שתף קטע נבחר

סקירה: TyTN II - סלולרי משרדי

הגירסה החדשה של TyTN היא שילוב מוצלח בין טלפון סלולרי למחשב נייד זעיר. חבל רק שחברות הסלולר מאיטות את המכשיר המקורי. בדקנו

בעולם הסלולר, בניגוד לעולם הסרטים ששם התופעה מקובלת, מכשירים כמעט ולא זוכים לגרסאות המשך. אומנם כל החברות הסלולריות דואגות לשדרג את קולקציית המכשירים שלהם, אבל עם השדרוג משתנה גם מספר הדגם או נוספת אות לשמו (לדוגמא ה-6230i הוא ממשיך דרכו של ה-6230). בחברת HTC כנראה החליטו לרכוב על הצלחת הדגם הקודם והחליטו לייצר את דור ההמשך.

 

ה-TyTN II הוא מכשיר סלולרי יוקרתי ועסקי שלא פונה לקהל הרחב. המכשיר מתמקד במיוחד ביכולתו לספק את צרכי המשרד הנייד לאיש העסקים המודרני או לגאדג'טים בנשמתו.

 

חיצוניות

המכשיר מעוצב בתצורת סליידר צידי, הנפתח למצב שימוש של מחשב נייד זעיר. לאחר החלקה קלה של המסך למעלה ניתן להציבו בזווית, המאפשרת לעבוד עם המכשיר בתצורת מחשב נייד. אין ספק שרעיון הפתיחה של המכשיר גובל בגאוניות, עצם האפשרות לעבוד עם המכשיר גם בדרכים וגם שהוא על השולחן הופכת אותו לשימושי ונוח במיוחד. בנוסף לזה המכשיר מצוייד בתאורה אחורית ללוח המקשים דבר המקל על כתיבה במקומות חשוכים.

 

לאנשי העסקים שמחפשים מכשיר קטן וחכם לכיס כנראה שלא מדובר בבשורה של ממש, המכשיר אומנם קצת כבד, אך הוא עדיין שומר על ממדים מצויינים לתקשורתן שיש בו הכל מהכל, בשונה מהאתנה של HTC שעדיין קשה לפענח האם הוא מחשב כף יד (שקשה מאוד לעבוד איתו ולהחזיק אותו ביחד באותו זמן) או מחשב נייד (הרבה בזכות המחיר, פחות בגלל היכולות).

 

מסך המכשיר חד מאוד, ומאפשר עבודה טובה גם באור שמש ישיר. מקלדת המכשיר נוחה להקלדה ומאפשרת שימוש יומיומי נוח הן בדואר אלקטרוני והן במסרונים.

  

ממשק ומערכת הפעלה

המכשיר מגיע עם מערכת ההפעלה Windows Mobile 6. מערכת שנחשבת יציבה יותר מקודמתה. מיותר לציין את יתרונותיה המעשיים של מערכת ההפעלה במיוחד בתחום המשרד הנייד בייחוד לאנשים שמסונכרנים למול מחשב. לא יעזור כמה ידידותי יצרניות הסלולר יעשו את תהליך הסנכרון אף פעם זה לא יהיה אינטואיטיבי ונוח כמו שתי תוכנות מאותו בית יוצר: מערכת ההפעלה של מרבית המשתמשים ב-Windows לדורותיה במחשב, וגם מערכת ההפעלה של התקשורתן, ששתיהן מבית מיקרוסופט.

 

אז נכון שלמשתמשים חדשים, המערכת קצת יותר מורכבת מהמכשירים בעלי המערכת הסגורה או אפילו הסימביאן. אבל עד מהרה לאחר שתופסים את העיקרון מגלים מערכת נוחה מאוד ושימושית להפליא. בנוסף לזה חברת HTC לקחה את מערכת ההפעלה צד אחד קדימה, בדומה לצעדים דומים שעשו יצרניות אחרות שמשתמשות במערכת ההפעלה, ויצרה ממשק המתלבש על מערכת ההפעלה והופך אותה לידידותית הרבה יותר.

 

בממשק החדש של החברה שקרוי HTC Home ממסך הבית ניתן לבצע כמעט כל פעולה חיונית במכשיר ללא כל צורך לנבור בתפריטי הממשק. החל מחיפוש אנשי קשר, שליחת SMS, צפייה בתחזית מזג האוויר וכולי. הממשק נועד להביא את מערכת ההפעלה לקהלים שעד היום די חששו ממורכבותה.

