שתף קטע נבחר

 

מועצת הביטחון של האו"ם לא גינתה את ישראל

לאחר שלושה ימים של דיונים, היתה זו התנגדות אמריקנית שסיכלה הצעת גינוי נגד ישראל על רקע המצב ההומינטרי ברצועת עזה. שגריר ישראל באו"ם, דני גילרמן תקף: לא שמעתי שמכירים בסבל של ישראל מירי הרקטות מהרצועה

מועצת הביטחון של האו"ם לא הצליחה להסכים הלילה (יום ו') על נוסח הצהרה לגינוי מדינת ישראל בשל הנעשה ברצועת עזה. ארצות הברית היא המדינה היחידה מתוך 15 המדינות החברות במועצה, שהתנגדה להצעת הגינוי שהעלתה הליגה הערבית.

 

לאחר שלושה ימים של דיונים בנושא, תקף שגריר ישראל באו"ם, דני גילרמן, את נציב האו"ם לעניינים הומניטריים, ג'ון הולמס, שלדבריו "לא מכיר בסבל שנגרם לתושבים הישראלים כתוצאה מירי הרקטות שנורות לשטחם מרצועת עזה". גילרמן אמר את הדברים לאחר שלושה ימים של דיונים בהם ניסו המדינות ללא הצלחה, להסכים על נוסח הצהרה שמגנה את המצב בעזה.

 

גילרמן התייחס לדבריו של הולמס משבוע שעבר, שאמר כי החלטת ישראל לסגור את המעברים לרצועת עזה גרמה למשבר הומניטרי ול"עונש קולקטיבי" למיליון וחצי תושבי הרצועה. "לא שמעתי את הולמס מגדיר את 4,100 הרקטות שנורו לעבר ישראל, ויועדו להרוג ילדים ותינוקות, כמשבר הומניטרי", אמר גילרמן לעיתונאים. הוא הוסיף כי הוא "רוצה להזכיר לכל מי שמודאג, כי ישראל עזבה את עזה לפני למעלה משנתיים".

  

הליגה הערבית הגישה למועצת הביטחון של האו"ם טיוטת הצעה "המביעה חשש מהנעשה מהמצב ההומניטרי ברצועת עזה, מגנה את מתקפת צה"ל וקוראת לישראל לפתוח מחדש את המעברים לרצועה".

 

ארצות הברית היא המדינה היחידה מבין 15 החברות במועצת הביטחון שהתנגדה לטיוטה. לדבריה, היא לא מרוצה מהעובדה שהטיוטה לא מגנה את התקפות הטרור נגד ישראל. חבר המשלחת האמריקנית לאו"ם, וולף אלחנדרו, אמר כי חמאס, שהשתלט על הרצועה ביוני האחרון, הוא האחראי למצב בעזה, וכי "ההצהרה של המועצה צריכה לשקף זאת".

 

הליגה הערבית דחתה את טענותיהן של ארצות הברית וישראל. לדבריה, "הרצון הוא להדגיש את המשבר ההומניטרי בעזה". שליח סוריה לאו"ם, בשאר ג'עפארי, האשים את ארצות הברית בכך שהיא מנסה "להפוך את הקורבנות לגורמי הקורבנות, ולהיפך". המשקיף הפלסטיני לאו"ם, ריאד מנצור, אמר כי "ישראל צריכה לשים לב ש-14 מדינות במועצת הביטחון של האו"ם אומרות שהמצב ההומינטרי ברצועה הוא בלתי נסבל".

 

גורם אמריקני רשמי אמר כי מצב "הסבל" בעזה עלול לסכן את ההתקדמות "השבירה" בתהליך השלום שנעשה בוועידת אנאפוליס.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
גילרמן. העולם מתעלם מהקסאם
צילום: רויטרס
תושבי הרצועה מדליקים נרות
צילום: איי אף פי
מומלצים