שתף קטע נבחר

"הממשלה לא מתייחסת לישראלים בחו"ל כיעד"

אהוד דנוך, הקונסול היוצא בלוס אנג'לס, מתלונן כי ממשלת ישראל אינה מתייחסת כלל לישראלים המתגוררים בחו"ל, דבר המרחיק אותם מחזרה לישראל. "צריך לעודד אותם שהם חשובים לנו ולחזק את הזיקה", אמר דנוך, שהקים גוף של ישראלים אמידים התורמים לפרוייקטים לקידום מטרות ישראליות

קונסול ישראל היוצא בלוס אנג'לס, אהוד דנוך, קרא לממשלה להשקיע משאבים רבים יותר במאות אלפי הישראלים המתגוררים בחו"ל. לדבריו, המדינה מתעלמת במופגן מקהילת הישראלים שמעבר לים, דבר המרחיק אותם מאוד מישראל.

 

על פי ההערכות הרישמיות, בארצות הברית לבדה מתגוררים 700 אלף ישראלים, החיים בעיקר בניו יורק, מיאמי ולוס אנג'לס. נראה כי בפועל מדובר במספר גדול הרבה יותר, הזוכה להתעלמות משליחיהּ של ישראל.

"יש לנו שתי אפשרויות: או להתעלם או לחבק", אמר דנוך ל-ynet.  "הרבה ישראלים שואלים האם אנחנו מתייחסים אליהם כאל נפולת של נמושות או שהם חלק בלתי נפרד מאתנו. כנציג יש לי אפשרות להתעלם מהם, או להתייחס למציאות כמו שהיא ולקרב אותם לישראל. משליחותי בארה"ב למדתי שככל שאתה מחבק אותם, אז אנשים מתקרבים. הם הבינו שהתפיסה היא לעבוד יחד", אמר.

 

לדבריו, יחס מצד נציגי משרד החוץ בתפוצות לישראלים המתגוררים בארצותיהם יכול לסייע לקידום מטרותיה של ישראל ברחבי העולם. הוא סיפר כי לפני כשנה, במהלך מלחמת לבנון ה-2, הוא קיבל פניות רבות מישראלים המתגוררים בארה"ב שביקשו לסייע לכוחות הלוחמים.

 

עם זאת, לדבריו, חסרה התארגנות רישמית של ישראלים בחו"ל. "הישראלים לא מקבלים יחס מירושלים. אין אסטרטגיה מובנית לגבי הישראלים שחיים בחו"ל. השליחים הישראלים בארה"ב מתייחסים לפוליטיקה, לכלכלה, לנוצרים, ולנושאים חשובים אחרים אבל לא לישראלים כיעד", טען. 

 

לדברי דנוך, הכרה של הממשלה בקהילת הישראלים בחו"ל יכולה להיות "סוג של התבגרות לאומית". לטענתו, מדובר באנשים שהמדינה חשובה להם למרות העובדה שהם אינם מתגוררים בה עוד. "הם אוהבים את ישראל. אם אתה נכנס לנעליים שלהם, יש תחושה שבקרב המעמד הנמוך ויש כאלה לא מעט, שמוותרים עליהם. רבים מהם מרגישים תמיד צורך להצטדק שהם חיים שם. האפשרות היא לקרב או להרחיק. מה אנחנו מרוויחים מזה שאנחנו מרחיקים אותם? לא כלום", אמר דנוך.

 

"המטרה - הגדלת הזיקה לישראל"

השאלה שנשאלת בימים אלו בישראל היא האם להשקיע כספים בחינוך או בישראלים החיים בחו"ל. "זה לא או זה או זה", קובע דנוך, שלא המתין לכספי מדינה כדי להפעיל את הישראלים בלוס אנג'לס. הוא הקים גוף של ישראלים אמידים המתגוררים בלוס אנג'לס בשם "מועדון המנהיגות הישראלי", התורמים כסף לארגון הפעילות של ישראלים למען המדינה.

"המטרה בסופו של דבר היא להגדיל את הזיקה בינם לבין ישראל.

הם לוקחים על עצמם פרויקטים עם השפעה ישירה על מה שקורה בארץ. הם ישתתפו בפרויקטים הסברתיים ובאירועי שנת השישים למדינה", הבטיח דנוך.

 

עד היום לא הגדירה הממשלה סדר יום בנוגע לישראלים בחו"ל, ולדברי דנוך עד שלא תעשה כן לא תצליח ישראל להשיב את היורדים הרבים. "משרד הקליטה הולך על פרויקט ספציפי להחזיר ישראלים לארץ. זה טוב ומבורך, אך יחד עם זה לא ביום אחד ולא במבצע אחד אתה מחזיר לארץ ישראלים שחיים בחו"ל 35 שנה", טען.

 

"השלב הראשון הוא להגדיר שהישראלים בחו"ל הם יעד, לעודד אותם שהם חשובים לנו ולחזק את הזיקה. עם הזמן זה יגרום לאנשים לרצות לבקר יותר בארץ ואולי גם לחזור. אני מדבר על הרבה אנשים שלאו דווקא ההטבות הכלכליות יחזירו אותם", סיכם דנוך.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
מקרב את היורדים. דנוך
צילום: איי פי
מומלצים