 

קישוריות ומולטימדיה

החלום של חובבי הפריקים הוא מכשיר שיש בו הכול. ב-TyTN II ההצהרה הזו קרובה להתממשות. זאת מעבר לעיצוב המוקפד. מהנדסי החברה טרחו לצייד אותו ב-Wi-Fi (שהיום הכרחי בתקשורתן מודרני) שקולט בצורה יציבה, אם כי קיימת בעיית איטיות קלה בגלישה בדפדפן האינטרנט IE.

 

כמו כן המכשיר מצויד ב-Bluetooth התומך בפרוטוקול A2DP המאפשר האזנה סטריאופונית למוזיקה ולא פחות מגניב צפייה בסרטים, במיוחד לאנשים שנמצאים בנסיעות ארוכות פאסיביות (ליד הנהג, רכבת או טיסה).

 

בנוסף לדברים שהפכו עד עכשיו כמעט לסטנדרט בעולם התקשורתנים, החברה הוסיפה מקלט GPS פנימי המאפשר ניווט מדוייק ומהיר עם המכשיר (יש צורך לרכוש תוכנת ניווט בנפרד), קבלת האיכון מהמכשיר מתקבלת במהירות ומאפשרת יציאה מהירה לשטח.

המכשיר מגיע עם שתי מצלמות. אחת בחזית לצורך שיחות וידאו, ובנוסף מצלמת שלושה מגהפיקסל אחורית המספקת תמונות מצוינות (עם מיקוד אוטומטי). חבל שהיא קצת איטית בהפעלתה.

 

כן כן, זה גם טלפון

צריך לזכור שה-TyTN II הוא גם מכשיר טלפון סלולרי, דור 3.5. בשונה ממכשירים אחרים, כדוגמת האח הגדול, האתנה, מדובר במכשיר שנוח להחזיק ביד ואפילו להצמיד לאוזן למרות גודלו הפיזי, ששונה ממכשיר סלולרי טיפוסי. רמקול המכשיר חזק מאוד, אך בשמיעת מוזיקה ניכר כי הצלילים נשמעים קצת מתכתיים ולא מדוייקים.

 

נקודה חשובה שחשוב להתייחס אליה, הזיכרון הצרוב, ה-ROM. לא מעט מהתסכול הרב שזוכה לה מערכת ההפעלה של מיקרוסופט בישראל נובע מה-ROM שמלבישות לו ספקיות הסלולר בישראל. עוד בטרם השקת המכשיר משתילות ספקיות הסלולר ROM עם הגדרות ותצורות שונות שהן מעוניינות לשלב במכשיר. בדרך כלל (וזה נכון למרבית המכשירים בעלי מערכת ההפעלה Windows Mobile שנחתו בישראל), שדרוג זה גורם למכשיר לעבוד בצורה איטית מאוד ולעיתים אף בלתי נסבלת. המכשיר שנכח בבדיקה שלנו היה בעל ROM שלא שונה של חברת HTC ועם עברית של חברת Eyron, ועבד בצורה מהירה נוחה ולא פחות חשוב - יציבה מאוד.

 

סוללת המכשיר סבירה ומאפשרת עבודה מאסיבית של בדיקת מיילים, גלישה באינטרנט וניווט במשך יום שלם, אם כי רצוי לרכוש בנפרד מטען לרכב מה שעשוי לחסוך מקרים לא נעימים. 

 

תקשורתן מוצלח

אין ספק שה-TyTN 2 הוא התקשורתן הסלולרי הטוב ביותר שקיים היום בישראל. מדובר בשילוב נדיר של תכונות עם גודל ומשקל סבירים. HTC יצרו מכשיר טוב, וקשה מאוד לראות איך הם מצליחים לשחזר מכשירים אחרים ברמתו (ויסלחו לי ה-Dual Touch הקטן והסקסי וה-Cruise חסר המקלדת).

 

HTC TyTN II

מחיר: כ-4000 שקלים.

 

יתרונות: מסך, יציבות, GPS, ונוחות שימוש

חסרונות: מצלמה איטית במקצת, חוסר ברדיו FM

שורה תחתונה: תקשורתן מוצלח

 

 


HTC TyTN 2 - מפרט טכני

HTC TyTN 2 - מפרט טכני
רשתות HSDPA/GSM 850/900/1800/1900
מידות 19X112X59 מ"מ. 190 גרם.
סוללה Li-Po 1350 mAh
אורך חיי סוללה

6 שעות דיבור, 400 שעות המתנה (הצהרת היצרן)

תצוגה 65,000 צבעים
צליל 72 פולי, תומך בקבצי MP3 ו-WMA
זיכרון

256 מגה (פנימי), הרחבה באמצעות כרטיס זיכרון מסוג MicroSD

רמת קרינה w/kg 0.44
הערכה כוללת

דיבורית אישית סטריאופונית (חוטית), נרתיק, כבל חיבור למחשב ותוכנה

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים