שתף קטע נבחר

מתוק פוגש מלוח: חבושים בסירופ עם פקורינו כבשים

הנה מתכון אחרון מתוך חוברת מתכוני גבינות כבשים של ארז קומרובסקי שמופצת במסגרת חגיגות "שמחת החלב", לקינוח של חבושים מתוקים שבושלו בסירופ עם המון תבלינים, שמוגשים עם גבינת פקורינו מלוחה - שילוב מושלם בין מתוק למלוח

חבושים מבושלים בתבלינים, מוגשים עם גבינת פקורינו כבשים

מתכון של ארז קומורובסקי, טבח ואופה, מתוך חוברת המתכונים של אגודת הנוקדים שתופץ בחגיגות שמחת החלב

 

המרכיבים: 

4-6 חבושים בשלים

גוש של 400 גרם גבינת פקורינו כבשים

2 - 2 וחצי כוסות יין אדום יבש

1/2 1 כוסות סוכר חום דמררה

2 מקלות סוס (ליקוריש) חצויים

1 מקל וניל חצוי

6 פולי הל ירוק

10 גרגירי פלפל שחור

1 קליפת לימון חתוכה לסליל דק


(צילום: דן לב)

 

אופן ההכנה:

  1. מקלפים ומגלענים היטב את החבושים, חותכים לשמיניות ומבשלים בסיר רחב עם תחתית עבה יחד עם היין, הסוכר, והתבלינים.
  2. מביאים לרתיחה מהירה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים לאט לאט כשעתיים עד שעתיים וחצי - עד שהחבושים הופכים להיות רכים ואדומים לגמרי.
  3. בשלב זה יווצר בסיר סירופ סמיך מאוד, ויש להקפיד שלא לייבש ולשרוף את החבושים.
  4. מגישים את החבושים עם גוש גבינת הפקורינו כבשים, וכך אוכלים את זה: כל סועד לוקח חתיכה מהחבוש וחתיכה מגבינת הפקורינו, מכניס לפה ונוגס.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עץ חבוש
צילום: ינון רויכמן
מומלצים