שתף קטע נבחר

 

מאבקים על נוסח דו"ח המלחמה של הכנסת

ועדת החוץ והביטחון של הכנסת תגיש בשבוע הבא את הדו"ח שלה על מלחמת לבנון השנייה. עד אז, חברי הכנסת עדיין נאבקים על הגירסה הסופית שתיחתם. ככל הנראה, הדו"ח ימתח ביקורת על ההחלטה לתקוף מהאוויר

בשבוע הבא צפוי להתפרסם דו"ח ועדת החוץ והביטחון של הכנסת בעניין מלחמת לבנון השנייה. אולם בכנסת עדיין עמלים על נוסח המסמך המתגבש ונאבקים על גירסתו הסופית.

 

"סירבתי לחתום על הדו"ח, בין היתר משום שלטעמי המבצע אליו יצא צה"ל ביומיים האחרונים היה מיותר לחלוטין ולא היה בר-משמעות, בניגוד לעמדת הוועדה שסברה כי הדבר סייע לישראל בהשגת מטרותיה", אמר היום (ב') ל-ynet חבר ועדת החוץ והביטחון של הכנסת, ח"כ דני יתום (עבודה). הוא התנה את חתימתו על הדו"ח הסופי בכך שהערותיו יוכנסו לדוח ולדבריו נאמר לו שכך ייעשה.

 

הדו"ח, שעל הכנתו עמלה הוועדה מאז תום המלחמה, עשוי למתוח ביקורת על החלטת צה"ל להתמקד בתקיפות מהאוויר. גורמים שראו את טיוטת הדו"ח אמרו כי נכתב בו ש"הייתה חובה לצאת למבצע קרקעי מיד עם תחילת המערכה. לא היה שום היגיון במחשבה שחיל האוויר יצליח לדכא את הקטיושות מהאוויר. הצבא לא מימש את תוכניותיו המוקדמות בכל הנוגע לדרך שבה יש להתמודד עם ירי הקטיושות, והעדיף מתקפה אווירית וארטילרית על פני כיבוש השטח וטיהורו מנשק תלול מסלול".

 

ח"כ יתום טוען כי יש פגמים נוספים בטיוטת המסמך: "הדו"ח כמעט ואינו נוגע בהתנהלות הדרג המדיני בתחום שמשיק לדרג הביטחוני. בנוסף, לדעתי, פעולה קרקעית בשלב מוקדם יותר במלחמה לא הייתה מביאה תוך שבועות להפסקת הקטיושות, בניגוד לעמדת הוועדה".

  

הדו"ח צפוי לציין עוד כי "לו היו בוחרים במבצע קרקעי מוקדם יותר, ניתן היה למנוע חלק משמעותי מן הירי על העורף. כל התוכניות של צה"ל לאורך השנים דיברו על כך שחיל האוויר אינו מסוגל לחסל את הקטיושות מהאוויר".

 

יצוין כי בשלב זה הדו"ח עדיין כפוף לשינויים עד לפרסומו הסופי - בין היתר מטעמי צנזורה. גורמים המעורים בהכנת הדו"ח ציינו כי נעשה ניסיון להביא לנוסח מוסכם כדי שכל הח"כים יחתמו על הדו"ח הסופי.  

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יתום. העיר
צילום: עופר עמרם
צילום: איי אף פי
מלחמת לבנון. היתה נחוצה פעילות קרקעית
צילום: איי אף פי
מומלצים