שתף קטע נבחר
 

כך מתעללים בסטייקים שלכם בדרך לצלחת

רבבות עגלים וטלאים מובלים חיים לישראל מאוסטרליה במכלאות על סיפון ספינות, בתנאי צפיפות קשים וכמעט בלי מים ומזון. עד ראייה: כשהם כבר מגיעים ליעדם פורקים אותם מהספינה בעזרת שוקרים חשמליים. "תנו לחיות לחיות": המדינה עוברת על תקנות הובלת בעלי חיים וצריך להפסיק את המשלוחים. ארגוני בעלי חיים באוסטרליה: במזרח התיכון אין כבוד לזכויות בעלי חיים

חלק לא מבוטל מהבשר הנצרך בישראל מקורו באוסטרליה, אך הוא אינו מגיע ארוז ובקירור אלא חי ונושם - בקושי כלומר. רבבות עגלים וטלאים מובלים לשחיטה בישראל ובשטחי הרשות הפלסטינית במכלאות על סיפון ספינות, בתנאי צפיפות קשים, ברעש מתמיד וכמעט בלי מים ומזון. ארגוני בעלי חיים בארץ מוחים על המשך התופעה, וכעת נשמעת הביקורת גם מכיוון ארגונים מקבילים באוסטרליה, שקוראים להפסיק את המשלוחים לכל העולם, אך במיוחד למזרח התיכון - "(שם) אין מודעות לזכויות בעלי חיים".

 

"מדובר במחזה מזעזע לראות את העגלים והכבשים דורכים אחד על השני", סיפר ל-ynet גורם שהיה עד למשלוח האחרון, שהגיע בתחילת החודש לאילת. "הם מובלים בצפיפות איומה, עושים את צרכיהם אחד על השני, נלחמים זה בזה על מזון ומים. לראות בעל חיים מדמם שקרניו נתקעו בין הסורגים במשך שעות עד שהוא חולץ - פשוט שובר את הלב".


(צילום: באדיבות תנו לחיות לחיות")

 

עד הראייה סיפר שרעש המנועים בספינה לא מאפשר לבעלי החיים לישון במשך שעות ארוכות. "עגלים וטלאים שחלו בעקבות הצפיפות הושלכו לים, וכבר קרה שמספר פגרים נסחפו לרציף". הוא סיפר גם שאנשי הספינה האוסטרלית לא מרחמים על החיות המועברות אל הנמל. "העובדים משתמשים בשוקרים חשמליים כדי להוריד אותם, חובטים בהם באלות בראש, דבר שלא מוסיף לפחד האיום בו הם שרויים. למרות שהבקר הולך לשחיטה, עדיין צריך להתנהג אליו בכבוד מינימלי, ללא גרימת סבל או עינויים", הוסיף הגורם.

 

בעקבות המראות הקשים, יצר עד הראייה קשר עם עמותת "תנו לחיות לחיות", שדרשה ממשרד החקלאות להפסיק את המשלוחים החיים, לפתוח בחקירה בגין המקרים האחרונים של תמותת בעלי חיים ובגין האחריות של השירותים הווטרינריים לסבל בעלי החיים בהגעתם לארץ. בעמותה ציינו כי המדינה מועלת בתפקידה ועוברת על התקנות בנושא הובלת והחזקת בעלי חיים.

 


(צילום: באדיבות "תנו לחיות לחיות")

 

"כבר בדצמבר 2005, פסקו שופטי בג"ץ בעתירה שהגישה העמותה נגד משרד החקלאות על התעללות בעגלים וכבשים בעת הובלתם מאוסטרליה לישראל", אמרה ל-ynet אתי אלטמן, דוברת העמותה. "אלא שמאז הפסיקה לא נעשה דבר בעניין חרף המחאה הנמשכת. משרד החקלאות נרדם בשמירה".

