שתף קטע נבחר

עשרות מבוקשי פתח זכו לחנינה סופית מישראל

גורמי ביטחון פלסטינים מסרו ל-ynet כי 32 מבוקשים מגדודי חללי אל-אקצה, הזרוע הצבאית של פתח, צלחו תקופת מבחן בת שלושה חודשים וכעת הם יכולים להסתובב חופשי בגדה. כ-200 מבוקשים נוספים יחלו בתקופת מבחן נוספת. גורמי ביטחון ישראלים אישרו שעשרות מבוקשים צלחו את תקופת המבחן, אך מציינים כי התהליך הפיך, במידה שישובו לעסוק בטרור

ישראל העניקה חנינה ל-32 מבוקשים מגדודי חללי אל אקצה, הזרוע הצבאית של פתח - כך מסרו אחר הצהריים (יום א') ל-ynet גורמי ביטחון פלסטינים. במערכת הביטחון אישרו כי מדובר בעשרות מבוקשים שמעמדם השתנה, אך מזהירים כי אם ישובו לעסוק בטרור - יטופלו ללא כל סייג.

 

הפלסטינים דיווחו כי ישראל הוציאה מרשימת מבוקשיה 32 מאנשי הזרוע הצבאית, בהם בכירים בארגון ונתנה ארכה של שלושה חודשי מבחן נוספים לכ-200 מבוקשים נוספים. לפני כחצי שנה חשף ynet כי ישראל והרשות הפלסטינית הגיעו להסכם מבוקשים, לפיו מבוקשי גדודי אל-אקצה יכנסו לתקופת מבחן בת שלושה חודשים ומבוקש שלא יעסוק בתקופה זו בטרור - יזכה לחנינה סופית.

 

גורמים ביטחוניים בישראל אישרו כי ההתייחסות לאותם מבוקשים-לשעבר השתנתה בהתאם להסכם והם אינם נכללים עוד תחת ההגדרה מבוקשים. עם זאת, מדובר במצב שהינו הפיך במידת הצורך, כך שאם יחזרו לעסוק בטרור - יחולו עליהם כל ההגבלות הרגילות שחלות על פעילי טרור.  

 

גורם ביטחוני ישראלי ציין כי רוב המבוקשים הנכללים בהסדר מגלים ריסון ולא ניכר כי הם עוסקים בטרור. כמו כן ניכרת ירידה משמעותית בכמות ובאיכות הפיגועים שיוזמים אנשי פתח ותנזים שלא נכללו בהסכם, כחלק מדינימיקה חיובית שהתקיימה בעקבותיו. הגורם ציין כי בכל הקשור למנגנוני הביטחון הפלסטינים, פעילותם בנושא זה הייתה מוגבלת והתנהלותם של המבוקשים לזנוח את הטרור נבעה מרצון לשפר את מצבים.

 

תקופת מבחן נוספת לכ-200 מבוקשים

המקורות הפלסטינים אמרו כי שלושת חודשי תקופת המבחן הסתיימו באוקטובר ולאחר ארכה שהסתיימה בינואר האחרון התקיים דיון בין הצדדים. בתום שבועיים של דיונים הודיעה ישראל כי היא מנקה לחלוטין 32 מבוקשים מרשימה. כעת, יכולים הפלסטינים שהוצאו מרשימת המבוקשים לנוע בחופשיות ולנהל חיים רגילים באזור מגוריהם, שכם, רמאללה, טול כרם ויישובים נוספים בגדה המערבית.

 

כ-200 מבוקשים נוספים מגדודי חללי אל אקצה יחלו בתקופת מבחן נוספת של שלושה חודשים, עד אשר ימלאו את הדרישות של אי עיסוק מוחלט בטרור, מסירת הנשק ונוכחות רצופה במתקני הרשות.

 

ברשות הביעו אכזבה מהמספר הקטן של המבוקשים שנכללו ברשימה. לטענת גורמים ברשות,

"בישראל יודעים כי כל מבוקשי אל-אקצה שברשימה הפסיקו כל פעילות שמתקרבת למשהו שיאיים על ישראל, אולם הישראלים בחרו להוציא מהרשימה מספר קטן בלבד של מבוקשים כדי להשאיר בידיהם עד קלף מיקוח מול הפלסטינים בעתיד".

 

על-פי ההסכם המקורי, נכנסו 176 מבוקשים למשטר מיוחד, במהלכו הם שהו לכל אורך התקופה במתקני הרשות, חתמו על מסמך בו הם מתחייבים שלא לעסוק בפעילות חמושה והתחייבו למסור את נשקם לידי הרשות הפלסטינית. לאחר ההסכם צורפו לרשימה 60 מבוקשים נוספים. 


פורסם לראשונה 10/02/2008 15:38

 

בהכנת הידיעה השתתפו חנן גרינברג ואפרת וייס
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
מעצר מבוקש בשכם. ארכיון
צילום: איי פי
מומלצים