שתף קטע נבחר

לוד: עובדי המועצה הדתית השביתו את הקבורה

אמש נפטרה רופאה בת 85 בלוד, אך בשל השביתה במועצה הדתית קבורתה עוכבה בכמה שעות. "הלנת השכר היא עבירה מהתורה ומעשה לא פחות חמור מהלנת המת", הסבירו במועצה. ראש הוועדה הקרואה בעיר הבטיח להעביר כסף לתשלום משכורות העובדים, והם שבו לעבוד

עובדי המועצה הדתית בלוד, שפתחו אתמול בשביתה עקב הלנת שכרם, שבו אחר-הצהריים (יום ד') לעבודתם לאחר שראש הוועדה הקרואה בעיר, אילן הררי, הבטיח להעביר כסף לתשלום משכורותיהם.

 

בד בבד נמסר כי נפטרת שקבורתה עוכבה בכמה שעות בגלל השביתה, מובאת למנוחות. האישה, שלומית ברודצקי (85) רופאה מלוד, הותירה אחריה בת, שני נכדים ושלושה נינים. לרוע מזלם של בני משפחתה, היא היתה תושבת לוד הראשונה שנפטרה מאז שהעובדים פתחו בשביתה. 

 

"אנחנו חשופים ללחצים רבים של פוליטיקאים ובכירים לקבור את ברודצקי זיכרונה לברכה, אבל אנחנו לא נעשה זאת", אומרת יו"ר ועד עובדי המועצה הדתית בלוד, דינה כהן. "קשה לי מאוד שאנחנו עושים מעשה קיצוני שכזה ואני כואבת את כאבם של המתים. אבל, מצד שני, השביתה היא הדבר היחיד שיכול להזיז דברים. הלנת השכר היא עבירה מהתורה ומעשה לא פחות חמור מהלנת המת".

 

כהן אומרת כי גם הפנסיונרים במועצה הדתית לא קיבלו פנסיה חודש וחצי. "אם הם לא יקבלו פנסיה, הם ימותו כי לא יהיה להם כסף לתרופות. מה יגידו אז אלה שכועסים עלינו? אני בוכה את הכאב של כולם - של המשפחה, של העובדים, של הנפטרת ושל הקשישים האחרים. כבר עברתי בעצמי צינתור מרוב לחץ וכאב. איך זה ייגמר, הסיוט הזה? כולם תומכים בנו אבל לא עושים דבר".

 

משפחת הנפטרת לחצה: נקבור אותה בכל מקרה 

לעומת זאת, בני משפחתה של ברודצקי הפעילו לחץ כבד כדי לקבור אותה עוד היום. חתנה, בוריס ברמן חבר מועצת עיריית רמלה, ניסה להפעיל את כל קשריו במערכת הפוליטית כדי להביא את חמותו לקבורה. "אשתי לא יכולה לשאת את המצב הזה. היא קרובה להישבר. הם יקברו אותה אם הם ירצו או לא. זה ביזיון שהם לא מקבלים שכר, אבל אנחנו לא אשמים בזה. אי אפשר לפתור את הבעיות על הגב של המתים.

 

"בדקנו את האפשרות לקבור אותה ברמלה, אבל זה עולה 9,000 שקל ואין לי מספיק כסף. אם הם לא יקברו אותה, אני אביא ללוד חברה קדישא מרמלה שתקבור אותה. אם הם לא יתנו לנו להיכנס, ניכנס בכוח. נעשה כל דבר בשביל לקבור אותה".

 

יו"ר המועצה הדתית בלוד, דני בן-סעדון, מסר בתגובה: "יש פה מצב שאני מצטער שהתושבים סובלים בגלל מה שקורה, אבל המצב נמצא בלתי נסבל בגלל שהעירייה מתקצבת את המועצה הדתית בחוסר וחייבת לה תשעה מיליון שקל. הם כבר כמה ימים מבטיחים לנו שיפתרו את הבעיה, אבל לצערי, כסף אנחנו לא רואים מהם". עד כה לא התקבלה תגובת עיריית לוד לטענות ראש המועצה הדתית.

 

גם במקומות אחרים בארץ לא קיבלו עובדי המועצות הדתיות את שכרם. עובדי המועצות הדתיות ברמלה ובבת-ים פתחו אמש בעיצומים. המועצות הדתיות סגורות והפקידים אינם מבצעים רישום של נישואין. הבוקר הצטרפו גם עובדי המועצה הדתית בירושלים לעיצומים. בירושלים ובבת-ים הקבורה מתבצעת בידי חברה קדישא ולא בידי המועצה הדתית, ולכן אין חשש שהמתים שם לא ייקברו. אם העובדים לא יקבלו שכר בשלושת המועצות, הם מתכוונים להחריף מחר את העיצומים ולסגור את המקוואות מדי יום בשעה 18:00 במקום ב-23:00 בלילה.

 

לפי נתוני ההסתדרות, סובלים העובדים ב-17 מועצות דתיות מהלנת שכר. לאחר השביתה הכללית האחרונה במשק, שילמה הממשלה את חובות השכר של כל המועצות, אך הבעיה החלה מחדש. במשרד ראש הממשלה, האחראי על המועצות הדתיות, טוענים שהאשמה היא ברשויות המקומיות, שאינן משלמות את חלקן בתקציבי המועצות. ואילו במשרד הפנים, האחראי על הרשויות המקומיות, אומרים כי הבעיה היא באחריותו הבלעדית של משרד ראש הממשלה.


פורסם לראשונה 19/12/2007 14:01

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אפי שריר
הפגנת עובדי מועצות דתיות. ארכיון
צילום: אפי שריר
מומלצים