 

פעילים אוסטרלים: במזרח התיכון לא מכבדים בעלי חיים

בתוך כך, גם הקואליציה לטיפול נאות בבעלי-חיים באוסטרליה פתחה בקמפיין עולמי, בשיתוף ארגונים נוספים, בקריאה לממשלתם להפסיק את המשלוחים החיים בכלל - ולמזרח התיכון בפרט. הפעילים ציינו כי אוסטרליה היא המדינה המובילה בעולם בתחום הסחר בבעלי חיים לשחיטה, ומדובר בתופעה אכזרית וחסרת היגיון.

 

 

על פי נתוני הקואליציה, בשנת 2006 בלבד סבלו יותר מ-4 מיליון כבשים אוסטרליות במסעות ארוכים למזרת התיכון, וכ-37 אלף מהן מתו במהלך המסע. הפעילים אמרו כי במקום לעודד שימוש בחלופות, כמו ייצוא בשר מצונן או קפוא, ממשיכה אוסטרליה בהובלה בלתי הומאנית של בעלי חיים למרחקים גדולים. "המשלוחים החיים ממיטים חרפה על כל ההישגים העצומים שהשיגה המדינה בתחום רווחת בעלי-חיים ומכתימים את המוניטין הבינלאומי שלנו", כתב דובר הקואליציה, ד"ר יו ווירת'. "זו ההזדמנות שלו לסיים פרק אפל בהיסטוריה של המדינה".

  

הארגונים מפנים אצבע מאשימה לא רק כלפי ממשלתם ותעשיית הסחר בבעלי חיים, אלא גם כלפי היחס שמקבלים הכבשים והעגלים במדינות המזרח התיכון - ובכללן בישראל. לדבריהם, אין במדינות אלה מודעות לזכויות בעלי חיים ונגרם סבל רב לחיות שמטופלות ונשחטות בניגוד לחוק האוסטרלי.

 

"תעשיית המשלוחים החיים מפיצה טענות שקריות בדבר שיפור תנאי ההובלה, ותוכניות לטיפול ושחיטה נאותה של בעלי חיים במזרח התיכון, כשלמעשה עיקר העניין שלה הוא בהגברת הרווחים", מסכם ווירת'. "אין צורך בהמשך המסחר האכזרי, כשמדינות ברחבי המזרח התיכון מייבאות בשר כבשים שנשחטו והובלו באופן הומאני באוסטרליה".

 

על פי נתוני משרד החקלאות, במשלוח האחרון שהגיע לנמל באילת, הובלו כ-10,000 עגלים וכ-15 אלף טלאים. "במשלוחים האחרונים שהגיעו מאוסטרליה לא נצפתה תמותה כלל ולגבי הטענות על הצפיפות - המרווח באוניה היה יותר מסביר כמקובל במשלוחים מסוג זה", אמרו במשרד והדגישו כי אוסטרליה נחשבת לקפדנית במיוחד בכל הנוגע לשמירת חוקי צער בעלי-חיים במשלוחים חיים. "זו הסיבה שאנו מעדיפים לייבא מאוסטרליה", הוסיפו במשרד.

 

במשרד הכחישו כי נעשה שימוש בשוקרים חשמליים לפריקת בעלי החיים מהאוניה. "נוהל הפריקה מוסדר ואינו מתבצע עם אמצעי הלם חשמליים, בהתאם להנחיות צער בעלי-חיים. כל בעלי החיים נפרקים ומועברים לתחנות ההסגר לשם תצפית מחלה", לשון ההודעה. 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צפיפות קשה ומחלות. המכלאות על הספינה
באדיבות "תנו לחיות לחיות"
שימוש באמצעי הלם? במשרד החקלאות מכחישים
באדיבות "תנו לחיות לחיות"
הפעילים האוסטרלים: במזרח התיכון אין כבוד לבעלי חיים
באדיבות "תנו לחיות לחיות"
למרות השחיטה, צריך להתנהג בכבוד. עגלים במכלאה
באדיבות "תנו לחיות לחיות"
מומלצים