מרק בתוך לחם - לא צריך קערה
השף ארז קומרובסקי מגיש מתכון למרק עשיר של קטניות ובשר כבש שמוגש בתוך כיכר לחם כפרי - ארוחה מלאה לערב קר
מרק חרירה מוגש בתוך בלחם דורום
מתכון של השף ארז קומרובסקי
המרכיבים:
1 ק"ג בשר טלה חתוך לקוביות קטנות
4 עצמות מח צלויות בתנור
100 גרם עדשים חומות
100 גרם חומוס
100 גרם שעועית לבנה
2 כוסות עגבניות מגורדות
1 כוס קמח
1 כוס מיץ לימון טרי
5–4 ליטר מים
1 כוס איטריות אורז דקות
2 ראשי סלרי מקולפים וקצוצים
1 צרור סלרי, גבעולים קצוצים
1 חבילת פטרוזיליה קצוצה
1 חבילת כוסברה קצוצה
1 חבילת נענע קצוצה
1 חבילת שמיר קצוץ
2 בצלים לבנים קצוצים
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית כורכום
מלח
(צילום: שלום בר-טל)
אופן ההכנה:
- משרים את החומוס והשעועית למשך לילה. לאחר ההשריה קולפים את החומוס.
- מכניסים את קוביות הבשר ואת העצמות הצלויות לסיר גדול ומטגנים דקה-שתיים בכף שמן זית.
- מוסיפים לסיר את הבצל והסלרי ומאדים מספר דקות.
- מוסיפים לסיר את העגבניות, החומוס המקולף, השעועית, העדשים והמים ומבשלים כשעתיים.
- מדללים את הקמח בכוס מים ומוסיפים למרק תוך כדי ערבוב כדי שהקמח לא יידבק. מוסיפים את המלח, הכורכום, הפלפל, הפטרוזיליה, הנענע, השמיר והכוסברה ומבשלים עוד 30 דקות.
- מוסיפים את אטריות האורז ומיץ הלימון ומבשלים 10 דקות נוספות.
- הגשה: מרוקנים לחם דורום (או כל לחם לבן אחר) מתוכנו, יוצקים לתוכו מרק ומגישים בתוך הלחם.
צילום: ירון ברנר
מומלצים