה בשם "נדזה".  לאחר מסע חיפושים ממושך נמצאה הגורה כשהיא במצב קשה, והובהלה גם היא לטיפול במרכז בגומה, שם הצליחו לייצב את מצבה.
 
 
מאז שהגיעו שתי הגורילות למרכז הן זוכות לטיפול אוהב וצמוד. הן עולות במשקלן בקצב איטי ועדיין מטופלות בתרופות שונות כדי לשמור על בריאותן. התזונה העיקרית היא חלב מלאכותי ועלים. סרטון וידאו שנשלח ל-ynet מקונגו, מתעד את המטפלים מבלים יחד עם הגורילות בחודש שעבר, כשהשתיים משתעשעות עם גלעין אבוקדו גדול.
 
בארגון השימור "wildlifedirect" מקווים כי ברגע שהשקט היחסי יחזור לשמורת הטבע, יהיה אפשרי להתחיל בשילובן של הגורילות בחזרה לטבע.
 
פחות מ-700 גורילות הרים, הנחשבות למין בסכנת הכחדה חמורה, נותרו כיום ברפובליקה הדמוקרטית של קונגו, רואנדה ואוגנדה. מחקריה של הזואולוגית המנוחה דיאן פוסי, שהעלו את המודעות העולמית לייחודן של הגורילות, הפכו את הפארק למזוהה עימן ואת הסביבה המקיפה אותו למוקד עלייה לרגל לחובבי טבע. בנוסף לגורילות, עם דיירי הפארק נמנים גם פילי סוואנה, שימפנזים, ביזונים, ציפורים אנדמיות והיפופוטמים.
 

בריטניה: עונש מאסר לאדם שהרג חתול במייבש כביסה

פיליפ גאנון, בן 42 מסלפורד שבבריטניה יבלה את ששת החודשים הקרובים מאחורי סורג ובריח לאחר שבית המשפט הרשיע אותו בהריגת החתול של אשתו לשעבר. המקרה אירע לפני כשנתיים, כשגאנון החליט לרכוש עבור אשתו חתול בשם "וויליאם". גאנון הזהיר אז את אשתו כי יהרוג את החתול במידה ויחליטו להתגרש זה מזו.
 
קץ הנישואים הגיע בסופו של דבר וגאנון קיים את הבטחתו. בבית המשפט הוא הואשם כי נכנס לביתה של אשתו לשעבר בזמן ששהתה מחוץ לבית, לכד את החתול והשליך אותו למייבש הכביסה. הוא הפעיל את המייבש ו"צלה" את החתול למוות.
 
כששבה גרושתו של גאנון הביתה נחרדה לגלות את שאריות החתול במייבש, וחלקים מהפגר בגינה. גאנון הורשע על פי החוק הבריטי האוסר פגיעה בבעלי חיים וכמו כן נאסר עליו לגדל חיות מחמד למשך כל ימי חייו. 
 


 

אוסטרליה: הם יורים גם בסוסים

יותר מ-10,000 סוסי פרא יסיימו את חייהם בקרוב הודות לממשלה באוסטרליה. רשויות החוק במדינת קווינסלנד הורו על תוכנית רחבת היקף הכוללת ירי למוות בסוסים ממסוקים במטרה להגן על הסביבה מפני "פגיעה קשה במערך האקולוגי".
 
לדברי פעילים למען בעלי חיים באוסטרליה, הרשויות ניסו להסתיר את התוכנית מפני הציבור מחשש לביקורת נוקבת שתסכל את התוכנית.
 
 
"ירי בסוסים ובסייחים ממסוקים לא יפתור את הבעיה ורק יגרום למוות בייסורים לסוסים", אומרים הפעילים המוחים על הזנחת סוגיית הסוסים במשך זמן כה רב. "מדובר בפעולה לא אנושית". הפתרונות האלטרנטיביים שהוצעו על ידי ארגונים למען בעלי חיים הם הזרקת תרופות נגד פיריון לנקבות במטרה למנוע את המשך הגידול באוכלוסיית סוסי הפרא. 
 
במרחביה העצומים של אוסטרליה חיים סוסי פרא, גמלים, קופים, חזירים, שועלים, חתולים ועזים. המיעוט בטורפים מקומיים, מאפשר לאוכלוסיות בעלי החיים לגדול בקצב מהיר, אך במקביל להפיץ מחלות ולגרום לנזקים רבים לסביבה ולחקלאות.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נדאקאסי משתעשעת עם גלעין אבוקדו
צילום: wildlifedirect.org
נדאקאסי עולה במשקל
צילום: wildlifedirect.org
נזדה עם אמה המנוחה ספארי
צילום: רויטרס
חשש לחיי הגורילות האחרות בשמורה
צילום: WildlifeDirect
באוסטרליה מצמצמים את אוכלוסיית סוסי הפרא
צילום: ויז'ואל/פוטוס
מומלצים