שתף קטע נבחר
צילום: אסף רונן

ריבת חלב אורגנית - ועוגה טעימה

יעל גרטי ליקקה ריבת חלב אורגנית שהגיעה הישר מאזור הפאמפאס בארגנטינה ואפתה עוגת ריבת חלב וקוקוס, קלה וטעימה. הטעמים של אלפחורס - עכשיו בעוגה

מרגע שנודע לי על ריבת החלב האורגנית שהגיעה זה עתה ארצה, התחלתי לראות בדמיוני פרות טובות-לבב, רועות בחופשיות בשדות מרעה ירוקים באזור הפָּאמְפָּאס בארגנטינה, מעניקות בשמחה חלב אורגני, שהופך, יחד עם קני סוכר אורגניים, לריבת חלב חושנית וטעימה. מִשהתעשתתי נזכרתי שלריבת חלב אין כל ערך בריאותי (על אף אורגניוּתה) והיא מכילה שפע קלוריות (326 קלוריות ב-100 גרם), מה שכלל לא עצר אותי בדרכי לטעום את הריבה הנחשקת.  

 

כדי להעריך את טעמה של ריבת החלב האורגנית - קניתי צנצנת ריבת חלב רגילה, ארגנטינאית אף היא ("K Riko"). טעמתי כפית מפה, כפית משם, וחוזר חלילה, עד שהגעתי למסקנה הבלתי נמנעת: האורגנית שולטת! עדינה, קלילה, נטולת טעמי לוואי וטעימה להפליא, בעוד הריבה הרגילה כבדה, מוצקה יותר- ומלווה בטעם לוואי מעט לא נעים.

 

ריבת החלב האורגנית, "צֶ'ה טופי" שמה (להשיג ברשת "אורגניק מרקט", 15.90 שקלים ל-250 גרם), מיוצרת, מתברר, בחווה האורגנית היחידה המאושרת בארגנטינה, לפי סטנדרטים בינלאומיים מחמירים. היא איננה מכילה אבקת חלב רזה, צבעי מאכל או חומרי טעם מלאכותיים.

 

כמובן שאין הכרח להכין את העוגה שלהלן דווקא עם ריבת חלב אורגנית - ההפך הוא הנכון. שִמרו את הריבה האורגנית למנת גלידת וניל מפנקת, עם פקאנים מסוכרים קצוצים; לפָּרְפֶה מעודן, לפְלָאן או למילוי עוגיות אלפחורס טעימות.


(צילום: ירון ברנר)

 

עוגת ריבת חלב וקוקוס

מתכון של שף-קונדיטור בר סייג, "לחם טאטי", גבעתיים

 

אל תצפו לזיקוקי דינור: מדובר בעוגה פשוטה וטעימה, פינוק כייפי ליד הקפה - ובכלל. מומלץ לקנות קוקוס בחנות תבלינים איכותית ולא במרכול. אני קונה קוקוס בדוכן "פרג" ב"מגה" ומאחסנת במקפיא.

 

המרכיבים (לתבנית אינגליש אחת באורך 30 ס"מ):

100 גרם (1/2 כוס) סוכר לבן

2 ביצים מספר 2

40 גרם חמאה מומסת (ממיסים במיקרוגל, 30 שניות לערך)

30 גרם (30 מ"ל, 41/2 כפות) שמן צמחי בעל טעם נייטרלי (קנולה, סויה וכו')

80 גרם (80 מ"ל, 4 כפות) שמנת חמוצה 15% שומן

פקק ברנדי

120 גרם (כוס פחות 2 כפות) קמח תופח

40 גרם (9 כפות) קוקוס טחון

140 גרם (41/2 כפות גדושות) ריבת חלב איכותית

לקישוט: 1 כף קוקוס טחון

 

אופן ההכנה:
  1. מחממים תנור ל-160 מעלות.
  2. מקציפים סוכר וביצים במיקסר או בעזרת מקציף חשמלי, עד שהבלילה תפוחה ובהירה.
  3. מוסיפים חמאה מומסת ושמן לתערובת ומקציפים כדקה.
  4. מוסיפים שמנת חמוצה וברנדי ומערבבים ידנית.
  5. מוסיפים בהדרגה, בתנועות קיפול (ידניות), קמח וקוקוס ומערבבים עד לקבלת תערובת הומוגנית.
  6. מוסיפים ריבת חלב, מערבבים ויוצקים לתבנית אינגליש משומנת במעט חמאה מומסת.
  7. מקשטים במעט קוקוס, מכניסים לתנור ואופים במשך 45-55 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מוציאים ומצננים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יותר טעימה. ריבת חלב אורגנית
צילום: ירון ברנר
מומלצים