שתף קטע נבחר

מחקר ישראלי: נמנום מסייע לזיכרון

נא לא להפריע בין 2 ל-4: חוקר מאוניברסיטת חיפה גילה כי תנומה בת שעה וחצי ביום, בשעות הצהריים, מייעלת באופן משמעותי את הזיכרון

מחקר חדש שנערך על-ידי החוקר אבי קרני מאוניברסיטת חיפה בדק את השפעת התנומה על הזיכרון, ומצא כי נמנום מסייע לעתים לשמירת מידע בזכרון, כך מדווח LiveScience. מסתבר כי הדור הקודם, שנהג לישון בין שתיים לארבע, ידע על מה הוא מדבר: תנומה בת 90 דקות במהלך היום היא היעילה ביותר, כך התגלה במחקר.

מחקר זה מאשש ממצאי מחקר דומה שערכו חוקרים באוניברסיטת קורנל בניו-יורק.

 

"אנחנו עדיין לא יודעים מהו המכניזם המדוייק של תהליך הזיכרון שמופעל בעת השינה, אבל מתוצאות המחקר עולה כי ניתן (באמצעות שינה) לייעלו", אמר ד"ר קרני. "בעתיד ניתן יהיה לעשות זאת באופן מלאכותי".

 

זיכרון לטווח ארוך הוא מונח המתייחס לזיכרונות שנשארים עימנו במשך שנים - כגון תאונת רכב, היכולת לנגן בתופים או לשחק כדורגל. קרני, שמאמרו התפרסם ב-Nature Neuroscience, הורה למשתתפים ללמוד לתופף באצבעותיהם רצף מסויים ומורכב, ואז פיצל את המשתתפים לשתי קבוצות: אחת שישנה במשך שעה, והשנייה שלא ישנה. המשתתפים בניסוי שחטפו תנומת צהרים הראו שיפור משמעותי בביצועיהם באותו הערב.

 

"אחרי לילה של שינה, שתי הקבוצות היו באותה רמה - אבל זו שישנה בשעות אחר הצהריים השתפרה מהר יותר מזו שנותרה ערה", אמר קרני.

 

בבדיקה נוספת שביצעו החוקרים התגלה כי תנומה באורך של שעה וחצי יכולה לסייע ב"נעילת" זכרונות לטווח ארוך במוח. "שינה במהלך היום עשוייה לקצר את משך הזמן שלוקח לזכרונות Howto (איך לשרוך נעליים, למשל) להפוך לחסינים בפני הפרעות ושיכחה", ציין קרני. "במקום 6-8 שעות, המוח גיבש את הזיכרון תוך 90 דקות של נמנום".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סי די בנק
כדאי לישון על זה
צילום: סי די בנק
מומלצים