שתף קטע נבחר

המדריך לרכישת מחשב כף יד

הסלולרים והמחשבים הניידים הורגים את שוק מחשבי כף היד. אבל אם בכל זאת החלטתם שמחשב כף יד הוא הפיתרון עבורכם, אז לפניכם מדריך קניה למחשבי כף יד עבור כל אחד: לניווט, עבודה, לימודים או מולטימדיה

בעבר מחשבי כף היד מילאו תפקיד חשוב מאוד בעולמם של אנשי העסקים וחובבי הגאדג'טים. לאחרונה, בעיקר בשל התקדמות העצומה של עולם התקשורת והאינטרנט, חלה האטה רצינית במכירת מחשבי כף היד, כאלה שלא משולבים עם טלפון סלולרי. המדריך הבא ינסה לפזר קצת את הערפל, וייסע לכם בבחירת מחשב הכף יד המתאים לכם.

 

מהם הצרכים שלך ?

כמו בכל רכישה, כלל ראשון אומר שאין לקנות את המכשיר הראשון שנוצץ בחלון הראווה גם אם המוכר משכנע אתכם שמדובר בצעקה האחרונה. תחילה יש להבין מה השימושים שלכם מהמכשיר, ולאילו מטרות אתם מייעדים אותו. האם מדובר במכשיר פנאי להעביר איתו את הזמן? או שמא מדובר בכלי עבודה רציני וחשוב?

 

לכל צורך ולא פחות קריטי, תקציב, ניתן להתאים את המחשב האידיאלי. היום ניתן ליהנות מכל העולמות במחשבי הכף יד כדוגמת: ניהול יומן, גלישה

באינטרנט ואפילו ניווט - הכול שאלה של מחיר ונוחות.

 

איזה סוג צרכן אתם ?

כשקונים מחשב כף יד בשנת 2008 יש מספר דגשים שחשוב לזכור. כיום כל מכשיר סלולרי מגיע עם Bluetooth מובנה ולכן חשוב שגם המחשב כף יגיע עם טכנולוגיה מובנית זו, המטרה שבסופו של יום שאם נצטרך קישוריות סלולרית נוכל לתקשר בין המכשירים - למרות הסרבול הקל שבדבר.

 

עוד דבר שרצוי לזכור עוד בטרם ניגשים לבחירה זה לבדוק האם המכשיר תומך ב-Wi-Fi, ומאפשר גישה אלחוטית לרשת האינטרנט או למחשב הביתי. טכנולוגיה זו שנמצאת היום בכמעט כל מחשב כף יד, עשויה לשפר פלאים את העברת הקבצים בין המחשב הביתי למכשיר ללא תלות בחוטים ואף גלישה במקומות בהם יש נקודות חמות בחינם.

 

לכלל סוגי הצרכנים מומלץ לרכוש את מחשבי כף היד עם מערכת ההפעלה האחרונה של מיקרוסופט, Windows Mobile 6. גם אם נאמר לכם בחנות כי ניתן לשדרג את מערכת ההפעלה, העדיפו לרכוש מכשיר עם המערכת מהעודכנת למנוע הסתבכות עתידית והתנערות של החברה מאחריות בשל העדכון.

למי שעוד זוכר את Palm, החברה הזו, הזכורה לטוב, נמצאת בשנים האחרונות בדעיכה וכבר אינה מהווה אלטרנטיבה אמיתית.

 

לאחר שהחלטתם מה הצרכים שלכם מהמחשב החדש שלכם, שיננתם את הדגשים והכנתם תקציב מזומנים ראוי, נשאר לכם רק להחליט: לאיזו קטגוריה אתם שייכים?

 

צרכן המולטימדיה

זהו המגזר שנפגע כמעט ופגיעה אנושה משוק נגני ה-PMP ומכשירי ה-MP4, שפקדו אותנו בשנתיים האחרונות. אם ברצונכם להתעסק במדיה בלבד, נכון לתחילת 2008, אולי כדאי לכם לוותר על רעיון המחשב כף יד וללכת על פתרון שבמרבית המקרים יהיה זול יותר ופשוט יותר כדוגמת ה-iPod Touch שהינו נגן מדיה נייד, או לבחור בנגן מדיה נייד כמו אלה של Archos או Cowon. אם לא חסר לכם מסך ענק ורחב, תוכלו להינות ממרבית יכולות המולטימדיה בלא מעט מכשירי טלפון סלולרים שנמכרים כיום בישראל.

