הממשלה תאשר תוכניות למאבק בסחר בבני-אדם
שרי הממשלה צפויים לאשר שתי תוכניות למאבק בסחר בבני אדם - בתחום העבדות והזנות. בין פרטי המהלך: החמרת הענישה על הסוחרים וסיוע לקורבנות בתחומי הרפואה והדיור. במקביל, יועברו 4.5 מיליון שקלים לסיוע לקורבנות
עוד צעד במלחמה נגד הסחר בבני-אדם: ראש הממשלה אהוד אולמרט ושר המשפטים פרופ' דניאל פרידמן יניחו מחר (יום א') על שולחן הממשלה הצעה להפעלת תוכניות לאומיות למאבק בסחר בבני אדם. כמו כן יתבקשו שרי הממשלה לאשר תקציב בסך 4.5 מיליון שקלים לסיוע לקורבנות הסחר בבני אדם, בדרך כלל פרוצות ועובדים זרים הנמכרים כ"עבדים מודרניים".
שרי הממשלה ישמעו על שתי תוכניות אופרטיביות למאבק בסחר בבני אדם ואמורים לאשר את יישומן. תוכנית אחת עוסקת בעבדות והאחרת בזנות. התוכניות הוכנו על ידי ועדת
מנהלים כלליים של משרדי הממשלה הנוגעים בדבר, כמו משרד המשפטים, המשרד לביטחון פנים ומשרד הבריאות. בין היתר תעסוקנה התוכניות במניעת סחר בבני אדם למטרות עבדות וזנות.
התוכניות עוסקות באכיפת החוק לאיסור סחר בבני אדם, שנכנס לתוקף באוקטובר 2006. חוק זה קובע בין היתר עבירות פליליות חדשות על סחר בבני אדם למטרות עבדות, החזקת בני אדם בתנאים לא הולמים והגדרה פלילית של עבודת כפייה. כמו כן הגדירה הוועדה את היעדים שיש לקדם במישור ההגנה על נפגעי הסחר בבני אדם. בנוסף לכך קבעה ועדת המנכ"לים, מספר יעדים בסדר קדימות גבוה, כדי להתגבר על אילוצי משאבים וכוח אדם.
במקביל, תתבקש הממשלה לאשר תוכנית לסיוע בפתרונות רפואיים, שיכון ודיור לקורבנות סחר בבני אדם, אם כאלה שנמכרו לעבדות ואם כאלה שנמכרו לזנות בישראל. בין היתר מציעה התוכנית לשכור שלוש דירות בפריסה ארצית, עבור 5-6 דיירים בכל דירה, לשהייה לפרקי זמן קצרים. דירות אלה תשמשנה לשכן בהן קורבנות המסוגלים להמשיך ולעבוד, עד לאיתור מקומות עבודה חלופיים עבורם.
מעונות שיקומיים לנפגעי הסחר
כמו כן יוחלט להורות על הקמת מעון שיקומי שייועד לשהות ממושכת יותר, עד שנה, עבור קורבנות שסובלים מבעיות פסיכוסוציאליות ורפואיות קשות, כתוצאה מהעבירות שבוצעו נגדם. מדובר בקורבנות שזקוקים לתהליך של שיקום. במסגרת המעון יינתנו שירותים נוספים לאלו הקיימים בדירות - כלומר סיוע פסיכוסוציאלי, סיוע משפטי על-ידי האגף לסיוע משפטי במשרד המשפטים וסיוע רפואי. תפוסת המעון תהיה ל-30 מבוגרים. האחריות למתן סל שירותים רפואי תוטל על משרד הבריאות, בתיאום עם משרד הרווחה והשירותים החברתיים.
התקציב המיועד נקבע על 4.5 מיליון שקל, מתוכו 4.2 מליון שייוחדו למשרד הרווחה והשירותים החברתיים ו-300 אלף שקל למשרד הבריאות לאספקת סל שירותים רפואי. על משרד העבודה והרווחה ליישם החלטה זאת, יאמר בהחלטת הממשלה, בתוך שישה חודשים מיום קבלת התקציב. כמו כן ייקבע שאין בהחלטות אלה לאשר שהייה ארוכת טווח של אנשים אשר אינם עומדים בקריטריונים שמגבש משרד הפנים באשר לשהיית נפגעי סחר בבני אדם למטרות עבדות או עבודת כפייה בישראל.