 

אך אם בכל זאת אתם מתעקשים על רכישת מחשב כף ויכולות המולטימדיה משחקות תפקיד חשוב, יש לשים לב למספר נקודות חשובות:

 

  • מסך – מכשיר בקטגוריה זו חייב להיות בעל מסך איכותי וגדול לצורך הצגת סרטים ומשחקים. רצוי לבדוק את המסך בתאורה קשה (כדוגמת אור שמש ישיר). גודל מומלץ 4-4.3 אינץ'.

 

  • שמע – חשוב לשים לב לעוצמת הרמקול – במידה ואתם מתכוונים להשתמש ברמקול המובנה של המכשיר ולא רק בחיבור האוזניות. עדיף לבחור מכשיר שבו הרמקולים ממוקמים בחזית ורצוי ללכת על מכשיר עם שמע סטריאופוני (זוג רמקולים).

 

  • מעבד – בסופו של יום המעבד ייתן את הטון במהירות עבודת המחשב, לכן חשוב להשקיע במעבד טוב. המעבד המינימאלי כיום צריך להיות במהירות 400HZ.

 

  • זיכרון – חשוב לוודא כי כרטיס הרחבת זיכרון הוא בתקן נפוץ, רצוי כרטיס זול, כם תמיכה בקיבולת גבוהה, כדוגמת כרטיס SD.

 

  • סוללה חזקה – נגנים ניידים הם צרכנים כבדים של סוללה וחשוב לבחור מכשיר עם סוללה שמחזיקה הרבה זמן ללא טעינה. בדקו את זמן העבודה המוצהר של היצרן והשוו גם נתוני מתח, המעידים על עוצמת הסוללה.

  

המשתמש העסקי

בקטגוריה זו ניתן לאפיין את צרכי המשתמש העסקי, למרות שמרביתם די זהים. המשתמש העסקי הטיפוסי צריך מחשב כף יד לעבור על המיילים בדרכו למשרד ובחזרה ממנו, ועל כן רצוי מכשיר שיוכל להתעדכן בזמן אמת. מכשיר שכזה חייב להיות מבוסס קישוריות סלולרית וניתן למצוא לא מעט פתרונות

שכאלה במדריך לרכישת תקשורתנים שפרסמנו כאן.

 

לאנשים שעבורם תקשורתן, מחשב כף יד משולב סלולר, הוא מעמסה, הן בשל העלות הגבוהה יותר, ואולי בגלל שאין להם צורך בעדכונים בזמן אמת יש צורך לשים לב למספר דברים חשובים:

 

  • מסך גדול וקריא – במיוחד אם מדובר באנשים מבוגרים, לבדוק האם גודל הגופן של המכשיר קריא וברור לעבודה יום יומית.
  • חריץ הרחבת זיכרון – לצורך גיבוי מסמכים חשובים על כרטיס הזיכרון.
  • אפשרויות קלט פלט – רצוי לבחור מחשב בעל אפשרות חיבור התקנים חיצוניים כדוגמת מקרן להצגת מצגות, או הרחבות שיספקו ערך מוסף למכשיר.
  • סוללה חזקה -  למי שנמצא הרבה בדרכים או בחו"ל ללא מתאמים - חשוב לבחור מכשיר עם סוללה שלא תיגמר לו באמצע העבודה.

 

מחשבים אלו יספקו למשתמש העסקי סנכרון מלא מול המחשב הביתי, החל מאנשי קשר ופתקים ודרך היומן של תוכנת ה-Outlook. כיום לא מעט מכשירי סלולר חכמים, מסוגלים לבצע את מרבית המטלות שציינו כל עוד מדובר במסמכים קטנים ולא עמוסים וכבדים במיוחד. מצד שני אם מדובר במסמכים כבדים במיוחד יכול מאוד להיות שגם יכולות המחשב כף יד, לא יספיקו - ותצטרכו להיסחב עם מחשב נייד.

 

מחשב לסטודנט ולתלמיד

כאמור סטודנטים ותלמידים ימצאו שימוש במכשירים אלה לצורך הקלטת הרצאות ושיעורים, ניהול מערכת שעות וקריאת סיכומי הרצאות. דבר חשוב שצריך לציין שלא מעט פעולות שניתן לבצע במחשב השולחני לא תמיד אפשרויות לבצע בקלות ובפשטות במחשב כף היד, לדוגמא הקלדת סיכום הרצאה בזמן

אמת.

 

במרבית המקרים מומלץ לסטודנטים ותלמידים לשקול אפשרות של רכישת מחשב נייד גם אם לא מדובר על הצעקה האחרונה בתחום. אם למרות זאת החלטתם ללכת על מחשב כף יד עבור מטרות לימודיות, יש צורך לשקול בכובד ראש את נושא המקלדת, שכיום ישנם שלושה פתרונות זמינים :

 

  • מקלדת וירטואלית - מקלדת שמופיעה על המסך וניתן כתוב באמצעות נגיעות עם עט החרט, סטילוס. מגיע מובנה עם כל רישיונות העברית.
  • מקלדת מובנית – בחלק קטן מהמכשירים (לא מבוססי סלולר) הנמכרים בשוק ניתן למצוא מקלדת מובנית, המכונה גם "מקלדת אגודלים", במקלדת זו יש צורך לתרגל על מנת להתרגל לאופן ההקשה.
  • מקלדת חיצונית – לשם שימוש במקלדת חיצונית יש צורך לבדוק כי למכשיר יש Bluetooth או אינפרא אדום, ושהמקלדת עצמה תומכת באפשרות זיווג (pairing) למכשירי Windows Mobile.

 

מחשב כף יד לניווט

מכשירי ניווט הפכו לפופולרים ביותר, וכיום ניתן למצוא מכשירים פשוטים וזולים המתקרבים לתג המחיר של 1500 שקלים. בקטגוריה זו ניתן למצוא מספר פתרונות ניווט, לאנשים המחפשים להשקיע במכשיר ניווט בלבד, לצורך ניווט עירוני, ברכב רצוי לשקול רכישת מערכת ניווט ייעודית PND שתספק לנו ניווט פשוט וקל ללא כל צורך בידיעה והבנה בעולם מחשבי הכף יד. מערכות אלה מבוססות על מערכת Windows CE, ומלבד אופציית הניווט מאפשרות האזנה לשירי MP3 וצפייה בתמונות.

 

לאנשים שמחפשים שילוב עם כלי העבודה היומיומי שלהם (כדוגמת המשתמש העסקי), גם כאן ניתן לבחון שתי אפשרויות. הראשונה והמומלצת אך היקרה יותר היא שימוש במכשיר משולב GPS מובנה, אלטרנטיבה זו מאפשרת ניווט ללא כל צורך בניסיון קודם ובזיהוי וצימוד של התקן GPS חיצוני.

אפשרות שנייה לאנשים שכבר קיים להם מכשיר ללא יכולת GPS, היא רכישת מקלט GPS , רצוי מקלט Bluetooth למכשירים שתומכים בכך, אך כאן יש צורך ליצור זיהוי וסנכרון בין המכשירים, דבר שעשוי להיות מסובך במעט לחלק מהמשתמשים.

 

עניין חשוב נוסף במכשיר שמיועד לניווט, הוא מסך גדול וברור גם באור שמש ישיר - לניווט ברכב בשעות היום, ורמקול חזק שיאפשר לשמוע את ההוראות בצורה ברורה ונקייה. בל נשכח שלתקציב של קטגוריה זו, מלבד מכשירי ה-PND שמגיעים עם תוכנת ניווט מובנית, יש צורך להוסיף תקציב לרכישת תוכנת ניווט,  כ-1000 שקלים נוספים.

 

סיכום: מה אתם צריכים?

אין ספק שעולם מחשבי כף היד הרגילים מצטמצם ונעלם, היום יכולות של המכשירים הסלולריים ה"רגילים" מצד אחד, והשילוב של מחשבי כף יד משולבים סלולר (תקשורתנים) מצד שני, לא משאירים הרבה מקום לשחקן שנקרא מחשב כף יד פשוט. אך למרות זאת, לא מעט אנשים התרגלו כבר למחשבי כף היד והשימוש בהם, ואין להם כל רצון להשקיע במכשירים חדשים ומתקדמים המסתכמים בעלות שעשויה לעבור את רף ה-4000 שקלים - לאלה, מחשב כף יד יכול להיות הפיתרון האידיאלי.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
איך לבחור מחשב כף יד?
אילוסטרציה: עופר שמואלי
מומלצים